Skip to main content
Introduction of mobiles in the DBL region

Mobilni telefoni olakšavaju svakodnevni rad u DBL regiji

Datum: 06/11/2020

Author: Neele Pauls, Communications & PR, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Expansion , People , Technology

Od septembra su mobilni telefoni uvedeni u JYSK i DÄNISCHES BETTENLAGER prodavnice u nekadašnjoj DBL regiji. Dok je rad s mobilnim telefonima već dobro poznat u većini država, za mnoge kolege u DBL regiji bila je to velika promjena koja donosi izazove i brojne prilike.

"Prve reakcije nekih od mojih starijih kolega su bile: pametni telefon? Zar to neće izgledati čudno našim klijentima? Ne koristim baš puno više od Messengera. Ne mogu zamisliti da radim s tim", opisuje Sandra Klenko, Store Manager (voditeljica prodavnice) u Siegenu u Njemačkoj.

Uvođenje mobilnih telefona u DBL regiji
Početni skepticizam se brzo pretvorio u entuzijazam

Međutim, kaže, taj se početni skepticizam ubrzo pretvorio u entuzijazam i razumijevanje prednosti korištenja mobilnih telefona u prodavnicama.

"Čim su moje kolege primijetili koliko im to olakšava život, stekli su veoma pozitivan stav. Sjajno je moći pozvati bilo koga bilo gdje", kaže Sandra.

Yannick Meenken, Store Manager u Kielu u Njemačkoj također je doživio puno pozitivnih povratnih informacija od kolega u prodavnici.

"Mnogi mi govore da smatraju da se kompanija stvarno kreće u pravom smjeru", kaže.

Korak bliže jedinstvenom JYSKu

Sandra i Yannick su samo dvoje od mnogih Store Managera koji trenutno prolaze kroz uvođenje novih mobilnih telefona u prodavnice ove jeseni. Do početka decembra, sve prodavnice u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, Španiji i Portugalu će u prosjeku imati tri mobilna telefona po prodavnici.

Taj korak ne samo da ubrzava međusobnu komunikaciju i obavljanje zadataka u prodavnici nego i stvara bazu za uvođenje MYJYSKa i usklađivanje procedura u svim JYSK državama.

Yannick se raduje daljnjem razvoju i uviđa stvarni potencijal nove opreme u budućnosti.

"Trenutno je u prvom redu olakšana međusobna komunikacija, ali mobilni telefoni će biti sve više integrirani u naš svakodnevni radni život. Smatram da ćemo uvidjeti stvarni potencijal mobilnih telefona te ćemo ih početi koristiti u obavljanju svih zadataka, pogotovo nakon uvođenja MYJYSK", navodi.

Velike promjene za kolege i klijente

Zabrinutost da će klijenti negativno doživjeti zaposlenike koji koriste mobilne telefone u prodavnici nije bila opravdana.

"Ako savjetujemo klijenta o madracima i u tom trenutku možemo na našem pametnom telefonu naći dobre ponude, to nije sjajno samo za nas, nego i za naše klijente", objašnjava Sandra.

Osim toga, zaposlenici u prodavnici više se ne moraju vraćati u kancelariju da bi primili i obavili zadatke, nego ih mogu jednostavno napraviti u prodavnici putem pametnih telefona. To pogoduje svim kolegama u prodavnicama, kao i klijentima, jer im osoblje može posvetiti više vremena.

Uvođenje mobilnih telefona u DBL regiji
Kolege iz DBL regije mogu sad odmah pogledati sjajne ponude za klijente

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office