Skip to main content
ULF in Quality inspection

ULF dobija poslednje odobrenje pred upoznavanje sa svetom

Datum: 14/03/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Intern

Prevod: www.languagewire.com

U ovoj seriji ćete dobiti uvid u rad visokog kvaliteta koji stoji iza nastanka JYSK proizvoda, počev od uzorka boje pa sve do realizacije stvarnih proizvoda. Ovo je treći članak u seriji od četiri.

Odeljenje Compliance & Quality svakodnevno vredno radi na tome da svi JYSK proizvodi budu usklađeni sa pravilima i regulativama. ULF vaza je prošla testove i dobila je pečat kvaliteta u okviru svih procesa. Sada joj je dozvoljeno u prodavnice.

Svend Frandsen je Quality Controller u distributivnom centru u Uldumu. Upravo je primio vazu ULF na dnevnu proveru kvaliteta.

Njegov zadatak, između ostalih, predstavlja i provera ispravnosti svih oznaka na kutiji i vazi. Proverava da li je vaza stabilna, da li je uglačana, te da li se koriste tačne oznake i sertifikati.

U nastavku pogledajte kako to Svend obavlja proveru kvaliteta vaze ULF.

Veća usredsređenost na kvalitet

Kvalitet je tokom godina postajao sve značajniji deo JYSKa, pa se stoga uzima u obzir u svim fazama osvežavanja asortimana proizvoda.

Da bi odeljenje Compliance & Quality osiguralo standard visokog kvaliteta za proizvode od samog početka, sastavili su smernice za sve kategorije proizvoda koje dobavljač mora da sledi prilikom potrage za JYSK proizvodima.

„Zahvaljujući našim proverama kvaliteta obezbeđujemo da svi naši proizvodi budu bezbedni za korišćenje i usklađeni sa našim standardima visokog kvaliteta.“ – Jens Munk, Quality Team Leader u distributivnom centru u Uldumu

Na primer, potrebno je da vaze budu konstruisane na izvestan način i da imaju određene odlike kako ne bi došlo do oštećenja površina i nezgoda sa nesrećnim ishodom. Ti zahtevi se odnose na ULF.

„Postoje i pravila i propisi koji se primenjuju na proizvode u JYSKu. Recimo, može tu da se radi o funkcionalnosti ili materijalima. Iz tog razloga smo sastavili Smernice za dobavljače obima od 1000 stranica kako bismo bili sigurni da naši dobavljači znaju šta želimo i, što je možda još i važnije, šta ne želimo u svom JYSK asortimanu“, kaže Laurits Vestergaard, Quality Operation Manager u JYSKu.

Uključenje kvaliteta u ranim fazama

Budite u toku sa serijom

Pročitajte (ili ponovo pročitajte) drugi članak u seriji – umetnost otkrivanja novih proizvoda za JYSK.

Laurits i tim za kvalitet učestvuju u ranim fazama procesa osvežavanja JYSK asortimana. Category Buyers i oni udružuju snage kada uzorci proizvoda pristignu u glavno sedište JYSKa na, između ostalog, proveru kvaliteta.

Compliance & Quality i Category Buyers pregledaju proizvode jedan po jedan. Ako neki proizvod ne ispunjava zahteve Smernica za dobavljače, može biti izdvojen iz užeg izbora ili dobavljač može da ga prilagodi.

„Na kraju dobijemo uži izbor novih proizvoda koji su usklađeni sa JYSK trendom i stilom, ali i zahtevima u pogledu kvaliteta“, kaže Laurits.

Dnevne provere kvaliteta

Kada se izbor novih proizvoda završi, proizvodi se šalju JYSK distributivnim centrima. U distributivnim centrima timovi za kvalitet na osnovu smernica za proveru kvaliteta utvrđuju da su svi proizvodi baš onakvi kakvi treba da budu u svim prodavnicama i zemljama.

Provera kvaliteta vaze ULF
Svend Frandsen sprovodi proveru kvaliteta vaze ULF.

Oni temeljno proveravaju sve proizvode već pri prvoj isporuci. Proveravaju ima li, recimo, neželjenih materijala, nepravilnog funkcionisanja i tačnih oznaka. Nakon toga se proizvodi šalju odeljenjima za kvalitet prilikom treće isporuke, pa zatim periodično prilikom svake 15. isporuke.

„Zahvaljujući našim proverama kvaliteta obezbeđujemo da svi naši proizvodi budu bezbedni za korišćenje i usklađeni sa našim standardima visokog kvaliteta. Kada proizvodi budu odobreni u okviru provere, spremni su za izlaganje u svim JYSK prodavnicama. Naš rad oslobađa dosta vremena našim kolegama u prodavnicama. Onda oni svu svoju energiju mogu da usmere na pobednički pristup prodaji“, objašnjava Jens Munk, Quality Team Leader u DCU.

ULF je prošla kroz sve procedure provere kvaliteta. Potom je vaza odobrena i uključena je u novi asortiman „Pripadnost“ u JYSKu.

 

Latest news

JYSK reaches 50 stores in Bulgaria

JYSK je dostigao broj od 50 prodavnica u Bugarskoj

23/03/2023 - U martu 2023. godine, JYSK je u Bugarskoj proslavio značajnu prekretnicu – 50 otvorenih prodavnica u zemlji. Pedeseta prodavnica otvorila je svoja vrata u istom gradu u kome se nalazi i naša prva prodavnica u Bugarskoj – u Plovdivu.

JYSK in my home

JYSK je moj dom

21/03/2023 - Pronađite inspiraciju u načinu na koji su vaše kolege iskoristile JYSKov nameštaj i proizvode za potrebe opremanja svog doma.

ULF in Quality Inspection

ULF dobija poslednje odobrenje pred upoznavanje sa svetom

14/03/2023 - ULF vaza je prošla testove i dobila je pečat kvaliteta u okviru svih procesa. Sada joj je dozvoljeno u prodavnice.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office