Skip to main content
New role responsibility leverages B2B potential

Odgovornost nove uloge koristi B2B potencijal

Datum: 18/12/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Početkom FG24 je odgovornost za B2B dodana ulozi Deputy Store Manager. Razlog je iskorištavanje velikog B2B potencijala u prodavnicama posredstvom posvećenih zaposlenika.

JYSK B2B

  • B2B je primijenjen i pokrenut u 20 zemalja.
  • Ostalih osam zemalja je u planu.

U septembru su svi zamjenici menadžera prodavnice dobili novu odgovornost jer su postali odgovorni za B2B. To znači da će sada npr. obučavati ostale zaposlenike prodavnice u B2B-u i osposobiti ih da prepoznaju nove B2B kupce.

“Vidimo veliki potencijal za B2B prodaju direktno u prodavnicama jer su prodavnice odlične dodirne tačke između naše kompanije, naših proizvoda i potencijalnih kupaca. Dakle, trebao nam je posvećen i odgovoran kolega u svakoj prodavnici da iskoristi potencijal”, kaže Reno Turk koji je Regional Business to Business Manager.

Što se tiče B2B tima, zamjenici menadžera prodavnice su bili logičan izbor da postanu odgovorni za B2B u prodavnicama.

“Zamjenici menadžera prodavnice veoma dobro poznaju zaposlenike prodavnice i svakodnevno susreću kupce. Tako oni mogu iskoristiti puni B2B prodajni potencijal jer znaju i kako obučiti zaposlene i kako pridobiti nove kupce. Ovom novom odgovornošću želimo osnažiti naše posvećene zaposlenike”, kaže Reno.

Christina Ioan, Store Manager iz Rumunije
Cristina Ioan je bila odgovorna za B2B u svojoj prethodnoj ulozi kao Deputy Store Manager u Rumuniji. Nakon toga je postala Store Manager.

Veliki izazov

Cristina Ioan iz Rumunije je nedavno promovirana na poziciju Store Manager, ali je u svojoj prethodnoj ulozi kao Deputy Store Manager novu odgovornost za B2B smatrala činom uvažavanja.

“Smatram da ova nova odgovornost pokazuje da nas JYSK uvažava. Veliki je izazov kada svakodnevno razgovaramo s mnogo kupaca. Ali čini me sretnom i ponosnom vidjeti njihovu radost kada dobiju više nego što su očekivali bilo da je to dobra ponuda ili brza dostava. Kako ja to vidim, pomažemo B2B kupcima opremiti kompaniju kvalitetnim namještajem, a oni nam pomažu dostići prodajne ciljeve”, kaže Cristina.

Svi kolege upoznati

Najvažnije za osobu odgovornu za B2B je osigurati da svi zaposleni znaju šta treba uraditi kada naiđu na B2B kupca.

"Imali smo kupca koji je htio kupiti sedam madraca za svoj pansion. Kada smo mu rekli koje prednosti ima u JYSKu, odlučio je od nas kupiti sav potrebni namještaj. To je velika prednost za rast naše prodaje. Zato je važno da svi znaju kakva je prednost biti B2B kupac kod nas i da nam pomognu sa smjernicama kada dođu u našu prodavnicu”, kaže Cristina.

Latest news

Three colleagues from JYSK stores ready to share their favourite new products.

Omiljeni proizvodi troje kolega iz prodavnice

29/04/2024 - Troje kolega iz JYSKovih prodavnica je ponovo spremno da priča o svojim apsolutno omiljenim proizvodima iz novog asortimana.

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office