Skip to main content

U pitanju je vikend-putovanje: odlučivat će se o najboljem prodajnom stavu u JYSKu

Datum: 25/05/2021

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Awards , Sales Growth

Početkom juna počinje takmičenje u prodajnom stavu, Sales Attitude Competition. Ono će trajati tri mjeseca i u njemu će učestvovati sve JYSKove prodavnice širom svijeta. Sve prodavnice koje pobijede u svojim državama idu na vikend-putovanje.

Sales Attitude (prodajni stav)Samouvjerenost, pobjednički stav i sjaj u očima su neke od najvažnijih karakteristika za prodaju, a upravo prodaja će sad dodatno dobiti na važnosti u prodavnicama. U pitanju je vikend-putovanje koje osvajaju pobjednici iz svih država.

U junu, julu i avgustu Sales Attitude Competition će svakoj JYSKovoj prodavnici pružiti priliku da pokaže da ima najbolji prodajni stav u cijelom svijetu JYSKa. U junu će u fokusu biti vrt, u julu madraci, a u avgustu unutrašnje uređenje.

"Ove godine smo u našim prodavnicama naglasak jasno stavili na odgovarajući prodajni stav i primijetili smo velike promjene. Naše kolege u prodavnicama nastojimo motivirati da ulože dodatne napore tokom takmičenja ovih ljetnih mjeseci", rekao je Michael Bach Olesen, Sales Operational Director (operativni voditelj prodaje).

Prodavnice u akciji

U Rumuniji prema riječima Marinele Ichim, Store Managera (voditeljice prodavnice) u JYSKovoj prodavnici Suceava 1 u toj državi, prodajni stav već ima velik značaj. Važno je da je prodavnica čista i da je sve u skladu s planogramima i nacrtima, a popunjenost polica također olakšava prodajni proces i poboljšava rezultate.

Marinela
Marinela Ichim je Store Manager u JYSKovoj prodavnici Suceava 1 u Rumuniji.

"Bitno je da pripremimo naše kolege na susret s kupcima, radilo se o opremi koju koriste, osmijehu i stavu, o tome jesu li sve dobro isplanirali i imaju li tačan vremenski plan. Osim toga, moramo osigurati odgovarajuće zalihe. Ako neki proizvod nemamo na zalihama, možemo izgubiti kupca", kaže Marinela. 

Zaposlenici u prodavnici Suceava 1 neće olakšati posao konkurenciji. Radi postizanja najboljih mogućih prodajnih rezultata kupcima se svaki dan treba izaći u susret s pravim prodajnim stavom.

"Fokus treba biti na kupcima, a ne zadacima. Koristimo prodajne instrumente kao što su dodatne ponude i rasprodaje i uspjeh će doći. Kupci su lojalni ako premašimo njihova očekivanja. Sretan kupac će nas preporučiti drugima", kaže Marinela.

Takmičenje u prodajnom stavu

  • Rukovodeći timovi za države će prodavnicama pružiti detaljne informacije o takmičenju.
  • Svim prodavnicama se preporučuje da koriste četiri hashtaga (#twinkleintheeyes, #winningattitude, #confidence and #customerfirst) prilikom dijeljenja slika na društvenim mrežama kao npr. u internoj Facebook grupi.

 

Latest news

JYSK reaches 100 stores in Romania

JYSK je dostigao 100 prodavnica u Rumuniji

11/06/2021 - JYSK je dostigao važnu prekretnicu u Rumuniji i otvorio 100. prodavnicu u Constanți, lučkom gradu na Crnom moru. Ali to je bilo samo pola puta prema cilju od 200 prodavnica. Druga polovina počinje sad.

Dare to Care

“Dare to Care”

10/06/2021 - Od 14. do 25. juna JYSK će provoditi internu kampanju pod nazivom "Dare to Care" kako bi se stavio dodatni fokus na radno okruženje.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office