Skip to main content

Bogatiji onlajn asortiman povećava prodaju u prodavnicama

Datum: 25/02/2020

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: E-Business , Product Assortment , Seamless Cross Channel

Spajanjem izbora u prodavnicama sa još većim onlajn asortimanom, JYSK zadovoljava potrebe kupaca i osigurava veću prodaju.

Kupci u prodavnicama
Ako kupac u JYSK prodavnici ne može da pronađe tačnu boju kauča ili savršenu fotelju za svoj dom, rešenje je često u JYSKovom širem onlajn asortimanu.

Poslednjih nekoliko godina, JYSK se usmerio na proširivanje onlajn asortimana i brojni onlajn proizvodi mogu da se prodaju direktno iz prodavnice. Heidi Vesterbæk je Store Manager (menadžer prodavnice) u JYSKovoj prodavnici u Korseru u Danskoj i zadovoljna je proširenim asortimanom.

„Ako ne mogu da zadovoljim potrebe kupca onim što imamo u prodavnici, pogledam naš onlajn asortiman. Posebno je korisno ako kupci imaju posebne želje u vezi sa proizvodima, na primer, određena veličina stola ili boja kauča. To je zaista dobra prilika da se ispune želje kupaca i istovremeno ostvari dodatna prodaja“, kaže Heidi.

Heidi
Heidi Vesterbæk, Store Manager u JYSKovoj prodavnici u Korseru u Danskoj, zadovoljna je proširenim onlajn asortimanom.

Spoj onlajn i fizičke prodavnice

Nije samo u prodavnici u Korseru onlajn asortiman postao prirodno proširenje dostupnih proizvoda u prodavnicama. JYSK u Nestvedu, u kom Sanne Nielsen radi kao Store Manager, zaposleni u prodavnici imaju iskustva sa prodajom onlajn proizvoda.

„Često imamo slične proizvode izložene u prodavnicama, pa tako kupcima možemo da pokažemo, na primer, tip materijala ili boju da bi mogli lako da steknu utisak o proizvodu iako je onlajn“, kaže Sanne.

U prodavnici u Korseru, razmatranje kako prodavnica može da spoji izbor dostupan u prodavnici sa onlajn asortimanom je postalo deo nedeljne rutine.

„Na sastancima petkom u vezi sa kampanjama kada razmatramo dokument o novoj kampanji koja će trajati nedelju dana, pokušavamo da obratimo pažnju na serije proizvoda na rasprodaji za koje imamo dodatne proizvode onlajn. Tako možemo da se pripremimo“, objašnjava Heidi Vesterbæk.

Neograničeni prostor

Hjalte Steensen je Category Manager (menadžer kategorije) za onlajn proizvode i odgovoran je za proširenje onlajn asortimana u JYSKu. Drago mu je da vidi da se ostvaruje prodaja onlajn proizvoda u JYSKovim fizičkim prodavnicama.

„Prodavnice igraju veoma važnu ulogu kada su u pitanju onlajn proizvodi jer naše kolege u prodavnicama mogu da navode kupce tako da pronađu proizvode koji su im potrebni, čak i kada nisu dostupni u prodavnici“, kaže Hjalte i dodaje:

„Imamo neograničeni prostor koji je dostupan onlajn, što znači da možemo da ponudimo još veći asortiman dok smo istovremeno blizu kupcima zahvaljujući fizičkim prodavnicama.“

Latest news

Bring Dedication campaign results

Kampanja „Donesi posvećenost“ doprla je do više od 53 miliona ljudi

29/09/2022 - Kampanja „Donesi posvećenost“ doprla je do više od 53 miliona ljudi. Primili smo više od 25.000 prijava na stranici kampanje.

Development tim - Danijela i Sanja

ŽENSKE SNAGE U SVETU GRAĐEVINE

28/09/2022 - Kako izgleda rad u Development odeljenju punom izazova i dinamike?

Three German colleagues

JYSK Nemačka: godinu dana nakon rebrendiranja

27/09/2022 - Pre godinu dana, kompanija DÄNISCHES BETTENLAGER je rebrendirana u JYSK u Nemačkoj. Tim GOJYSK.com se sastao sa troje kolega iz Nemačke kako bi saznao kako je ova promena protekla.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office