Skip to main content

Obuka virtualne stvarnosti poboljšava prodajni stav

Datum: 04/11/2022

Author: Raluca Dascălu, Communications Manager, JYSK Romania

Kategorija: Careers & HR , Sales Growth

 

VR obuka
Tokom VR obuke "Pravi prodajni stav" zaposlenik počinje pronalaženjem jednog od tri kupca u prodavnici.

Od 1. novembra je prva obuka virtualne stvarnosti (VR) dostupna za sve zaposlenike u prodavnicama u JYSKu.

Imati odličan prodajni stav je proteklih godina u fokusu u JYSKu. Prodajni stav nam pomaže ponuditi ugodno iskustvo našim kupcima i razumjeti potrebe kupaca, donijeti rezultate i pomaže nam prodati dodatne proizvode.

REALISTIČAN POGLED

Nova i uzbudljiva obuka koja će nam pomoći poboljšati prodajni stav je sada dodijeljena svim zaposlenima u prodavnici. Obuka "Pravi prodajni stav" koristi tehnologiju virtualne stvarnosti i pomaže nam vježbati našu interakciju s kupcima tako što nam pokazuje razne situaciju u različitim područjima prodavnice.

Mobilno učenje je izradio naš odjel za obuku u saradnji s odjelom za maloprodajno poslovanje uz pomoć vanjske kompanije koja se specijalizirala za webVR usluge.

Darina Stoynova, Training Manager JYSK, vodi ovaj projekat. Ona smatra da će on donijeti veliku korist našim kolegama.

Darina Stoynova, Training Manager JYSK
Darina Stoynova, Training Manager u JYSKu

“Glavna prednost je što su izgled i doživljaj vrlo realistični. Čini se kao da ste u stvarnoj JYSKovoj prodavnici i pričate sa stvarnim kupcima čije su reakcije i pokreti također preuzeti iz stvarnog života. Obuka se sastoji od scenarija s tri različita kupca. Kolege će razgovarati s kupcima i moći odabrati različite odgovore kako bi pokušali uspješno dovršiti mobilno učenje. Kupac čak ocjenjuje zaposlenika pomoću virtualne ankete o zadovoljstvu kupaca”, kaže Darina.

BOLJE ISKUSTVO UČENJA

Nakon završetka obuke, kolege se potiče da daju svoje povratne informacije o tome kakvo je bilo iskustvo i šta misle o obuci.

Želimo ići ukorak s trendovima u području učenja i razvoja i našim zaposlenimcima pružiti najbolje iskustvo učenja. Zato smo uvijek u potrazi za novim rješenjima i digitalnim poboljšanjima kada se radi o mobilnom učenju”, kaže Darina.

VR obuka također uključuje aspekt igranja igrice. To zaposlenike motiviše da uče, daju ispravne odgovore i osvoje više bodova. Svaki put kad obave prodaju, osvajaju određeni broj novčića. Prilikom usluživanja kupca, mogu zaraditi ili izgubiti zvjezdane bodove odabirom tačnih ili netačnih odgovora.

VR obuka
Tokom interakcije s kupcem, svaki će odgovor imati drugačije povratne informacije od kupca.

Baš kao u stvarnoj prodavnici, kada kolega lično razgovara s kupcem, uspješan prodajni stav se nagrađuje dobrim povratnim informacijama u anketi o zadovoljstvu kupaca i, naravno, impresivnim prihodom od prodaje.

Latest news

Three Store Managers Chrismas products

Naša tri menadžera prodavnica pokazuju najbolje božićne proizvode

02/12/2022 - Tri menadžera prodavnica pokazuju svoje omiljene proizvode iz novog božićnog asortimana.

Lars Ringtved

JYSK se obavezuje na smanjenje otiska tekstilne industrije

29/11/2022 - JYSK se pridružuje danskoj dobrovoljnoj sektorskoj saradnji, koja za cilj ima smanjenje ekološkog i klimatskog otiska tekstilne industrije.

Jan Bøgh

JYSK je ponovo postigao rekordne rezultate

24/11/2022 - U svom predgovoru godišnjem izvještaju, pod naslovom "vrijednosti tokom turbulentne godine", President & CEO (predsjednik i izvršni direktor) Jan Bøgh se osvrće na prethodnu godinu u JYSKu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office