Skip to main content

Bogatiji onlajn asortiman povećava prodaju u prodavnicama

Датум: 25/02/2020

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Категорија: E-Business , Product Assortment , Seamless Cross Channel

Spajanjem izbora u prodavnicama sa još većim onlajn asortimanom, JYSK zadovoljava potrebe kupaca i osigurava veću prodaju.

Kupci u prodavnicama
Ako kupac u JYSK prodavnici ne može da pronađe tačnu boju kauča ili savršenu fotelju za svoj dom, rešenje je često u JYSKovom širem onlajn asortimanu.

Poslednjih nekoliko godina, JYSK se usmerio na proširivanje onlajn asortimana i brojni onlajn proizvodi mogu da se prodaju direktno iz prodavnice. Heidi Vesterbæk je Store Manager (menadžer prodavnice) u JYSKovoj prodavnici u Korseru u Danskoj i zadovoljna je proširenim asortimanom.

„Ako ne mogu da zadovoljim potrebe kupca onim što imamo u prodavnici, pogledam naš onlajn asortiman. Posebno je korisno ako kupci imaju posebne želje u vezi sa proizvodima, na primer, određena veličina stola ili boja kauča. To je zaista dobra prilika da se ispune želje kupaca i istovremeno ostvari dodatna prodaja“, kaže Heidi.

Heidi
Heidi Vesterbæk, Store Manager u JYSKovoj prodavnici u Korseru u Danskoj, zadovoljna je proširenim onlajn asortimanom.

Spoj onlajn i fizičke prodavnice

Nije samo u prodavnici u Korseru onlajn asortiman postao prirodno proširenje dostupnih proizvoda u prodavnicama. JYSK u Nestvedu, u kom Sanne Nielsen radi kao Store Manager, zaposleni u prodavnici imaju iskustva sa prodajom onlajn proizvoda.

„Često imamo slične proizvode izložene u prodavnicama, pa tako kupcima možemo da pokažemo, na primer, tip materijala ili boju da bi mogli lako da steknu utisak o proizvodu iako je onlajn“, kaže Sanne.

U prodavnici u Korseru, razmatranje kako prodavnica može da spoji izbor dostupan u prodavnici sa onlajn asortimanom je postalo deo nedeljne rutine.

„Na sastancima petkom u vezi sa kampanjama kada razmatramo dokument o novoj kampanji koja će trajati nedelju dana, pokušavamo da obratimo pažnju na serije proizvoda na rasprodaji za koje imamo dodatne proizvode onlajn. Tako možemo da se pripremimo“, objašnjava Heidi Vesterbæk.

Neograničeni prostor

Hjalte Steensen je Category Manager (menadžer kategorije) za onlajn proizvode i odgovoran je za proširenje onlajn asortimana u JYSKu. Drago mu je da vidi da se ostvaruje prodaja onlajn proizvoda u JYSKovim fizičkim prodavnicama.

„Prodavnice igraju veoma važnu ulogu kada su u pitanju onlajn proizvodi jer naše kolege u prodavnicama mogu da navode kupce tako da pronađu proizvode koji su im potrebni, čak i kada nisu dostupni u prodavnici“, kaže Hjalte i dodaje:

„Imamo neograničeni prostor koji je dostupan onlajn, što znači da možemo da ponudimo još veći asortiman dok smo istovremeno blizu kupcima zahvaljujući fizičkim prodavnicama.“

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office