Skip to main content

Bogatiji online asortiman povećava prodaju u prodavnicama

Datum: 25/02/2020

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: E-Business , Product Assortment , Seamless Cross Channel

Kombiniranjem ponude u fizičkim prodavnicama s bogatijim online asortimanom, JYSK zadovoljava potrebe kupaca i osigurava veću prodaju.

Klijenti u prodavnici
Ako klijent u JYSKovoj prodavnici ne može naći odgovarajuću boju kauča ili savršenu fotelju, rješenje se često nalazi u JYSKovom bogatijem online asortimanu.

Posljednjih nekoliko godina, JYSk se fokusirao na proširenje online asortimana i brojni online proizvodi se mogu prodavati direktno iz prodavnice. Heidi Vesterbæk je Store Manager (rukovodioc prodavnice) u JYSKovoj prodavnici u Korsøru u Danskoj, i veoma je zadovoljna proširenim asortimanom.

"Ako ne mogu zadovoljiti potrebe klijenata asoritmanom u prodavnici, pogledam šta nudi online asortiman. To je naročito korisno ako klijenti imaju posebne želje za proizvode, na primjer, za veličinu stola ili boju kauča. To je stvarno dobra prilika za ispunjenje želja klijenta i postizanje dodatne prodaje u isto vrijeme", kaže Heidi.

Heidi
Heidi Vesterbæk, Store Manager u JYSKovoj prodavnici u Korsøru u Danskoj, veoma je zadovoljna proširenim online asortimanom.

Kombiniranje ponude online i u prodavnicama

Online asortiman nije postao prirodno proširenje raspoloživih proizvoda samo u prodavnici u Korsøru. Također i u JYSKu u Næstvedu, gdje je Store Manager Sanne Nielsen, zaposlenici u prodavnicama imaju iskustva s prodajom online proizvoda.

"Često imamo izložene slične proizvode u našim prodavnicama, tako da klijentima možemo, na primjer, pokazati vrstu materijala ili boju pa oni mogu steći dojam o proizvodu koji se nalazi u online prodaji", objašnjava Sanne.

U prodavnici u Korsøru je kombiniranje ponude iz prodavnice s online asortimanom postalo dio sedmične rutine.

"Na našem sastancima petkom, kad pregledamo dokumentaciju za novu sedmičnu kampanju, nastojimo se fokusirati na liniju proizvoda koja je na rasprodaji i za koju imamo dodatne proizvode online. Na taj način se možemo pripremiti”, objašnjava Heidi Vesterbæk.

Neograničeni kvadratni metri

Hjalte Steensen je Category Manager (menadžer kategorije) za online proizvode i odgovoran je za povećanje online asortimana u JYSKu. Zadovoljan je prodajom online proizvoda u JYSKovim fizičkim prodavnicama.

"Prodavnice imaju vrlo važnu ulogu za online proizvode jer naši kolege u prodavnicama mogu pokazati klijentima kako da nađu proizvode koji su im potrebni, čak i ako nisu dostupni u prodavnici", kaže Hjalte i nastavlja:

"Imamo neograničen broj kvadratnih metara online, što znači da možemo ponuditi bogatiji asortiman. Pritom se zahvaljujući fizičkim prodavnicama ne gubi bliskost s klijentima".

Latest news

Around the world: JYSK for my green city in Croatia

Širom svijeta: Grčka osvaja Business Champions Award (Nagrada za poslovne šampione), a Španija i Portugal dosežu 150 prodavnica

22/09/2023 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

JYSK store

JYSK je ponovo postigao rast prihoda za finansijsku godinu 2022./2023.

14/09/2023 - JYSKov prihod se povećao za 6,3 posto, dostigavši 38,5 milijardi DKK (5,2 milijardi EUR) za finansijsku godinu 2022./2023., što je novi rekord.

Carsten Nørgreen Weinkouff

JYSK ojačava fokus na korisničko iskustvo uz novu funkciju u upravi

06/09/2023 - U svojoj novoj ulozi kao Executive Vice President (izvršni potpredsjednik), Carsten Nørgreen Weinkouff želi provesti dodatne testove radi povećanja prodaje i komercijalne privlačnosti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office