Skip to main content

Nagradno vikend putovanje: priznanje za najbolji pobednički pristup prodaji u JYSKu

Datum: 25/05/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Awards , Sales Growth

Početkom juna nas očekuje takmičenje za najbolji pobednički pristup prodaji. Ovo takmičenje traje tri meseca, tokom kojih se sve JYSK prodavnice u celom svetu takmiče u ostvarivanju najboljih rezultata prodaje. Pobednička prodavnica u svakoj zemlji biće nagrađena vikend putovanjem.

Pobednički pristup prodajiSamouverenost, pobednički stav i iskra u očima su neke od najvažnijih odlika uspešnog prodavca. Sada ćemo posvetiti dodatnu pažnju prodaji u prodavnicama. Najuspešniji timovi iz svih zemalja biće nagrađeni vikend putovanjem.

Takmičenje u pobedničkom pristupu prodaji održaće se tokom juna, jula i avgusta. Sve JYSK prodavnice imaće priliku da iskažu najbolje rezultate prodaje u čitavom JYSKu. U junu će fokus biti na baštenskim artiklima, u julu na dušecima, dok će zatvoreni prostor doći u prvi plan u avgustu.

„Ove godine smo se jasno usredsredili na pravi pobednički pristup prodaji u našim prodavnicama i zabeležili smo odličan razvoj. Ovim takmičenjem želimo da motivišemo naše kolege iz prodavnice da idu korak dalje za kupca u letnjim mesecima“, kaže Michael Bach Olesen, Sales Operational Director (operativni direktor prodaje).

Prodavnice u akciji

U Rumuniji, pobednički pristup prodaji je već veoma važan, smatra Store Manager (menadžer prodavnice) Marinela Ichim u JYSKu u Sučavi 1. Važno je da prodavnica bude čista i da sve bude u skladu sa planogramima i konceptima. Puni rafovi pojednostavljuju postupak prodaje i poboljšavaju rezultate.

Marinela
Marinela Ichim je Store Manager u JYSKu u Sučavi 1 u Rumuniji.

„Važno je da su naše kolege spremne da izađu kupcima u susret, od opreme koju koriste, do osmeha i stavova, dobrog planiranja i tačnog vremenskog rasporeda. Takođe, zalihe moraju biti ispravne i moramo da se postaramo da ih imamo dovoljno. Rizikujemo gubitak prodaje ako nemamo proizvod na zalihama“, kaže Marinela. 

U Sučavi 1 neće pripremiti nikakve posebne napore za takmičenje. Kupce treba svakodnevno upoznavati sa pravim pobedničkim pristupom prodaji kako bi se ostvarila najbolja moguća prodaja.

„Fokus treba da bude na kupcima, a ne na zadacima. Koristimo instrumente prodaje poput povećane prodaje i ubrzane prodaje i rezultati će doći. Ako smo još bolji nego što to očekuju naši kupci, imamo lojalne kupce. Zadovoljni kupac nas preporučuje drugim kupcima“, kaže Marinela.

takmičenje u pobedničkom pristupu prodaji

  • Menadžerski timovi za zemlje će prodavnicama pružiti detaljne informacije o takmičenju.
  • Sve prodavnice se podstiču da koriste četiri heštaga #twinkleintheeyes, #winningattitude, #confidence i #customerfirst, kada dele slike na društvenim mrežama poput interne Facebook grupe.

 

Latest news

Jan Bøgh

Naš CEO donosi dobre vesti: Pripremanje za novu finansijsku godinu

11/05/2022 - „Radujem se finansijskoj godini 2023. i svim izazovima koje ona nosi sa sobom, a s kojima ćemo se sigurno suočiti“, piše Jan Bøgh.

PR Event

Oko sveta: CSR nagrada, PR događaji i polaganje kamena temeljca u Božurištu

06/05/2022 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Marija Živić

Od diplomskog rada do zaposlenja u JYSKu Srbija

03/05/2022 - Marija  Živić, Sales asistant iz Zaječara je za GOJYSK.com podelila svoju priču o tome kako je ostvarila svoj prvi kontakt sa JYSKom, šta je najviše veseli na novom radnom mestu te koji su joj planovi.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office