Skip to main content

JYSK Austrija ostvaruje izuzetne rezultate prvog meseca nakon rebrendiranja

Datum: 19/11/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Sales Growth

Martin Germann
Store Manager (menadžer prodavnice) Martin Germann (na levoj strani) je 1. oktobra 2020. poželeo dobrodošlicu prvom kupcu JYSKove prodavnice u Cel am Zeu.

Rebrendiranje JYSK Austrija predstavlja veliki uspeh. Prodaja se do sada porasla za 50 procenata, kupci su dobro primili nove proizvode a poznavanje JYSKovog brenda se značajno povećalo za samo jedan mesec.

Da li će sve proći dobro? Store Manager Martin Germann u Cel am Zeu, Austrija je postavio sebi to pitanje mnogo puta pre rebrendiranja DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK 1. oktobra 2020.

To je bila velika operacija koja je zahtevala velike pripreme od svih. Prodavnice u Austriji, glavno sedište za Austriju, više različitih odeljenja u sedištu u Danskoj, kao i različiti partneri za komunikaciju i marketing su bili uključeni. Ali sve je dobro prošlo.

Što je najvažnije, prodaja je do sada porasla za 50 procenata. Štaviše, novi spektar proizvoda su dobro prihvatili i redovni i novi kupci.

„Imam utisak da kupcima, kada se nađu ispred police, proizvodi nude viši kvalitet i da su zato spremniji da ih kupe. Spektar proizvoda je neznatno smanjen, ali kupci misle da im to olakšava izbor“, kaže Martin Germann.

Cel am Ze
Prodavnica u Cel am Zeu sa spoljne strane.

Odličan prijem kupaca

Financial Manager (finansijski menadžer) u JYSK Austrija Volker Ortlechner je takođe uočio značajno povećanje broja kupaca, kao i da su kupci pozitivno iznenađeni trendi skandinavskim spektrom proizvoda kao što je nameštaj za zatvoreni i otvoreni prostor, kao i dodaci za domaćinstvo za svaku prostoriju.

„Zaista smo često mogli da čujemo rečenicu ’Hej, vaši proizvodi su tako lepi’ od novih kupaca“, kaže Volker.

Uspeh kampanje rebrendiranja može da se uoči i u praćenju poznavanja brenda koje za JYSK svakog meseca pravi institut za istraživanje tržišta YouGov. Prvi rezultati iz septembra pre početka kampanje su pokazali da 89 procenata Austrijanaca nikada nije čulo za JYSK. A 10. oktobra je 53 procenta Austrijanaca znalo ovo ime.

„To su fantastični rezultati zahvaljujući izuzetnom timskom radu. Toliko ljudi je bilo uključeno i celokupno osoblje prodavnica u Austriji je bilo tako pozitivno i puno entuzijazma u vezi sa svim novinama. To je zaista imalo veliki uticaj na kupce“, kaže Volker.

U utorak, 17. novembra, prodavnice u Austriji su privremeno zatvorene zbog virusa korona.

Latest news

JYSK dekoracije

U jednoj od najizazovnijih godina JYSK Srbija postigao rekordne rezultate

26/11/2020 - Usprkos pandemiji korona virusa, JYSK Srbija postigao porast EBIT-a i rekordne rezultate u finansijskoj godini 2019./2020.

One day in JYSK

Jedan dan u JYSKu: Četvoro kolega govore o svom radnom danu

25/11/2020 - Za više od 26.000 kolega iz više različitih zemalja, ne postoje dva istovetna radna dana u JYSKu. Zamolili smo četvoro kolega iz JYSKa da podele fotografije svog radnog danu na GOJYSK.com.

Take care of each other

Crni petak bi trebalo da bude bezbedan i zabavan

23/11/2020 - Dezinfekcija ruku, rastojanje, čišćenje i znakovi sa porukama da vodimo računa o sebi i drugima su podjednako važni kao i odlične ponude. Tako izgleda Crni petak 2020. godine.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office