Skip to main content

3.000 rukovoditelja prodavnica glavni su junaci nove kampanje

Datum: 20/04/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Careers & HR

Na osnovu rezultata međunarodne ankete koja je sprovedena među svim trenutnim rukovoditeljima prodavnica u JYSKu, kreirana je nova “Employer Branding” kampanja koja će privući buduće rukovoditelje prodavnica za rad u novim JYSK prodavnicama.

Campaign

Koji su tvoji hobiji? Da li si usmjeren na rezultat? Koliko godina obrazovanja imaš iza sebe?

U jesen 2020. godine su svi rukovoditelji prodavnica u JYSKu bili pozvani da učestvuju u anketi, u kojoj su odgovarali na pitanja o svojim hobijima, interesovanjima, osobinama i tako dalje. Rezultati ankete sada će se koristiti za do sada najveću “Employer Branding” kampanju u JYSKu. Cilj je pronaći nove rukovoditelje prodavnica koji su JYSKu potrebni da postigne cilj od 5.000 prodavnica širom svijeta.

Braulio da Rocha
Braulio da Rocha je pripravnik za regionalnog rukovoditelja prodaje u Portugalu.

Braulio da Rocha je bivši rukovoditelj prodavnice u Španiji, a sada je pripravnik za regionalnog rukovoditelja prodaje u Portugalu. Ponosan je na to što je dio kompanjie koja još uvijek raste.

„Počeo sam da radim u JYSKu prije skoro 5 godina i bio sam ovdje kada smo prošli 2.500 prodavnica, što je bilo nevjerovatno. Za mene kao rukovoditelja prodavnice bilo je nevjerovatno biti dio i prekretnice od 3.000 prodavnica. Vidimo mnogo kompanija koje ne postižu svoj cilj, ali JYSK ga postiže. Danas smo jedna od najvećih kompanija u maloprodaji “, kaže Braulio.

Učestvovalo je 1.860 rukovoditelja prodavnica

90% rukovoditelja prodavnica vole biti u dobroj formi i bave se sportom.

86% rukovoditelja prodavnica su zainteresovani za kuhanje.

93% rukovoditelja prodavnica su zainteresovani za uređivanje interijera.

Ovo su samo neki od rezultata ankete, u kojoj je učestvovalo 1860 rukovoditelja prodavnica. Jedan od njih je Jesse Koivula, rukovoditelj prodavnice u Kangasali, Finska.

Jesse Koivula
Jesse Koivula je rukovoditelj prodavnice u Kangsali, Finska.

„Anketa je bila zabavna i kratka. Lijepo je znati da će se rezultati koristiti za našu kampanju, jer posao rukovoditelja prodavnice nije lak “, kaže Jesse.

Test osmišljen na osnovu rezultata

U sklopu ove kampanje, ljudi mogu da urade test i da saznaju da li su odgovarajući kandidati za radno mjesto rukovoditelja prodavnice u JYSKu. Odgovori u testu trebalo bi da se u određenoj mjeri podudaraju sa rezultatima sprovedene ankete za 3.000 JYSKovih rukovoditelja prodavnica.

„U JYSKu kažemo da je JYSK prodavnica ogledalo rukovoditelja prodavnice. Zbog toga su naših postojećih 3.000 rukovoditelja prodavnica glavni junaci ove kampanje. Nevjerovatno je vidjeti da, iako su toliko različiti, većina ih dijeli iste osobine i hobije “, kaže Katerina Babenko, rukovoditelj ljudskih resursa u JYSKu.

Kampanja će se odvijati i interno i eksterno kroz medijske kanale kao što su LinkedIn, Facebook, Instagram i YouTube sa oglasima, testom i video zapisima. Sve je povezano sa sloganom „Da li želiš postati jedan od naših 3.000 rukovoditelja prodavnica?“.

Kampanja će biti aktuelna u različitim periodima u ​​28 zemalja u kojima JYSK posłuje, između 21. aprila i 13. juna 2021. godine.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office