Skip to main content
JYSK values

„Međusobno pomaganje je deo naše kulture“

Датум: 15/12/2020

Author: Laura Roesgaard, Sustainability Communications Consultant , JYSK

Категорија: People

JYSKove vrednosti su snažne i sastavni su deo nas. To postaje još jasnije kada svet pogodi pandemija, a neočekivani izazovi postanu svakodnevica.

Kada je počela pandemija korona virusa svet se preokrenuo. Sve što smo znali odjednom je postalo nepoznato i nesigurno.

To jest, skoro sve. Jer neke stvari su ostale iste, razvile se i postale još snažnije: naše JYSK vrednosti.

„Shvatili smo da su jedinstvo i odanost između kolega i prema JYSKu postali još jači. Potpuno je jasno da naše vrednosti žive u celoj kompaniji i prožimaju je. Izuzetno smo ponosni na to,“ kaže Mikael Nielsen, Executive Vice President Retail (izvršni potpredsednik za maloprodaju).

Vrednosti kao deo uspeha

Za mnoge je ovo bilo, i još uvek jeste, teško vreme, kako privatno, tako i na poslu. U nekoliko zemalja, prodavnice su bile zatvorene na duži period, a u nekim zemljama to se dogodilo više puta. Na žalost, još uvek nismo na kraju pandemije korona virusa.

„Mi brinemo o svojim ljudima, to je deo naših osnovnih vrednosti. Uvek u potpunosti zavisimo od svojih zaposlenih, a još više u periodu korona virusa. Moramo da se držimo zajedno, da budemo fleksibilni i lojalni i da poštujemo jedni druge i teške situacije s kojima se mnogi od nas suočavaju. Najvažnije od svega, moramo pomagati jedni drugima. I videli smo bezbroj takvih primera. To je fantastično i deo je objašnjenja uspeha koji smo doživeli uprkos koroni,“ kaže Mikael.

Brza pomoć u Španiji

Tim iz Malage
Store Manager (menadžer prodavnice) Braulio Da Rocha i njegov tim iz Malage u Španiji.

Kada je drugi talas pandemije korona virusa pogodio Španiju u avgustu, pogođena je i prva španska JYSK prodavnica kada je zaposleni iz prodavnice u Malagi dobio pozitivan rezultat testa. Manje od dva sata kasnije, prodavnica je bila zatvorena, a sve kolege su poslate kući na testiranje.

U međuvremenu, District Manager (regionalni menadžer) Jorge Martin preuzeo je susednu prodavnicu u Mihasu. Sledećeg dana tim kolega iz Mihasa bio je spreman da pomogne. Sve je dezinfikovano i sutradan je prodavnica bila spremna za ponovno otvaranje.

„Situacija u kojoj su se našle moje kolege bila je haotična, ali sve su impresivno dobro obavili,“ kaže Braulio Da Rocha, Store Manager u Malagi.

Pomoć je obostrana

Nedelju dana, zaposleni u Mihasu radili su na tome da održavaju poslovanje kako svoje tako i prodavnice u Malagi pre povratka normalnog svakodnevnog života. Ali samo nakratko, dok korona ponovo nije udarila. Ovog puta u Mihasu.

„Čim sam čuo da je prodavnica u Mihasu pogođena koronom, otišao sam da pomognem. To je za mene bila lična stvar. Toliko su učinili da pomognu nama,“ kaže Braulio.

Nekoliko kolega iz Malage sledilo je njegov primer.

„Kada sam im rekao za Mihas, odmah su bili spremni. Želeli su da pomognu – iz dubine duše,“ kaže Braulio.

Braulio i njegove kolege takođe su zahvalni na podršci koju su dobili od JYSKa kao kompanije.

„Mnogo odluka je doneto vrlo efikasno, što je omogućilo brzo pronalaženje rešenja. Zbog toga se sve dobro završilo,“ kaže Braulio.

Kolege su važnije nego ikad

U Slovačkoj su sve prodavnice bile zatvorene na duži period na proleće zbog ograničenja, a drugi talas pandemije korona virusa takođe je teško pogodio zemlju.

Libor
Store Manager (menadžer prodavnice) Libor Kubranský iz Slovačke

Nedavno su dve prodavnice bile suočene sa privremenim zatvaranjem, jer je više zaposlenih bilo bolesno. Međutim, tim dobrih kolega iz okruga bio je spreman da pomogne, što znači da su prodavnice mogle da ostanu otvorene.

Jedan od ovih kolega bio je Libor Kubranský, Store Manager u Povaškoj Bistrici.

„Međusobno pomaganje je deo JYSKove kulture i to je sada važnije nego ikad, jer su ovo zaista teška vremena. Shvatio sam da kada se kolega pojavi nudeći pomoć u nevolji to daje novu energiju i podiže raspoloženje,“ kaže Libor, koji je pomagao i u Trenčinu i u Čadci.

Posebna kultura kompanije

Libor, koji je pre JYSKa radio za četiri druge kompanije, opisuje JYSKovu kulturu kao nešto zaista posebno.

„Članovi smo porodice – to je potpuno drugačiji osećaj koji nikada ranije nisam doživeo. Otvoreno razgovaramo o svojim izazovima i u JYSKu uvek možemo naći pomoć. Ponosan sam na kompaniju i na način na koji se suočava sa pandemijom korona virusa.“

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office