Skip to main content
JYSK can be proud

Mnoge JYSKove države slave nagrade za poslodavce

Datum: 10/05/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Careers & HR , People

Prevod: www.languagewire.com

Nedavne nagrade i certifikati u osam JYSKovih država

Nagrada "Best Employer" (Najbolji poslodavac)

  • JYSK Slovačka
  • JYSK Švicarska

Certifikat "Great Place to Work" (Odlično mjesto za rad)

  • JYSK Španija
  • JYSK Finska

Certifikat "Top Employer" (Najbolji poslodavac)

  • JYSK Mađarska
  • JYSK Grčka

Lokalne nagrade za kompaniju za karijeru

  • JYSK Švedska (Karriärföretag)
  • JYSK Rumunija (Undelucram)

“Top Employer”, “Great Place to Work”, i “Best Employer” su samo neke od nagrada i certifikata na koje JYSK može biti ponosan što ih je dobio u proteklih nekoliko mjeseci. Dosad je osam JYSKovih država dobilo nagrade za poslodavce.

Nagrada za poslodavce nije nešto što jednostavno dobijete. Potrebno je mnogo napornog rada da biste prošli proces provjere. U proteklih nekoliko mjeseci je osam JYSKovih država prošlo kroz iglene uši i dobilo veliko priznanje kao poslodavac.

“JYSK ima čvrste temelje za primanje ovih različitih nagrada i certifikata, imamo mnoge procedure i pravila koja slijedimo kako bi se osigurale najbolje prakse, također u HR-u. Zato smo naravno veoma ponosni kada uspijemo i možemo vidjeti sva sjajna priznanja u JYSKovim državama”, kaže Camilla Ölander, koja je Employer Branding Manager u JYSKu, i nastavlja:

“Također, nagrade i certifikati usmjeravaju pažnju na JYSK, što je korisno. Iznutra to može zaposlene učiniti ponosnim što su dio JYSKa, što znači da će vjerovatnije ostati. Izvana to možemo koristiti za zapošljavanje, gdje igra ulogu u privlačenju novih kandidata na poslove”, objašnjava Camilla.

Četiri puta Best Employer kompanija

JYSK Španija slaviJYSK Slovačka je četvrti put dobio priznanje kao Best Employer kompanija. To je moguće jer su zaposleni pokazali u anketi uvažavanje načina rukovođenja, fleksibilnosti i JYSKovog fokusa na razvoj njihovih talenata.

“Ponosna sam što su naši rukovodioci na različitim nivoima na ovaj način priznati za svoj rad. U isto vrijeme, zahvalna sam svojim kolegama u prodavnici što grade odličnu reputaciju za našu kompaniju na lokalnom nivou, ne samo kao kompanije s odličnim ponudama za naše kupce, već i kao odlične poslovne ponude za kandidate za zapošljavanje”, kaže Slávka Gulánová, koja je HR Manager u JYSKu Češka Republika i Slovačka.

Zaposlenici su ponosni što su dio JYSKa

Nakon zadovoljavajućih rezultata u godišnjoj anketi o zadovoljstvu zaposlenika, JYSK u Španiji je također odlučio da se testira i prijavi za certifikat “Great Place to Work”.

“Dobivanje certifikata su omogućili zaposlenici. Kroz njihove povratne informacije i opis JYSKa Španija kao poslodavca mogli smo se certificirati. Povratne informacije se mjere programom “TRUST INDEX” pa smatramo da je rezultat jasan pokazatelj da su zaposleni ponosni što su dio JYSKa. Certifikat nam pruža priliku da podijelimo i proslavimo povjerenje i predanost naših zaposlenika sa svijetom”, kaže Belén Quiros, koja je HR Manager u JYSKu Španija i Portugal.

JYSK Španija slavi sticanje certifikata 'Great Place to Work'.
JYSK Španija slavi sticanje certifikata 'Great Place to Work'.

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office