Skip to main content

JYSK Austrija postiže sjajne rezultate prvi mjesec nakon promjene imena

Datum: 19/11/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Sales Growth

Martin Germann
1. oktobra 2020., Store Manager (rukovodioc prodavnice) Martin Germann (slijeva) dočekao je prvog klijenta u JYSKovoj prodavnici u Zell am Seeu.

Promjena imena u JYSK Austriji dovela je do velikog uspjeha. Prodaja se dosad povećala za 50 posto, novi proizvodi su veoma dobro prihvaćeni od strane klijenata, a poznavanje JYSKove robne marke se znatno povećalo u samo mjesec dana.

Hoće li stvarno sve dobro proći? To je pitanje Store Manager Martin Germann u Zell am Seeu u Austriji često sam sebi postavljao prije nego što je 1. oktobra 2020. DÄNISCHES BETTENLAGER promijenio ime u JYSK.

To je bio veliki poduhvat za koji su bile potrebne opsežne pripreme svih zaposlenika. U sve su bili uključeni prodavnice u Austriji, sjedište kompanije u Austriji, brojni različiti odjeli u sjedištu kompanije u Danskoj, kao i različiti komunikacijski i marketinški partneri. Ali, sve je dobro prošlo.

A najvažnije od svega, prodaja se dosad povećala za 50 posto. Osim toga, novi asortiman proizvoda su veoma dobro prihvatili kako redovni tako i novi klijenti.

"Stekao sam dojam da, kad klijent stoji ispred police, proizvodi mu izgledaju kvalitetnije, što mu daje više povoda za kupovinu. Asortiman proizvoda je malo smanjen, ali klijenti misle da im je zbog toga lakše izabrati odgovarajući", kaže Martin Germann.

Zell am See
Prodavnica u Zell am Seeu s vanjske strane.

Sjajna prihvaćenost od strane klijenata

Financial Manager (finansijski rukovodioc) u JYSKu Austrija, Volker Ortlechner, također je primijetio znatan rast broja klijenata i utvrdio da su klijenti pozitivno iznenađeni modernim, skandinavskim asortimanom proizvoda, s namještajem za unutrašnje i vanjske prostore, kao i dodatnom opremom za svaku prostoriju.

"Rečenicu 'Opa, vaši proizvodi su stvarno lijepi' čuli smo od mnogo novih klijenata", navodi Volker.

"Uspjeh kampanje promjene imena se može vidjeti i u praćenju informiranosti potrošača, što institut za istraživanje tržišta YouGov svaki mjesec obavlja za JYSK. Prvi rezultati iz septembra prije početka kampanje su pokazali da 89 posto Austrijanaca nikad nije čulo za JYSK. 10. oktobra je 53 posto Austrijanaca čulo za to ime.

"To su fantastični rezultati koji su postignuti zahvaljujući izvrsnom timskom radu. Mnogo osoba je bilo uključeno i svi zaposlenici u Austriji su imali veoma pozitivan pristup i s entuzijazmom su prihvatili nove stvari. To je definitivno značajno utjecalo na klijente", kaže Volker.

U utorak 17. novembra su prodavnice u Austriji privremeno zatvorene zbog koronavirusa.

Latest news

JYSK dekoracije

U jednoj od najizazovnijih godina JYSK BiH postigao rekordne rezultate

26/11/2020 - Usprkos pandemiji korona virusa, JYSK BiH postigao porast EBIT-a i fantastične rezultate u finansijskoj godini 2019./2020.

One day in JYSK

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan

25/11/2020 - S više od 26.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKova zaposlenika da podijele fotografije svog radnog dana na web lokaciji GOJYSK.com.

Take care of each other

Black Friday treba biti podjednako siguran i zabavan

23/11/2020 - Sredstvo za dezinfekciju, održavanje razmaka, čišćenje i znakovi s porukama o međusobnoj pažnji važni su kao i sjajne ponude. Tako izgleda stvarnost za Black Friday 2020.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office