Skip to main content
One Day in JYSK (July 2020)

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (juli 2020.)

Datum: 20/07/2020

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Kategorija: People

Sa više od 24.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKova zaposlenika da podijele fotografije svog radnog dana na web lokaciji GOJYSK.com.

U nastavku ćete upoznati sljedeće osobe:

  • Sandrine Rinckel, Store Manager (voditeljica prodavnice) u Francuskoj 
  • Christina Liakati, Development & Facility Coordinator (koordinator razvoja i upravljanja objekata i pomoćnih sistema) u Grčkoj
  • Rüdiger Mietz, Head of Warehouse & Logistics at Distribution Centre (šef odjela za skladište i logistiku) u distributivnom centru Kammlach u Njemačkoj
  • Aino Tähtitanner, Customer Service Supporter (zaposlenik službe za korisnike) u Finskoj

 

Sandrine, Store Manager u Francuskoj 

Ime: Sandrine Rinckel
Radno mjesto: Store Manager 

Jedan dan u JYSKu

Budući da se sad suočavamo sa sasvim novom situacijom, dan uvijek počinje na isti način: pregled sefa.

Jedan dan u JYSKu

Budući da nam je važna smjernica Customer First, organiziramo sjajne aktivnosti na otvorenom prije otvaranja prodavnice.     

Jedan dan u JYSKu

Ponedjeljkom moramo ažurirati svoje cijene da bi ih uskladili s novom sedmičnom kampanjom.

Jedan dan u JYSKu

Istina, imamo mnogo različitih zadataka svaki dan, ali prodaja i savjetovanje kupaca nešto je što stvarno volimo i u čemu uživamo!

Christina, Development Coordinator u Grčkoj

Ime: Christina Liakati
Radno mjesto: Development & Facility Coordinator

Jedan dan u JYSKu

Zovem se Christina i radim kao Development and Facility Coordinator u JYSKu u Grčkoj. Radno mjesto se nalazi u našem sjedištu u Ateni. Međutim, dio opisa mog posla zahtijeva i da putujem širom Grčke. 

Jedan dan u JYSKu

Moj svakodnevni program počinje upravljanjem i rješavanjem "karata" za Facility Support Group. Zajedno s District Managers (regionalnim menažerima) i Store Managers (voditeljima prodavnica), posjećujem prodavnice kako bih nadzirala tehničke i funkcionalne probleme i osigurala da se pridržavaju JYSKovi standardi.

Jedan dan u JYSKu

Također sarađujem s našim Development Manager (menadžerom za razvoj) u planiranju novih prodavnica u pogledu JYSKovih standarda. Ti zadaci obuhvataju analizu kupaca, analizu toka kupovanja, identifikaciju lokacija, kontaktiranje upravitelja objekata i pregovore o najmu.

Jedan dan u JYSKu

Trenutno je dio mog svakodnevnog programa nadgledanje renovacije produžetka našeg sjedišta kompanije. 

Rüdiger, Warehouse & Logistics u Njemačkoj 

Ime: Rüdiger Mietz 
Radno mjesto: Head of Warehouse & Logistics u distributivnom centru Kammlach

Jedan dan u JYSKu

Moj dan počinje pregledom ključnih indikatora uspješnosti, kao što su nove narudžbe, usluge pakovanja od prethodnog dana, pregled performansi skladišta i ažuriranje prognoze korištenja kapaciteta u MYJYSKdocs-u. Također provjeravam e-mail i pripremam se za jutarnji sastanak s voditeljima timova. 

Jedan dan u JYSKu

Ujutro se sastajem s Operations Manager (voditelj poslova), kad razgovaramo od općoj situaciji u pogledu opsega rada, procesa rada, sigurnosti i urednosti. Zatim se pridružujem sastanku s menadžerom našeg partnera za isporuku, E3.

Jedan dan u JYSKu

Videokonferencijski poziv s kolegama iz distributivnih centara u Zarrentinu, Hombergu i Valenciji održava se redovno u 11:00. Tu razmjenjujemo izvještaje o statusu, diskutiramo o projektima i koordiniramo zajedničke procese i ciljeve. 

Jedan dan u JYSKu

Poslijepodne imam druge sastanke s različitim voditeljima timova te kontroliram procese. Ono što je pri tome prednost je činjenica da nijedan dan nije isti. Raznovrsnost i dinamika čine ovaj posao tako posebnim. To je baš pravi posao za mene!

Aino, Customer Service Centre (zaposlenik službe za korisnike) u Finskoj 

Ime: Aino Tähtitanner
Radno mjesto: Customer Service Supporter 

Jedan dan u JYSKu

Moji zadaci se sastoje uglavnom od zaprimanja telefonskih poziva, rješavanja e-mailova i pregleda povratnih informacija o proizvodima koje dobijemo od kupaca. Ali, prije nego što moj dan u korisničkoj službi može stvarno početi, potrebna mi je šoljica kafe. 

Jedan dan u JYSKu

Prvo provjerim da li na MYJYSKu ima važnih poruka u vezi s mojim ili zadacima mojih kolega. Nakon toga pročitam sve zaprimljene e-mailove i pregledam Daily Plan s menadžerom. Također sam svakodnevno u kontaktu s našim osobljem u prodavnici. Oni nam predstavljaju važnu pomoć u postizanju cilja pružanja najbolje korisničke podrške u Finskoj.

Jedan dan u JYSKu

Volim zadatke u kojima mogu koristiti moje znanje o proizvodima. To je veoma praktično kad kupci imaju problema s proizvodima koji su izašli iz asortimana. Zbog toga čuvam naše stare letke kampanje i nekoliko godina. Oni su mi pomogli u mnogim slučajevima.

Jedan dan u JYSKu

Za mene je veoma važno da se osjećam dobro kad idem na posao. Nikad ne znaš kakvi te slučajevi čekaju tokom dana. Ali, ono što znam je to da su moji kolege uvijek tu da pomognu. Zbog toga se osjećam ugodno i uvjereno da ćemo se uhvatiti ukoštac sa svim izazovima na koje naiđemo.

Latest news

Henrik Laursen Møller

Nove smjernice za dobavljače postavljaju više kriterije

10/08/2020 - 20. juna 2020. svim dobavljačima za JYSK i Dänisches Bettenlager predstavljene su nove smjernice za dobavljače.

JYSK Netherlands celebrated 100 stores with a silent opening

JYSK Nizozemska tihim je otvorenjem proslavio otvaranje 100. prodavnice

03/08/2020 - U petak 10. aprila 2020., JYSK Nizozemska je postigao impresivan uspjeh. Ali proslava otvaranja 100. JYSKove prodavnice u Den Burgu na ostrvu Texel morala je proteći tiho zbog korona virusa.

New JYSK store in just three weeks: “It has been a crazy time”

Nova JYSKova prodavnica za samo tri sedmice: "Bilo je ludo".

28/07/2020 - Nakon što joj je prodavnica izgorila, Store Manager (voditeljica prodavnice) Sine i njene kolege iz Ringsteda u Danskoj napravili su privremenu JYSKovu prodavnicu u staroj automehaničarskoj radionici. Trebalo im je samo tri sedmice i puno korporativnog duha.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office