Skip to main content

3.000 rukovoditelja prodavnica glavni su junaci nove kampanje

Datum: 20/04/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Careers & HR

Na osnovu rezultata međunarodne ankete koja je sprovedena među svim trenutnim rukovoditeljima prodavnica u JYSKu, kreirana je nova “Employer Branding” kampanja koja će privući buduće rukovoditelje prodavnica za rad u novim JYSK prodavnicama.

Campaign

Koji su tvoji hobiji? Da li si usmjeren na rezultat? Koliko godina obrazovanja imaš iza sebe?

U jesen 2020. godine su svi rukovoditelji prodavnica u JYSKu bili pozvani da učestvuju u anketi, u kojoj su odgovarali na pitanja o svojim hobijima, interesovanjima, osobinama i tako dalje. Rezultati ankete sada će se koristiti za do sada najveću “Employer Branding” kampanju u JYSKu. Cilj je pronaći nove rukovoditelje prodavnica koji su JYSKu potrebni da postigne cilj od 5.000 prodavnica širom svijeta.

Braulio da Rocha
Braulio da Rocha je pripravnik za regionalnog rukovoditelja prodaje u Portugalu.

Braulio da Rocha je bivši rukovoditelj prodavnice u Španiji, a sada je pripravnik za regionalnog rukovoditelja prodaje u Portugalu. Ponosan je na to što je dio kompanjie koja još uvijek raste.

„Počeo sam da radim u JYSKu prije skoro 5 godina i bio sam ovdje kada smo prošli 2.500 prodavnica, što je bilo nevjerovatno. Za mene kao rukovoditelja prodavnice bilo je nevjerovatno biti dio i prekretnice od 3.000 prodavnica. Vidimo mnogo kompanija koje ne postižu svoj cilj, ali JYSK ga postiže. Danas smo jedna od najvećih kompanija u maloprodaji “, kaže Braulio.

Učestvovalo je 1.860 rukovoditelja prodavnica

90% rukovoditelja prodavnica vole biti u dobroj formi i bave se sportom.

86% rukovoditelja prodavnica su zainteresovani za kuhanje.

93% rukovoditelja prodavnica su zainteresovani za uređivanje interijera.

Ovo su samo neki od rezultata ankete, u kojoj je učestvovalo 1860 rukovoditelja prodavnica. Jedan od njih je Jesse Koivula, rukovoditelj prodavnice u Kangasali, Finska.

Jesse Koivula
Jesse Koivula je rukovoditelj prodavnice u Kangsali, Finska.

„Anketa je bila zabavna i kratka. Lijepo je znati da će se rezultati koristiti za našu kampanju, jer posao rukovoditelja prodavnice nije lak “, kaže Jesse.

Test osmišljen na osnovu rezultata

U sklopu ove kampanje, ljudi mogu da urade test i da saznaju da li su odgovarajući kandidati za radno mjesto rukovoditelja prodavnice u JYSKu. Odgovori u testu trebalo bi da se u određenoj mjeri podudaraju sa rezultatima sprovedene ankete za 3.000 JYSKovih rukovoditelja prodavnica.

„U JYSKu kažemo da je JYSK prodavnica ogledalo rukovoditelja prodavnice. Zbog toga su naših postojećih 3.000 rukovoditelja prodavnica glavni junaci ove kampanje. Nevjerovatno je vidjeti da, iako su toliko različiti, većina ih dijeli iste osobine i hobije “, kaže Katerina Babenko, rukovoditelj ljudskih resursa u JYSKu.

Kampanja će se odvijati i interno i eksterno kroz medijske kanale kao što su LinkedIn, Facebook, Instagram i YouTube sa oglasima, testom i video zapisima. Sve je povezano sa sloganom „Da li želiš postati jedan od naših 3.000 rukovoditelja prodavnica?“.

Kampanja će biti aktuelna u različitim periodima u ​​28 zemalja u kojima JYSK posłuje, između 21. aprila i 13. juna 2021. godine.

Latest news

JYSK Strategy Kickoff 2021

CEO (glavni izvršni direktor) prilikom uvođenja strategije: „Store Manageri (voditelji prodavnica) su važniji od vrhovnog upravljačkog tima”

18/05/2021 - Na godišnjem uvođenju strategije JYSKov President (predsjednik) i CEO Jan Bøgh odredio je smjer za sljedeću fiskalnu godinu i istaknuo važnost Store Managera.

Berlin

U Berlinu se testira novi koncept prodavnice

17/05/2021 - 10. maja je u Berlinu otvoren prototip novog koncepta prodavnice, SC3 Compact. Taj koncept će biti rješenje za manje prodavnice sa savršenom lokacijom, a bez mogućnosti širenja.

Carla preview

Jedan dan u JYSKu – Store Manager izdanje

12/05/2021 - Na web stranici GOJYSK.com želimo obilježiti našu međunarodnu branding kampanju poslodavaca, koja slavi dostizanje 3000 prodavnica, a cilj je privući 2000 dodatnih Store Managera (voditelja prodavnica).

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office