Skip to main content

Zbog JYSKa se Cathrine osjeća kao kod kuće

Datum: 07/12/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Careers & HR , Customer Service

Cathrine

Prije nekoliko mjeseci se 26-godišnja Cathrine Hedemann Mikkelsen preselila iz Danske u Englesku zbog novog radnog mjesta na poziciji Customer Service Manager (menadžerica službe za korisnike). Bio je to korak u nepoznato, ali čim je Cathrine vidjela JYSKov logotip, osjećala se baš kao kod kuće.

Cathrine nije znala nijednu ulicu ili mjesto. Gdje god bi je Google Maps na telefonu odveo, sve joj je bilo novo. Nema poznatih lica. Svaki put kad je išla u prodavnicu trebao joj je pretvarač valuta. Međutim, čim ju je u novoj kancelariji dočekao veliki znak "Dobrodošla u JYSK, osjetila se kao kod kuće.

Početkom septembra 2020., 26-godišnja Cathrine Hedemann Mikkelsen se preselila iz Danske u Manchester. Imenovana je novom Customer Service Managericom za JYSK UK I Irsku nakon što je nekoliko godina radila kao Customer Service Supporter (zaposlenica službe za korisnike) i Team Leader (vođa tima) u Danskoj.

"Oduvijek sam sanjala da ću postati menadžer, a nisam imala momka ili djecu koji bi me vezali za Dansku. Tako mi se sad ukazala prilika i odlučila sam je iskoristiti", kaže Catherine.

Korak u nepoznato

Za Cathrine je to bio korak u nepoznato. Nije nikoga poznavala i samo je jedanput prije toga bila u Engleskoj. Prvih nekoliko sedmica je također morala živjeti bez namještaja koji je tek stizao iz Danske.

JYSK je priskočio upomoć s namještenim stanom za prvih nekoliko sedmica, a ona je stupila u kontakt s djevojkom iz Australije putem grupe na Facebooku koja okuplja nove strance u Manchesteru. To joj je pomoglo da izgradi i mrežu izvan JYSKa. Međutim, u kancelariji joj nije trebalo puno da se ponovo osjeća kao kod kuće.

"Iako nikad prije nisam srela ljude iz kancelarije, osjećam se kao kod kuće jer smo svi dio JYSKa. To je ista energija, iste vrijednosti i isti namještaj, tako da mi je JYSK definitivno pružio osjećaj sigurnosti u potpuno novoj državi", objašnjava Cathrine.

Cathrine

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office