Skip to main content

Radno okruženje kao prva tačka dnevnog reda

Датум: 25/06/2021

Author: Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director

Категорија: Careers & HR

„Dare to Care“
Store Manager (menadžer prodavnice) Lisa Johannesson (levo) konsultuje se sa koleginicom iz prodavnice Elin Andersson.

Radno okruženje je prva tačka dnevnog reda u JYSKu. To je ilustrovano i kampanjom „Dare to Care“, koja se sprovodi od 14. do 25. juna 2021.

Ona radi u JYSKu preko 20 godina.

A tokom poslednjih godina, Store Manager Lisa Johannesson je primetila da JYSK bez sumnje podiže standarde kada je u pitanju sistematični fokus na radno okruženje.

Sada kad JYSK pokreće kampanju „Dare to Care“, to se odvija nekoliko godina nakon što je problem radnog okruženja stavljen na prvu tačku dnevnog reda za JYSK u Švedskoj.

Jedna od osoba koje su jasno primetile promenu u stavu je Lisa Johannesson, Store Manager u jednoj od JYSKovih prodavnica u Helsingborgu.

„Danas je potpuno drugačije, u poređenju sa stanjem od pre samo nekoliko godina“, kaže ona i nastavlja:

„Nekada smo imali problem u prodavnici jer nismo znali kako da rukujemo velikim pakovanjima, ukrcavali smo krevete ručno i nismo imali mnogo alatki za pomoć. To se zaista promenilo veoma brzo.“

Direktni odgovori

„Dare to Care“Pre godinu i po dana, JYSK je zaposlio i stručnjaka za radno okruženje. Njen zadatak je bio da pomogne prodavnicama oko teških situacija i da se uveri da JYSK poštuje zakonske zahteve.

Ova uloga je tokom proteklih godinu dana postala izuzetno istaknuta, i to ne samo u svetlu pandemije.

„Korisno je imati kolegu kojem možemo da se obratimo da bismo diskutovali o raznim situacijama. U poslednje vreme dobijamo jasne odgovore i pitanja više ne ostaju bez odgovora, kao što se nekad dešavalo. Menadžeri nam zaista pružaju podršku.“

Naporan posao

Lisa Johannesson objašnjava da je kultura u JYSKu otvorena za iznošenje zapažanja i da menadžeri imaju sluha za probleme koje prodavnice prijavljuju.

Šta mislite o tome što JYSK toliko ulaže u poboljšavanje radnog okruženja?

„Mislim da je to dobro. Ne samo zato što imamo toliko zahtevan i naporan posao. To nam pokazuje da je JYSKu stalo do osoblja, da rešava probleme kad se pojave i da ne pokušava da sakrije to da nam je posao s vremena na vreme zaista težak.“

„Ranije sam se često pitala koliko dugo će mi telo izdržati, a sada imam utisak da bih verovatno mogla da ostanem sve do penzije. Ali sad kada imamo alatke za pomoć, važno je da se setimo da ih koristimo.“

Kultura je najbitnija

JYSKov HR Manager (menadžer za ljudske resurse) u Švedskoj, Jesper Trapp, zadovoljan je time što se trud vidi, pošto je radno okruženje najbitnije za uspeh zaposlenih.

„Radimo sve što možemo da od JYSKa napravimo privlačno mesto za rad, pa u središte svega što radimo stavljamo bezbednost, efikasnost i zadovoljstvo poslom“, kaže on.

I Kenneth Pedersen, Head of Retail (šef maloprodaje) u Švedskoj, primećuje poboljšanja pri skoro svakoj poseti prodavnici.

„Ali ne smemo da zaboravimo da se ovaj posao ne obavlja sam. Istina, imamo strukturu, sistematično radno okruženje i stručnjake koji su upoznati sa materijom, ali kultura je bar podjednako važna. U JYSKu imamo pravo i dužnost da prijavljujemo probleme i svi zaposleni u JYSKu moraju da koriste to pravo, posebno kada je u pitanju bezbednost“, kaže Kenneth Pedersen.

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office