Skip to main content
JYSK Italy store

JYSK Italija se brzo kreće u pravom smeru

Датум: 02/12/2020

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Attractive Stores , Expansion , Product Assortment

Uprkos preprekama koje je izazvao virus korona, 2020. godina je bila veoma pozitivna za JYSK Italija.

Daniela Ara
Store Manager (menadžer prodavnice) JYSKa u Sasariju, Daniela Ara.

Novi koncept prodavnice, novi proizvodi, nove procedure u prodavnicama i još savremenije alatke.

Dosta toga se dešavalo u JYSK Italija od kada je pokrenut projekat promena u septembru 2019.

Iako je virus korona doneo neke prepreke, Store Manager iz JYSKa u Sasariju, Daniela Ara je do sada imala odlično iskustvo sa promenama.

Od početka smo pokušali da napravimo sopstvene nove smernice, novi VM koncept prodavnice i operativne procedure. Svi smo aktivno učestvovali u transformaciji prodavnica praveći nove prostore za izlaganje, rasporede, Nordic Mood i Powerline. Proučili smo proceduru za neograničen povraćaj i razgovarali smo o pogodnosti asortimana Uvek niska cena da bismo obezbedili da ih svako razume. I na kraju, MYJYSK nam je pružio alatku koja može da ubrza obavljanje zadataka i omogući fokusiranje na ciljeve, kao i da se uvek osećamo kao deo istog projekta razvoja“, kaže Daniela i nastavlja:

„Najvažnija promena je definitivno bila mapa nove prodavnice. Postavka prema funkciji, novi raspored izlaganja, novi položaj nosača i novi nosači su potpuno promenili vizuelni izgled robe i samim tim izgled cele prodavnice. Naša prodavnica je sada mnogo atraktivnija.“

Učinite stvari lakšim

Kako kaže Country Manager (menadžer za zemlju) za JYSK Italija Cesare Bailo, bilo je važno da se unesu promene koje olakšavaju posao zaposlenima u prodavnici.

Cesare Bailo
Country Manager za JYSK Italy, Cesare Bailo.

„Bilo je veoma važno da uvedemo promene koje zapravo sve čine lakšim, kao što su garantovana cena i neograničen povraćaj. To je nešto što donosi značajne promene za zaposlene u prodavnici jer umesto da odbiju kupce ili se raspravljaju sa njima, mogu da usreće kupce nudeći im povraćaj novca“, objašnjava Cesare i nastavlja:

„Bilo je divno uvesti nove i još savremenije alatke. Kada smo uveli mobilne telefone koji su zamenili faks mašine, zaposleni su se osećali kompetentnije i profesionalnije jer su imali digitalne alatke.“

Novi asortiman povećava prodaju

Po njegovom mišljenju, Italijani obično veoma rado prihvataju promene ukoliko vide njihovu svrhu.

„Velika većina zaposlenih je bila veoma zadovoljna promenama koje smo do sada uveli. Svako ide u istom smeru i vidimo da to funkcioniše. U oblastima kao što su kupatila, u kojoj imamo novi asortiman, prodaja se povećala za 50 procenata. Naš novi koncept prodavnice je veoma dobro primljen i prodaja je generalno poboljšana, uprkos izazovima koje je doneo virus korona“, kaže Cesare.

Francesco di Gati
Francesco Di Gati, Store Manager za JYSK u Jezolu.

To znači da su on i njegov tim postali ambiciozniji.

„Zamišljam da će u budućnosti biti mnogo više od 300 JYSKovih prodavnica u Italiji. Možda čak i 600 na duže staze. Želimo da igramo u Ligi šampiona a to znači da želimo da JYSK Italija bude među najboljih 5 od JYSK zemalja. A kada tamo stignemo, ni to neće biti dovoljno“, kaže Cesare.

Dobar prijem kupaca

Store Manager Francesco Di Gati iz JYSKa u Jezolu nije zabrinut da li će JYSK Italija dostići broj od 600 prodavnica. Za njega je najvažnije da se kupcima pruži dobro iskustvo svaki put kada posete JYSK. A to je do sada bilo tako.

„Kupci su reagovali na očekivani način sa entuzijazmom, prihvativši novi koncept, novi asortiman, novu politiku kompanije o neograničenom povraćaju, kao i uvođenje garantovane cene i asortimana Uvek niska cena. To nam zasigurno daje prednost u odnosu na našu konkurenciju. Siguran sam da će prodavnica u Jezolu moći da iskoristi sve ove promene i da će postići mnogo uspeha i veliku prodaju kako bi ostvarila sve naše ciljeve i bila spremna za prelazak prodavnice na novi koncept 3.0“, kaže Francesco.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office