Skip to main content

Shanna i još 14 njih su spremni da zasijaju

Datum: 17/02/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Careers & HR

Prevod: www.languagewire.com

RMT

U srijedu, 9. februara 2022., grupa JYSK talenata položila je praksu stažiranja za poziciju Retail Manager. Interna praksa u JYSK-u učinila ih je spremnim da preuzmu poziciju Retail Manager.

„Volimo da razvijamo naše zaposlene u JYSK-u. Ali zapamtite, ovo je samo početak. Uvijek možemo nastaviti da se razvijamo – čak i ja u dobi od 62 godine.”

Ovo su bile neke od riječi koje je President i CEO JYSKa, Jan Bøgh uputio i čestitao Retail Manager Trainees (RMT) nakon što su položili ispit u glavnom uredu JYSKa u Brabrandu u srijedu, 9. februara 2022..

Stažiranje je održano tokom prošle godine i sastojao se od šest modula u gradovima kao što su Gdanjsk, Prag i Valensija sa različitim zadacima, vježbama i učenjem koji su ih pripremili za posao Retail Managera u JYSKu.

Program stažiranja za Retail Managera

  • Svake godine JYSK pokreće novi tim Retail Manager Trainees kako bi osigurao plan za budućnost, gdje će JYSKu biti potrebno još više Retail Managera zbog kontinuiranog širenja.
  • Ove godine je 15 JYSK kolega učestvovalo u šest modula koji su se održavali na raznim lokacijama širom Evrope.
  • Svake godine se među RMT-ovima dodjeljuje titula "RMT godine". Ove godine to je bio Christoph Hein, Retail Manager u Njemačkoj.

Od Logistics Responsible do Retail Managera

Shanna Hoefnagels
Shanna Hoefnagels, Retail Manager France

Kontinuirani razvoj je ono što karakterizira sve učesnike u stažiranju, a to je slučaj i sa Shannom Hoefnagels. Ona je počela je u JYSKu u julu 2013. kao Logistics Responsible u prodavnici u Holandiji. Nakon tri mjeseca postala je Deputy Store Manager, a nakon godinu dana Store Manager.

Ali njen brzi razvoj nije ovdje završio. Zbog sjajnih rezultata i svojih ambicija, Shanna je primljena na prvo stažiranje za District Managera u Holandiji, a ubrzo nakon toga je postala District Manager i imala je priliku biti prvi Distrikt Manager u Belgiji, jer je JYSK otvorio prve belgijske trgovine 2017.

Sada je Shanna završila svoje stažiranje i imenovana je za Retail Managera u Francuskoj.

“Meni je nevjerovatno da napravim ovaj korak. Mislim da je ovo savršen primjer YSKovog projekta - „Donesi posvećenost, upoznaj mogućnosti“ i zaista istinit. Nisam znala da ću stići tako daleko. Kada sam počela, postavila sam sebi cilj da u roku od 5 ili 6 godina želim biti District Manager. Nikada nisam mislila da će Retail Manager biti opcija”, kaže Shanna.

Novi način razmišljanja

RMT je dao Shanni i njenim kolegama novu grupu bliskih kolega s kojima mogu podijeliti najbolje prakse. A razmjena najbolje prakse će definitivno biti potrebna, kaže Shanna.

“To je nova uloga na sasvim drugačijem nivou. Kao District Manager, vi se zaista fokusirate na svoje prodavnice. Kao Retail Manager, vi ste dio Country Management Teama i morate postaviti drugačiji pogled na cijelu zemlju i region. To je mnogo više kao pogled iz helikoptera. Bez RMT-a, bilo bi mnogo teže,” kaže Shanna.

I Shanna je obilježila ono što je Jan Bøgh rekao: Uvijek možete nastaviti da se razvijate.

„Ja sada želim da napredujem do Retail Managera. Ali možda ću jednog dana doći i do Country Managera. Imam samo 33 godine i znam da ću raditi još mnogo godina. Znam da je sve moguće.”

RMT
Jan Bøgh govori s RMTjima.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office