Skip to main content
Headsets in all stores

Slušalice na putu prema svim JYSKovim prodavnicama

Datum: 15/06/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Kategorija: Careers & HR , Customer Service

Prevod: www.languagewire.com

Slušalice su uspješno testirane u prodavnicama u Danskoj, Švedskoj i Nizozemskoj. JYSK će sada uložiti u slušalice kako bi poboljšao korisničko iskustvo u svim JYSKovim zemljama.

Slušalice su prije tri i pol godine uvedene kao alat za sve zaposlene u danskim prodavnicama.

Store Manager u sasvim prvoj JYSKovoj prodavnici je veoma zadovoljan inicijativom. On koristi slušalice da bi osigurao da i zaposlenici i kupci dobiju potrebnu pomoć što je brže moguće.

“Slušalice olakšavaju kontaktiranje s kolegama bez obzira gdje se oni nalaze. Na primjer, ako je kupac kupio madrac, odmah pomoću slušalica možemo kontaktirati zaposlenike u skladištu i zatražiti da pripreme madrac za pokupiti. Tada ga kupac ne mora čekati”, objašnjava Kennie Johansen, koji je Store Manager u Silkeborgveju u Danskoj, i nastavlja:

Slušalice u svim prodavnicama
Sve JYSKove prodavnice će uskoro dobiti slušalice kako bi poboljšale korisničku službu.

“Odlična osobina slušalica je i prilika da se zatraži pomoć od drugih kolega. Na primjer, sasvim novim zaposlenicima je lakše raditi samostalno bez da se osjećaju nespremno za upućivanje kupaca ili samostalno zatvaranje prodaje. Tako slušalice zaista čine razliku u svim aspektima rada u JYSKovoj prodavnici”, objašnjava Kennie.

Pridržavanje plana u prodaji

Slušalice se mogu koristiti i kako biste bili u toku s prodajom tokom dana. Kennie i njegov tim se drže pravila da uvijek objave svoju prodaju preko slušalica.

“Ako neko u timu napravi impresivnu prodaju, moramo to objaviti preko slušalica. Tada možemo bodriti jedni druge, što je odlična motivacija za sve nas. Meni kao menadžeru trgovine to olakšava osigurati da smo na ispravnom prodajnom putu i na taj način mogu povećati ili smanjiti količinu svojih motivacijskih govora prema potrebi kako bismo završili dan sa zelenim prodajnim ciframa”, kaže Kennie.

Neophodan alat

Nakon dodatnih testiranja u Švedskoj i Nizozemskoj, JYSK je sada spreman da kupi mnogo više slušalica kako bi proširio inicijativu na sve JYSKove zemlje.

Testovi su pokazali da slušalice ne samo da poboljšavaju protok informacija u prodavnicama i zaposlenima olakšavaju dnevne zadatke već i kupcima poboljšavaju iskustvo kupovine.

“Uz pomoć slušalica naši kupci mogu mnogo brže nego prije dobiti potrebnu pomoć, a zaposlenici više neće morati prelaziti velike udaljenosti koje moraju sada tokom radnog dana. To je ogroman korak u pravom smjeru i mnogo optimizira rad našim kolegama u prodavnici. Ove prednosti želimo dati svim prodavnicama”, kaže s osmijehom Michael Olesen, koji je Retail Operational Director u JYSKu.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office