Skip to main content

JYSK Austrija postiže sjajne rezultate prvi mjesec nakon promjene imena

Datum: 19/11/2020

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Sales Growth

Martin Germann
1. oktobra 2020., Store Manager (rukovodioc prodavnice) Martin Germann (slijeva) dočekao je prvog klijenta u JYSKovoj prodavnici u Zell am Seeu.

Promjena imena u JYSK Austriji dovela je do velikog uspjeha. Prodaja se dosad povećala za 50 posto, novi proizvodi su veoma dobro prihvaćeni od strane klijenata, a poznavanje JYSKove robne marke se znatno povećalo u samo mjesec dana.

Hoće li stvarno sve dobro proći? To je pitanje Store Manager Martin Germann u Zell am Seeu u Austriji često sam sebi postavljao prije nego što je 1. oktobra 2020. DÄNISCHES BETTENLAGER promijenio ime u JYSK.

To je bio veliki poduhvat za koji su bile potrebne opsežne pripreme svih zaposlenika. U sve su bili uključeni prodavnice u Austriji, sjedište kompanije u Austriji, brojni različiti odjeli u sjedištu kompanije u Danskoj, kao i različiti komunikacijski i marketinški partneri. Ali, sve je dobro prošlo.

A najvažnije od svega, prodaja se dosad povećala za 50 posto. Osim toga, novi asortiman proizvoda su veoma dobro prihvatili kako redovni tako i novi klijenti.

"Stekao sam dojam da, kad klijent stoji ispred police, proizvodi mu izgledaju kvalitetnije, što mu daje više povoda za kupovinu. Asortiman proizvoda je malo smanjen, ali klijenti misle da im je zbog toga lakše izabrati odgovarajući", kaže Martin Germann.

Zell am See
Prodavnica u Zell am Seeu s vanjske strane.

Sjajna prihvaćenost od strane klijenata

Financial Manager (finansijski rukovodioc) u JYSKu Austrija, Volker Ortlechner, također je primijetio znatan rast broja klijenata i utvrdio da su klijenti pozitivno iznenađeni modernim, skandinavskim asortimanom proizvoda, s namještajem za unutrašnje i vanjske prostore, kao i dodatnom opremom za svaku prostoriju.

"Rečenicu 'Opa, vaši proizvodi su stvarno lijepi' čuli smo od mnogo novih klijenata", navodi Volker.

"Uspjeh kampanje promjene imena se može vidjeti i u praćenju informiranosti potrošača, što institut za istraživanje tržišta YouGov svaki mjesec obavlja za JYSK. Prvi rezultati iz septembra prije početka kampanje su pokazali da 89 posto Austrijanaca nikad nije čulo za JYSK. 10. oktobra je 53 posto Austrijanaca čulo za to ime.

"To su fantastični rezultati koji su postignuti zahvaljujući izvrsnom timskom radu. Mnogo osoba je bilo uključeno i svi zaposlenici u Austriji su imali veoma pozitivan pristup i s entuzijazmom su prihvatili nove stvari. To je definitivno značajno utjecalo na klijente", kaže Volker.

U utorak 17. novembra su prodavnice u Austriji privremeno zatvorene zbog koronavirusa.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office