Skip to main content

Kako se Pascal dugo vraćao u život

Датум: 09/02/2023

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Категорија: Careers & HR

Prevod: www.languagewire.com

Nakon saobraćajne nesreće koju je doživeo sa sedam godina, Pascal Mustafi je proveo 21 mesec u komi. Preživeo je, ali sa 90% invaliditeta. Uprkos tome, dokazao je da je sve moguće. U avgustu će postati Sales Assistant sa punim radnim vremenom u JYSKu u Nemačkoj.

Pascal Mustafi
Pascal voli da sklapa nameštaj.

Pascal Mustafi je imao sedam godina kada mu se život skoro završio. Krenuo je u kupovinu sa majkom i braćom i sestrama kada ga je prilikom prelaska ulice pregazio automobil koji je vozač prebrzo vozio dok je pričao na mobilni telefon koji je držao u ruci.

Lekari su uspeli da mu spasu život, ali je Pascal nakon hitne operacije proveo 21 mesec u komi.

„Probudio sam se na klinici za rehabilitaciju u gradu Essen (Nemačka). U invalidskim kolicima. Lekari su mi saopštili da nikada više neću hodati“, priča Pascal koji sada ima 26 godina i trenutno je Store Apprentice, a uskoro će postati Sales Assistant u gradu Mülheim-Kärlich (Nemačka).

Trebalo je sve ispočetka da se nauči

Međutim, Pascal je borac. Nakon godina vežbanja, ostavio je invalidska kolica i hodalicu. Ponovo je naučio da govori. Uprkos svemu, uspeo je da završi školu.

„Zaista sam se posvetio i uspeo sam da završim srednju školu sa prosečnom ocenom 1,5 (na skali od 1 do 6 pri čemu je 1 najbolja ocena)“, kaže Pascal.

Što se tiče poslova, probao je sa raznim zanimanjima, poput kuvara, radnika na sortiranju pošte i pomoćnika na parkingu, ali zbog invaliditeta nikada nije dobio pravu priliku. Pokreti i govor su mu otežani usled invaliditeta od 90% i ponekad mu treba više vremena da razmisli.

„Čim bismo tokom razgovora za posao stigli do teme mog invaliditeta, rekli bi mi: „Javićemo vam se“. Što se naravno nikada ne bi desilo“, priča Pascal.

Kolege
Sa leve strane: District Manager Johannes Mazzoccoli, Pascal Mustafi i Store Manager Perry Junglas.

Prvi kontakt sa JYSKom

Pascal je želeo da definiše sopstvenu budućnost i jednu od njegovih prijava primio je Johannes Mazzoccoli, District Manager za JYSK u Nemačkoj u oblasti Rhineland. Organizovao je razgovor za posao i Pascal ga je zadivio svojom ličnošću i otvorenošću.

„Nedugo potom, međutim, imao sam sumnje da budem iskren. Bilo je jasno da će sa Pascalom da bude drugačije nego sa ostalim zaposlenima. S druge strane, Pascal je vrlo jasno kazao da ne želi povlašćen tretman“ priča Johannes.

Pascal je dobio ponudu da radi nepuno radno vreme u magacinu prodavnice u gradu Mülheim-Kärlich, ali je brzo sve ubedio da je spreman za više i u avgustu 2021. godine mu je ponuđena praksa za mesto Sales Assistant.

„Ponekad se naravno dogodi da mu je ovaj ili onaj zadatak teži nego što je ljudima bez invaliditeta, ali o čemu god se radilo, Pascal uživa u svim izazovima. Ako mu date vremena, može da se nosi sa najtežim stvarima“, kaže Store Manager Perry Junglas iz grada Mülheim-Kärlich.

Veliko interesovanje za korisničku službu

Pascal Mustafi

Nedavno je Pascal prihvatio ponudu da postane Sales Assistant sa punim radnim vremenom nakon što završi praksu u avgustu 2023. godine. Štaviše, postao je i JYSK influencer preko ličnih profila na društvenim mrežama i predstavlja JYSK na sajmovima.

Kolege ga izuzetno cene, kao i kupci, što se i vidi po anketi o zadovoljstvu kupaca i na platformi Google gde kupci hvale njegov nivo usluge i odlične savete.

„Zaista se posvetim svakom kupcu. Cilj mi je da svaki kupac kog posavetujem napusti prodavnicu sa osmehom – svakog dana. Pružena mi je prilika u JYSKu i upoznao sam odličnu kompaniju. I srećan sam što mogu svoje iskustvo da prosledim dalje“, kaže Pascal.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office