Skip to main content

Bogatiji online asortiman povećava prodaju u prodavnicama

Datum: 25/02/2020

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: E-Business , Product Assortment , Seamless Cross Channel

Kombiniranjem ponude u fizičkim prodavnicama s bogatijim online asortimanom, JYSK zadovoljava potrebe kupaca i osigurava veću prodaju.

Klijenti u prodavnici
Ako klijent u JYSKovoj prodavnici ne može naći odgovarajuću boju kauča ili savršenu fotelju, rješenje se često nalazi u JYSKovom bogatijem online asortimanu.

Posljednjih nekoliko godina, JYSk se fokusirao na proširenje online asortimana i brojni online proizvodi se mogu prodavati direktno iz prodavnice. Heidi Vesterbæk je Store Manager (rukovodioc prodavnice) u JYSKovoj prodavnici u Korsøru u Danskoj, i veoma je zadovoljna proširenim asortimanom.

"Ako ne mogu zadovoljiti potrebe klijenata asoritmanom u prodavnici, pogledam šta nudi online asortiman. To je naročito korisno ako klijenti imaju posebne želje za proizvode, na primjer, za veličinu stola ili boju kauča. To je stvarno dobra prilika za ispunjenje želja klijenta i postizanje dodatne prodaje u isto vrijeme", kaže Heidi.

Heidi
Heidi Vesterbæk, Store Manager u JYSKovoj prodavnici u Korsøru u Danskoj, veoma je zadovoljna proširenim online asortimanom.

Kombiniranje ponude online i u prodavnicama

Online asortiman nije postao prirodno proširenje raspoloživih proizvoda samo u prodavnici u Korsøru. Također i u JYSKu u Næstvedu, gdje je Store Manager Sanne Nielsen, zaposlenici u prodavnicama imaju iskustva s prodajom online proizvoda.

"Često imamo izložene slične proizvode u našim prodavnicama, tako da klijentima možemo, na primjer, pokazati vrstu materijala ili boju pa oni mogu steći dojam o proizvodu koji se nalazi u online prodaji", objašnjava Sanne.

U prodavnici u Korsøru je kombiniranje ponude iz prodavnice s online asortimanom postalo dio sedmične rutine.

"Na našem sastancima petkom, kad pregledamo dokumentaciju za novu sedmičnu kampanju, nastojimo se fokusirati na liniju proizvoda koja je na rasprodaji i za koju imamo dodatne proizvode online. Na taj način se možemo pripremiti”, objašnjava Heidi Vesterbæk.

Neograničeni kvadratni metri

Hjalte Steensen je Category Manager (menadžer kategorije) za online proizvode i odgovoran je za povećanje online asortimana u JYSKu. Zadovoljan je prodajom online proizvoda u JYSKovim fizičkim prodavnicama.

"Prodavnice imaju vrlo važnu ulogu za online proizvode jer naši kolege u prodavnicama mogu pokazati klijentima kako da nađu proizvode koji su im potrebni, čak i ako nisu dostupni u prodavnici", kaže Hjalte i nastavlja:

"Imamo neograničen broj kvadratnih metara online, što znači da možemo ponuditi bogatiji asortiman. Pritom se zahvaljujući fizičkim prodavnicama ne gubi bliskost s klijentima".

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office