Skip to main content

Umetnost zapažanja novih proizvoda za JYSK

Датум: 13/02/2023

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Категорија: Product Assortment

Prevod: www.languagewire.com

U ovoj seriji ćete dobiti uvid u rad visokog kvaliteta koji stoji iza nastanka JYSK proizvoda, počev od uzorka boje pa sve do realizacije stvarnog proizvoda. Ovo je drugi članak u seriji od četiri.

Pre 15 meseci, JYSK Category Buyers su dobili definiciju novog trenda od odeljenja Range & Design. Tada je bio red na njih da obave svoj deo posla u pronalaženju svih novih JYSK proizvoda. Među njima je bila i vaza ULF.

Vaza ULF
Vaza ULF.

Tina Nymann radi kao Category Buyer u odeljenju JYSK Homeware. Iako je konačna odluka da se vaza ULF uvrsti u nov asortiman bila njena i Homeware tima, sve je počelo od kratkog izveštaja odeljenja Range & Design koji se ticao novog trenda „Belonging“ u kompaniji JYSK.

„Konačni izveštaj odeljenja Range & Design služi kao inspiracija za boje, materijale i oblike koje treba da potražimo za nov JYSK asortiman. Ovaj izveštaj je prezentovan i dobavljačima, koji su potom krenuli u potragu za novim proizvodima koji bi se uklopili u novi trend „Belonging“. Tako dobijamo mnogo opcija među kojima možemo da biramo“, rekla je Tina.

Popunjavanje praznina u asortimanu

Tri meseca nakon izveštaja, dobavljači izlože prikupljene proizvode u svojim prodajnim salonima. Tina i njene kolege tada mogu da odaberu proizvode koje žele da pogledaju bolje i eventualno uvrste u nov asortiman.

„Krećemo na put i usput posećujemo sve prodajne salone. Svaki naš dobavljač izloži veliki broj potencijalno novih proizvoda. Stoga je veoma važno imati iskusno oko da biste zapazili proizvode koji će na pravi način dopuniti postojeći JYSK asortiman, a ujedno i odgovarati novom trendu. Tražim proizvode koji popunjavaju praznine u asortimanu, ali i nove proizvode u trendu koji će zameniti neke druge. Na primer, vaza ULF je artikal koji se bazira na trendu jer svojom bojom, neobrađenim linijama i organskim oblikom naglašava temu „Belonging““, objašnjava Tina.

Sklapanje slagalice proizvoda

Budite u toku sa serijom

Pročitajte (ili ponovo pročitajte) prvi članak iz serije – JYSK trendovi vezani za nove načine života.

Kada Tina i njen tim izaberu sve potencijalne uzorke u prodajnim salonima, izabrani proizvodi se šalju u sedište kompanije JYSK u Brabrandu. Tada Tina i njen tim počinju da sklapaju slagalicu proizvoda.

„Dobili smo od dobavljača sve proizvode koje smo izabrali. Sada moramo da suzimo izbor. Recimo, odabrali smo više od 20 potencijalnih vaza, a asortiman mora da sadrži samo osam. Prilikom konačnog izbora se trudimo da ispričamo priču o trendu kroz proizvode. Na taj način možemo biti sigurni da je trend, koji je definisalo odeljenje Range & Design, prisutan u novim JYSK proizvodima, što je garancija da se svi JYSK proizvodi mogu kombinovati u raznim kategorijama proizvoda“, rekla je Tina.

Kvalitet bez kompromisa

Tokom čitavog procesa biranja novih proizvoda i njihovog isključivanja iz izbora, Tina i njen tim blisko sarađuju sa odeljenjem Compliance & Quality u kompaniji JYSK.

„Compliance & Quality razmatra izabrane proizvode pre nego što ih kupimo. U saradnji sa njima vodimo računa da proizvodi budu u skladu sa svim pravilima i propisima. Na taj način znamo i da li treba da zahtevamo od dobavljača da izvrši manje korekcije na proizvodu pre nego što prihvatimo da ga uvrstimo u asortiman“, zaključila je Tina.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office