Skip to main content

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan

Datum: 25/11/2020

Author: Neele Pauls, Communications & PR, JYSK

Kategorija: People

S više od 26.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKova zaposlenika da podijele fotografije svog radnog dana na web lokaciji GOJYSK.com.

U nastavku ćete upoznati sljedeće osobe:

  • Andreea Ioana, Sales Assistant (prodavačica) u Rumuniji
  • Bojin Leliveld, Customer Service Team Leader (vođa tima službe za korisnike) u Nizozemskoj i Belgiji
  • Alejandro Mora Gabaldón, Logistics Administrative (administracija logističkih usluga) u Španiji
  • Beth Pigott, Development Manager (menadžerica za razvoj) u UK-u

Andreea Ioana, Sales Assistant u Rumuniji

Ime: Andreea Ioana

Radno mjesto: Sales Assistant

Jedan dan u JYSKu

 

Kad poslužujem kupce, slušam njihove potrebe i preporučujem im proizvode koji su u skladu s onim što im treba tako što im predstavim sve karakteristike i sve prednosti proizvoda. Shvatila sam da samo kad kupcima damo dobar savjet i stavimo njihove želje na prvo mjesto, uspijevamo steći njihovo povjerenje i garanciju njihovog povratka.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Uvijek se pobrinem da su police napunjene proizvodima, da su proizvodi uredno postavljeni i da imaju odgovarajuće cijene. Tako postajemo efikasniji i imamo više vremena za usluživanje kupaca. Što je prodavnica čišća i atraktivnija, to će se više kupaca htjeti vratiti. Zadovoljni kupci me čine ponosnom na moje svakodnevne radne aktivnosti.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Rad na kasi je jedna od mojih najdražih aktivnosti jer tako mogu komunicirati s mnogim kupcima. Pobrinem se da uvijek prodam i dodatni proizvod i da ih pozdravim s osmijehom na licu. Zahvalim im što su kupovali kod nas i pozovem ih da nam ponovo dođu i uvijek ih podsjetim koliko nam je važno da nam pruže povratne informacije putem tableta.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Smatram da ispunjavanje dnevnog spiska popunjavanja ima samo prednosti. Na taj način osiguravamo da su police uvijek ispunjene odgovarajućim proizvodima u skladu s planom i da uvijek imamo sve potrebno na zalihama, a također olakšavamo kupcima da nađu proizvod koji žele.

Bojin, Customer Service Team Leader (vođa tima službe za korisnike) u Nizozemskoj i Belgiji

Ime: Bojin Leliveld

Radno mjesto: Customer Service Team Leader

Jedan dan u JYSKu

 

Moj dan počinje pregledavanjem dnevnog plana i dodjeljivanjem dnevnih zadataka mojim kolegama. Također volimo odvojiti malo vremena ujutro da se ispričamo jer je to veoma važno za održavanje timskog duha.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Obično počinjemo s pokretanjem sistema, odgovaranjem na e-mailove i dovršetkom eventualnih zadataka koji nisu prethodno riješeni. Volimo početi dan sa što manje zaostalog posla, tako da svoje vrijeme možemo posvetiti pružanju odlične usluge kupcima.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Prije nego što se otvore telefonske linije, s kolegama razgovaram o brojkama iz protekle sedmice. Nastojim ih poticati i raspravljamo o nekim stvarima koje možemo poboljšati u tekućoj sedmici.

 

Jedan dan u JYSKu

 

To je dio našeg tima. Trenutno radimo s plastičnim pregradama između stolova da bi osigurali maksimalnu sigurnost naših zaposlenika.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Najvažniji dio mog posla je osigurati da moj tim dobije pomoć u slučaju potrebe. Osiguravam da moji zaposlenici dobiju jasne odgovore na pitanja, tako da se mogu fokusirati na pružanje dobre usluge kupcima.

Alejandro, Logistics Administrative u Španiji

Ime: Alejandro Mora Gabaldón

Radno mjesto: Logistics Administrative

Jedan dan u JYSKu

 

Ja sam svaki dan zadužen za organiziranje isporuke narudžbi iz online prodavnice, kao i za vođenje internih procesa koji proizlaze iz transporta za svaku pojedinačnu prodavnicu u Španiji i Portugalu.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Nakon što se riješe narudžbe, problemi i pritužbe iz online prodavnice, evidentiram sve i organiziram tako da bude sve pod kontrolom i pri ruci.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Nakon toga organiziram prognozu obrade narudžbi s Warehouse Managerom (rukovodioc skladišta) te usklađujem datume transportiranja robe u prodavnice. Danas je, naprimjer, došlo vrijeme za organiziranje otvaranja naše nove prodavnice u Camargu, E176.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Kad moram biti siguran da je određeni proizvod pripremljen ili da ima dimenzije prikladne za konkretnu prodavnicu, nakon dovršetka narudžbi odem u skladište da bih ga lično provjerio.

Beth, Development Manager u UK-u

Ime: Beth Pigott

Radno mjesto: Development Manager

Jedan dan u JYSKu

 

Zovem se Beth Piggott i od novembra 2019. radim kao Development Manager za JYSK UK. Glavno sjedište je u Stockportu, ali većinu vremena provodim na putu, posjećujući različite prodavnice i mjesta širom Velike Britanije – naravno, kad na snazi nije lockdown!

 

Jedan dan u JYSKu

 

Svaki je dan potpuno različit od drugog jer moja uloga podrazumijeva posjećivanje mnogih različitih mjesta, obavljanje sastanaka i donošenje ad hoc mjera za rješavanje održavanja. Međutim, većina dana počinje s provjerom e-mailova i tiketa za održavanje objekata.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Vrijeme provodim tražeći i procjenjujući potencijalne nove lokacije. Taj proces uključuje i procjenu mjesta, baze kupaca i lokacije. Nakon toga slijedi posjeta mjesta, pri čemu mogu izmjeriti područje i procijeniti da li je prikladno za JYSK UK. Na fotografiji je prikazan Liverpool prije projekta opremanja.

 

Jedan dan u JYSKu

 

Također učestvujem u praktičnoj obuci za JYSKove standarde za 100 % reflektore u novim prodavnicama. To znanje se provodi u praksi kako se portfolio u UK-u širi i novije prodavnice stare i zahtijevaju održavanje.

Aspekti mog posla u kojima lično najviše uživam su raznovrsnost i varijacije – imam priliku raditi s mnogim različitim grupama ljudi, kako internih tako i vanjskih JYSKovih saradnika.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office