Skip to main content

Centri za korisničku službu (Customer Service Centres) primaju pozive upućene prodavnicama

Datum: 08/11/2019

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Kategorija: Customer Service

Da bi zaposleni imali više vremena za kupce u prodavnici, na veći broj poziva upućenih prodavnicama odgovaraju centri za korisničku službu (Customer Service Centres).

Dick Weimer, Store Manager (menadžer prodavnice), Bernstorp
Dick Weimer, Store Manager, Bernstorp, Švedska

Za pružanje najbolje usluge kupcima i kako bismo se uverili da zaposleni imaju vremena za kupce u samoj prodavnici, JYSKovi centralizovani centri za korisničku službu (CSC) sve više odgovaraju na pozive koje kupci upućuju prodavnicama.

Vreme koje uštedimo našim kolegama u prodavnicama im omogućava da lakše rade ono u čemu su najbolji – prodaji proizvoda.
– Marina Ivić, Customer Service Manager (menadžer korisničke službe)

Dick Weimer, Store Manager iz Švedske, samo je jedan onih koji su zadovoljni ovakvom organizacijom. U njegovoj JYSK prodavnici u Bernstorpu u blizini Malmea, on ima iskustvo iz prve ruke šta znači pomoć CSC-a u Švedskoj.

„Imamo mnogo više vremena. Ranije bi, kada smo odgovarali na pozive direktno u prodavnici, telefoni zvonili bez prekida, a kada se javimo, kupac bi samo želeo da sazna radno vreme“, kaže Dick.

Umesto toga, Dick i njegov tim sada mogu više da se fokusiraju na pomoć kupcima u prodavnici.

„Naravno, ipak želimo da obavestimo naše kupce o radnom vremenu, ali imamo i odgovornost prema kupcima u prodavnici. Brzo nam je postalo teško da odredimo prioritet u takvim situacijama, jer šta god da uradimo, niko od kupaca nije dobijao najbolju uslugu, a sada jeste tako“, kaže Dick.

BLIŽE KUPCIMA I KOLEGAMA

Marina Ivić, Customer Service Manager West Balkan
Marina Ivić, Customer Service Manager West Balkan

Time što CSC preuzima pozive upućene prodavnicama, to znači da centar svakodnevno koordinira prodaju sa drugim kolegama u prodavnicama

Customer Service Manager za JYSK West Balkan, Marina Ivić i njen tim uživaju u bliskoj saradnji sa prodavnicama jer mogu da vide koliko to pomaže i kupcima i prodavnicama.

„Mislim da je sjajno što možemo da rasteretimo naše kolege u prodavnicama kako bi imali više vremena za svakog kupca. Kupci koji nas pozivaju mogu da dobiju brz i precizan odgovor jer imamo više dostupnih alatki kako bismo pronašli izgubljeni proizvod, informisali ih o radnom vremenu ili rasporedili artikle na novu adresu“, kaže Marina i dodaje:

„Vreme koje uštedimo našim kolegama u prodavnicama im omogućava da lakše rade ono u čemu su najbolji – prodaji proizvoda.“

Latest news

JYSK reaches 50 stores in Bulgaria

JYSK je dostigao broj od 50 prodavnica u Bugarskoj

23/03/2023 - U martu 2023. godine, JYSK je u Bugarskoj proslavio značajnu prekretnicu – 50 otvorenih prodavnica u zemlji. Pedeseta prodavnica otvorila je svoja vrata u istom gradu u kome se nalazi i naša prva prodavnica u Bugarskoj – u Plovdivu.

JYSK in my home

JYSK je moj dom

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji su vaše kolege iskoristile JYSKov nameštaj i proizvode za potrebe opremanja svog doma.

ULF in Quality Inspection

ULF dobija poslednje odobrenje pred upoznavanje sa svetom

14/03/2023 - ULF vaza je prošla testove i dobila je pečat kvaliteta u okviru svih procesa. Sada joj je dozvoljeno u prodavnice.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office