Skip to main content

Reciklaža dušeka povećava prodaju u Ukrajini

Датум: 16/02/2021

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Категорија: Sustainability , Sales Growth

Ukrajina reciklira dušeke
Poster kojim se nudi 20% dodatnog popusta kupcima koji donesu stare dušeke na reciklažu.

Olakšavanje kupcima da stare dušeke odlože na recikliranje i tako dobiju popust na kupovinu novog se dokazalo kao uspešna prodajna strategija u Ukrajini.

Kada kupci nabavljaju novi dušek, šta rade sa starim?

U Ukrajini je grupa JYSKovih kolega odlučila da pomogne kupcima sa ovim problemom: Ako kupite novi dušek od nas, uverićemo se da se vaš stari dušek pravilno odloži i reciklira, a pored toga dobijate i dodatni popust na kupovinu novog.

„Rezultati su zaista bili neverovatni“, kaže Ievgenii Ivanytsia, Country Manager (menadžer za zemlju) za JYSK Ukrajina. „Iako je teško reći da je ova inicijativa jedini razlog, došlo je do značajnog povećanja prodaje novih dušeka tokom kampanja reciklaže.“

Logistika je presudna

JYSK Ukrajina je reklamirao kampanju reciklaže dušeka u reklamnim novinama i na društvenim mrežama nekoliko puta tokom 2020. godine. Ta inicijativa će se nastaviti unapređenom verzijom kampanje tokom februara 2021. godine.

„Najvažniji faktor za uspeh ove akcije je dobro sprovedena i jednostavna logistička organizacija. Ako samo jedan deo tog lanca pukne, cela stvar može da propadne, tako da je rešenje da se što više pojednostavi“, objašnjava Ievgenii.

U Ukrajini će kupci imati dva izbora: da odnesu stari dušek do lokalne JYSKove prodavnice ili da ga mi preuzmemo kada budemo isporučivali novi dušek.

JYSKova je dužnost da nakon toga sprovede ceo postupak iza kulisa što efikasnije.

Ievgenii Ivanytsia
Ievgenii Ivanytsia, Country Manager za JYSK Ukrajina.

Dušeci u fokusu

Pre dušeka, JYSK Ukrajina je pravio kampanje za kupce koje su se odnosile na reciklažu starih jastuka. Nakon tog uspeha, prešli su na ambiciozniji plan sa dušecima.

„Veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo postigli do sada. Mislim da moramo da je pokrenemo još nekoliko puta da bismo videli još bolje rezultate, a onda će možda i druge JYSK zemlje dobiti inspiraciju i pratiti naš primer“, kaže Ievgenii.

Uveren je da ove vrste inicijativa predstavljaju put napretka za JYSK.

„Kupci očekuju od nas da radimo više na pitanju održivosti. To je veoma važno za JYSK kao brend“, kaže on.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office