Skip to main content
JYSK Italy store

JYSK Italija se ubrzano kreće u pravom smjeru

Datum: 02/12/2020

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Kategorija: Attractive Stores , Expansion , Product Assortment

Usprkos preprekama zbog koronavirusa, 2020. je bila veoma pozitivna godina za JYSK Italiju.

Daniela Ara
Store Manager (voditeljica prodavnice) u JYSKu u Sassariju, Daniela Ara.

Novi koncept prodavnice, novi proizvodi, nove procedure u prodavnicama i više modernih alata.

Puno se toga desilo u JYSK Italiji otkako je započeo projekt U-zaokreta u septembru 2019.

I premda je koronavirus doveo do prepreka, Store Manager iz JYSKa u Sassariju, Daniela Ara, dosad je imala sjajna iskustva s promjenama.

Otpočetka smo nastojali da stvorimo sopstvene nove smjernice, za novi VM koncept prodavnice i za operativne procedure. Svi smo aktivno učestvovali u transformaciji prodavnice i stvorili smo nova izložbena područja, izglede, Nordic Mood i Powerline. Proučavali smo proceduru za neograničene povrate i raspravljali o pogodnosti EDLP-a da bismo osigurali da ih svi razumiju. Povrh toga, uz MYJYSK imamo alat koji nam omogućava brže izvršavanje zadataka i fokusiranje na ciljeve, uz zadržavanje osjećaja pripadanja istom projektu razvoja", kaže Daniela i nastavlja:

"Najvažnija promjena je definitivno bila nova koncepcija prodavnice. Postavljanje prema funkciji, novi izgledi izloženih proizvoda, novi položaji inventara i novi inventar potpuno su promijenili vizuelnu prezentaciju prozvoda i viziju cjelokupne prodavnice. Naša prodavnica je sad puno atraktivnija".

Olakšavanje rada

Prema mišljenju Country Managera (regionalni menažder) za JYSK Italiju, Cesarea Bailoa, važno je da se provedu promjene koje olakšavaju rad zaposlenicima u prodavnici.

Cesare Bailo
Country Manager za JYSK Italiju, Cesare Bailo.

"Veoma je važno da se uvedu promjene koje stvarno olakšavaju stvari, kao što su garancija cijene i neograničeni povrati. To je nešto što čini ključnu promjenu za mnoge zaposlenike u prodavnici jer, umjesto odbijanja i raspravljanja s kupcima, mogu usrećiti kupce nudeći im refundaciju", objašnjava Cesare i nastavlja:

"Također je bilo sjajno iskustvo moći predstaviti nove i modernije alate. Kad uvodimo mobilne telefone kao zamjenu za telefaks uređaje, zaposlenici se osjećaju kompetentnije i profesionalnije jer imaju digitalne alate".

Novi asortiman povećava prodaju

Prema njegovom mišljenju, Italijani općenito veoma rado prihvataju promjenu, pod uvjetom da vide svrhu te promjene.

"Ogromna većina zaposlenika je bila iznimno zadovoljna promjenama koje smo dosad uveli. Svi se kreću u istom pravcu i vidimo da to funkcionira. U područjima kao što je kupatilo, gdje imamo novi asortiman, prodaja je narasla za 50 posto. Naš novi koncept prodavnice je veoma dobro prihvaćen i prodaja je se općenito poboljšala, usprkos izazovima koje je prouzrokovao koronavirus", kaže Cesare.

Francesco di Gati
Francesco Di Gati, Store Manager (voditelj prodavnice) u JYSKu u Jesolou.

To također znači da su on i njegov tim postali ambiciozniji.

"Vidim budućnost s preko 300 JYSKovih prodavnica u Italiji. Možda čak i 600 na duge staze. Želimo igrati u Ligi šampiona, a to znači da želimo da JYSK Italija bude u prvih 5 JYSKovih država. A kad tamo dospijemo, ni to neće biti dovoljno", kaže Cesare.

Dobra prihvaćenost od strane kupaca

U JYSKu u Jesolou, Store Manager Francesco Di Gati nije zabrinut da li će JYSK Italija dostići 600 prodavnica ili ne. Za njega je najvažnije osigurati da kupci imaju sjajno iskustvo, i to prilikom svakog posjeta JYSKu. A to je dosad bio slučaj.

"Kupci su, kako je i očekivano, reagirali s entuzijazmom i svidio im je se novi koncept, novi asortiman, nova pravila kompanije o neograničenom povratu, kao i uvođenje garancije cijene i opcije Every Day Low Price (EDLP). To nam zasigurno omogućava prednost u odnosu na našu konkurenciju. Siguran sam da će Jesolo prodavnica moći iskoristiti sve prednosti tih promjena i postići značajne uspjehe i rast prodaje kako bi se ispunili naši ciljevi, a prodavnica uskladila s novim 3.0 konceptom", kaže Francesco.

Latest news

PLACE ME

Polica koju je dizajnirala JYSKova pripravnica uskoro u prodavnicama

21/01/2021 - Polica PLACE ME koja će biti raspoloživa u prodavnicama od kraja januara ima posebnu priču: dizajnirala ju je JYSKova pripravnica.

Schleswig

Jedan dan u JYSKu tokom korone (januar 2021.)

18/01/2021 - Dok su u mnogim državama zatvorene brojne prodavnice, radni dan izgleda drugačije nego što je izgledao prije pandemije koronavirusa.

JYSK store front

Novo ime za skoro 1000 prodavnica u Njemačkoj

14/01/2021 - Tokom jeseni 2021. sve prodavnice u Njemačkoj će promijeniti ime iz DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office