Skip to main content
Introduction of mobiles in the DBL region

Mobilni telefoni olakšavaju svakodnevni rad u DBL regiji

Datum: 06/11/2020

Author: Neele Pauls, Communications & PR, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Expansion , People , Technology

Od septembra su mobilni telefoni uvedeni u JYSK i DÄNISCHES BETTENLAGER prodavnice u nekadašnjoj DBL regiji. Dok je rad s mobilnim telefonima već dobro poznat u većini država, za mnoge kolege u DBL regiji bila je to velika promjena koja donosi izazove i brojne prilike.

"Prve reakcije nekih od mojih starijih kolega su bile: pametni telefon? Zar to neće izgledati čudno našim klijentima? Ne koristim baš puno više od Messengera. Ne mogu zamisliti da radim s tim", opisuje Sandra Klenko, Store Manager (voditeljica prodavnice) u Siegenu u Njemačkoj.

Uvođenje mobilnih telefona u DBL regiji
Početni skepticizam se brzo pretvorio u entuzijazam

Međutim, kaže, taj se početni skepticizam ubrzo pretvorio u entuzijazam i razumijevanje prednosti korištenja mobilnih telefona u prodavnicama.

"Čim su moje kolege primijetili koliko im to olakšava život, stekli su veoma pozitivan stav. Sjajno je moći pozvati bilo koga bilo gdje", kaže Sandra.

Yannick Meenken, Store Manager u Kielu u Njemačkoj također je doživio puno pozitivnih povratnih informacija od kolega u prodavnici.

"Mnogi mi govore da smatraju da se kompanija stvarno kreće u pravom smjeru", kaže.

Korak bliže jedinstvenom JYSKu

Sandra i Yannick su samo dvoje od mnogih Store Managera koji trenutno prolaze kroz uvođenje novih mobilnih telefona u prodavnice ove jeseni. Do početka decembra, sve prodavnice u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, Španiji i Portugalu će u prosjeku imati tri mobilna telefona po prodavnici.

Taj korak ne samo da ubrzava međusobnu komunikaciju i obavljanje zadataka u prodavnici nego i stvara bazu za uvođenje MYJYSKa i usklađivanje procedura u svim JYSK državama.

Yannick se raduje daljnjem razvoju i uviđa stvarni potencijal nove opreme u budućnosti.

"Trenutno je u prvom redu olakšana međusobna komunikacija, ali mobilni telefoni će biti sve više integrirani u naš svakodnevni radni život. Smatram da ćemo uvidjeti stvarni potencijal mobilnih telefona te ćemo ih početi koristiti u obavljanju svih zadataka, pogotovo nakon uvođenja MYJYSK", navodi.

Velike promjene za kolege i klijente

Zabrinutost da će klijenti negativno doživjeti zaposlenike koji koriste mobilne telefone u prodavnici nije bila opravdana.

"Ako savjetujemo klijenta o madracima i u tom trenutku možemo na našem pametnom telefonu naći dobre ponude, to nije sjajno samo za nas, nego i za naše klijente", objašnjava Sandra.

Osim toga, zaposlenici u prodavnici više se ne moraju vraćati u kancelariju da bi primili i obavili zadatke, nego ih mogu jednostavno napraviti u prodavnici putem pametnih telefona. To pogoduje svim kolegama u prodavnicama, kao i klijentima, jer im osoblje može posvetiti više vremena.

Uvođenje mobilnih telefona u DBL regiji
Kolege iz DBL regije mogu sad odmah pogledati sjajne ponude za klijente

Latest news

Take care of each other

Black Friday treba biti podjednako siguran i zabavan

23/11/2020 - Sredstvo za dezinfekciju, održavanje razmaka, čišćenje i znakovi s porukama o međusobnoj pažnji važni su kao i sjajne ponude. Tako izgleda stvarnost za Black Friday 2020.

Zell am See

JYSK Austrija postiže sjajne rezultate prvi mjesec nakon promjene imena

19/11/2020 - Promjena imena u JYSK Austriji dovela je do velikog uspjeha. Prodaja se dosad povećala za 50 posto, novi proizvodi su veoma dobro prihvaćeni od strane klijenata, a poznavanje JYSKove robne marke se znatno povećalo u samo mjesec dana.

CSC

Inspiracija iz prodavnica trebala bi pomoći CSC-ovima da pruže još bolju uslugu

10/11/2020 - Dodatnim fokusom na prodaju, centri službe za korisnike žele i dodatno poboljšati iskustvo kupovine u JYSKu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office