Skip to main content

Shanna i još 14 zvezda su spremne da zablistaju

Датум: 17/02/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Careers & HR

Prevod: www.languagewire.com

RMT

U sredu, 9. februara 2022. godine, grupa JYSK talenata završila je Retail Manager obuku. JYSKova interna obuka pripremila ih je za poziciju Retail Manager (menadžer maloprodaje).

„Volimo da razvijamo veštine naših zaposlenih u JYSKu. Ali zapamtite, ovo je samo početak. Uvek možemo dalje da se razvijamo – pa i ja sa 62 godine“.

Ovo je izjavio President & CEO (predsednik i izvršni direktor) u JYSKu, Jan Bøgh, kada je čestitao kolegama na poziciji Retail Manager Trainee (menadžer za maloprodaju na obuci – RMT) nakon što su položili ispit u sredu 9. februara 2022. u glavnom sedištu JYSKa u Brabrandu.

Obuka je održana prošle godine i sastojala se od šest modula u gradovima kao što su Gdanjsk, Prag i Valensija sa različitim zadacima, vežbama i sadržajem učenja koji su ih pripremili za poziciju Retail Manager u JYSKu.

Retail Manager obuka

  • Svake godine JYSK pokreće novi tim kolega na poziciji Retail Manager Trainee kako bi obezbedio plan za budućnost kada će JYSKu biti potrebno još više Retail Managera zbog konstantnog širenja.
  • Ove godine, 15 JYSKovih kolega je učestvovalo u šest modula, koji su se odvijali na različitim lokacijama širom Evrope.
  • Svake godine se među kolegama na poziciji RMT dodeljuje nagrada „RMT godine“. Eve godine je to bio Christoph Hein, Retail Manager u Nemačkoj.

Od pozicije Logistics Responsible do pozicije Retail Manager

Shanna Hoefnagels
Shanna Hoefnagels, Retail Manager France

Sve učesnike obuke karakteriše neprekidni razvoj, a u njih spada i Shanna Hoefnagels. Počela je u JYSKu u julu 2013. kao Logistics Responsible (odgovorni službenik za logistiku) u prodavnici u Holandiji. Posle tri meseca postala je Deputy Store Manager (zamenik menadžera prodavnice), a posle godinu dana Store Manager (menadžer prodavnice).

Ali njen brzi razvoj se nije tu završio. Zbog sjajnih rezultata i svojih ambicija, Shanna je primljena na prvu District Manager obuku u Holandiji, a ubrzo nakon toga postala je District Manager (regionalni menadžer) i imala je priliku da postane prvi District Manager u Belgiji kada je JYSK otvorio prve belgijske prodavnice 2017. godine.

Sada je Shanna završila obuku i postala Retail Manager u Francuskoj.

„Neverovatno je preduzeti ovaj korak. Mislim da je ovo savršen primer plana u JYSKu – obećanje „Unesi odanost, upoznaj mogućnosti“ je potpuno tačno. Nisam znala da ću stići ovako daleko. Kada sam počinjala, postavila sam sebi cilj da za 5 ili 6 godina postanem District Manager. Nikada nisam mislila da će pozicija Retail Manager doći u obzir“, kaže Shanna.

Novi način razmišljanja

Shanna i njene kolege su uz RMT obuku dobili novu grupu bliskih kolega sa kojima mogu da podele najbolje prakse. A deljenje najboljih praksi je definitivno potrebno, kaže Shanna.

„To je nova uloga na sasvim drugom nivou. Kao District Manager, vi se zaista fokusirate na svoje prodavnice. Kao Retail Manager, vi ste deo tima za menadžment u zemlji i morate da prebacite svoj pogled na celu zemlju i region. Mnogo je važno da sagledate opštu sliku. Bilo bi mnogo teže bez RMT obuke“, kaže Shanna.

I Shanna je zapamtila ono što je rekao Jan Bøgh: Uvek možete dalje da se razvijate.

„Trenutno bih želela da se dalje razvijam kao Retail Manager. Ali možda ću jednog dana postati Country Manager (menadžer za zemlju). Imam samo 33 godine i znam da ću raditi još mnogo godina. Znam da je sve moguće“.

RMT
Jan Bøgh razgovara sa RMT menadžerima.

 

Latest news

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office