Skip to main content

Centri za korisničke usluge (Customer Service Centres) primaju pozive upućene prodavnicama

Datum: 08/11/2019

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Kategorija: Customer Service

Da bi zaposleni imali više vremena za kupce u prodavnici, na veći broj poziva upućenih prodavnicama odgovaraju centri za korisničku službu (Customer Service Centres).

Dick Weimer, Store Manager (rukovodilac prodavnice), Bernstorp
Dick Weimer, Store Manager, Bernstorp, Švedska

Za pružanje najbolje usluge kupcima i kako bi se uvjerili da zaposleni u imaju vremena za kupce upravo prodavnici, JYSKovi centralizirani centri za korisničku službu (CSC) u sve većem broju odgovaraju na pozive koje kupci upućuju prodavnicama.

Vrijeme koje uštedimo našim kolegama u prodavnicama im omogućava da lakše rade ono u čemu su najbolji – prodaji proizvoda.
– Marina Ivić, Customer Service Manager (rukovodilac korisničke službe)

Dick Weimer, Store Manager iz Švedske, samo je jedan o onih koji su zadovoljni ovakvom organizacijom. U njegovoj JYSK prodavnici u Bernstorpu u blizini Malmea, on ima iskustvo iz prve ruke šta znači pomoć CSC-a u Švedskoj.

„Imamo mnogo više vremena. Prije bi, kada smo odgovarali na pozive direktno u prodavnici, telefoni zvonili bez prekida, a kada se javimo, kupac bi samo želio da sazna radno vrijeme“, kaže Dick.

Umesto toga, Dick i njegov tim sada se mogu više fokusirati na pomoć kupcima u prodavnici.

„Naravno, ipak želimo obavijestiti naše kupce o radnom vremenu, ali imamo odgovornost i prema kupcima u prodavnici. Brzo nam je postalo teško odrediti prioritet u takvim situacijama, jer šta god da uradimo, niko od kupaca nije dobijao najbolju uslugu, a sada jeste tako“, kaže Dick.

BLIŽE KUPCIMA I KOLEGAMA

Marina Ivić, Customer Service Manager West Balkan
Marina Ivić, Customer Service Manager West Balkan

Time što CSC preuzima pozive upućene prodavnicama, to znači da centar svakog dana koordinira prodaju sa drugim kolegama u prodavnicama

Customer Service Manager za JYSK West Balkan, Marina Ivić i njen tim uživaju u bliskoj suradnji sa prodavnicama jer mogu vidjeti koliko to pomaže i kupcima i prodavnicama.

„Mislim da je sjajno što možemo rasteretiti naše kolege u prodavnicama, kako bi imali više vremena za svakog kupca. Kupci koji nas pozivaju mogu dobiti brz i precizan odgovor jer imamo više dostupnih alata kako bismo pronašli izgubljen proizvod, informirali ih o radnom vremenu ili rasporedili artikle na novu adresu“, kaže Marina i dodaje:

„Vrijeme koje uštedimo našim kolegama u prodavnicama im omogućava da lakše rade ono u čemu su najbolji – prodaji proizvoda.“

Latest news

From burned store to a successful sale

Od spaljene prodavnice do uspješne rasprodaje

07/07/2020 - 15. aprila 2020., JYSKova prodavnica u Ringstedu u Danskoj je pretrpila požar koji je potpuno uništio prodavnicu. Samo osam dana poslije, tim iz prodavnice je organizovao uspješnu "požarnu" rasprodaju preostalih proizvoda.

Jørgen Lund

25 godina kontinuiranog razvoja

01/07/2020 - 1. jula 2020, Executive Vice President Marketing, Sales & Expansion (izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing), Jørgen Lund, proslavio je 25 uzbudljivih godina u JYSKu.

Clara Hjelt

Clara Hjelt kreira odjeću od JYSKovih tekstila

29/06/2020 - Clara Hjelt, danska dizajnerica, pretvara različite JYSKove tekstile, kao što su posteljina i plahte proizvedene u pogrešnoj veličini, u ručno proizvedenu odjeću.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office