Skip to main content

Reciklaža dušeka povećava prodaju u Ukrajini

Datum: 16/02/2021

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: CSR , Sales Growth

Ukrajina reciklira dušeke
Poster kojim se nudi 20% dodatnog popusta kupcima koji donesu stare dušeke na reciklažu.

Olakšavanje kupcima da stare dušeke odlože na recikliranje i tako dobiju popust na kupovinu novog se dokazalo kao uspešna prodajna strategija u Ukrajini.

Kada kupci nabavljaju novi dušek, šta rade sa starim?

U Ukrajini je grupa JYSKovih kolega odlučila da pomogne kupcima sa ovim problemom: Ako kupite novi dušek od nas, uverićemo se da se vaš stari dušek pravilno odloži i reciklira, a pored toga dobijate i dodatni popust na kupovinu novog.

„Rezultati su zaista bili neverovatni“, kaže Ievgenii Ivanytsia, Country Manager (menadžer za zemlju) za JYSK Ukrajina. „Iako je teško reći da je ova inicijativa jedini razlog, došlo je do značajnog povećanja prodaje novih dušeka tokom kampanja reciklaže.“

Logistika je presudna

JYSK Ukrajina je reklamirao kampanju reciklaže dušeka u reklamnim novinama i na društvenim mrežama nekoliko puta tokom 2020. godine. Ta inicijativa će se nastaviti unapređenom verzijom kampanje tokom februara 2021. godine.

„Najvažniji faktor za uspeh ove akcije je dobro sprovedena i jednostavna logistička organizacija. Ako samo jedan deo tog lanca pukne, cela stvar može da propadne, tako da je rešenje da se što više pojednostavi“, objašnjava Ievgenii.

U Ukrajini će kupci imati dva izbora: da odnesu stari dušek do lokalne JYSKove prodavnice ili da ga mi preuzmemo kada budemo isporučivali novi dušek.

JYSKova je dužnost da nakon toga sprovede ceo postupak iza kulisa što efikasnije.

Ievgenii Ivanytsia
Ievgenii Ivanytsia, Country Manager za JYSK Ukrajina.

Dušeci u fokusu

Pre dušeka, JYSK Ukrajina je pravio kampanje za kupce koje su se odnosile na reciklažu starih jastuka. Nakon tog uspeha, prešli su na ambiciozniji plan sa dušecima.

„Veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo postigli do sada. Mislim da moramo da je pokrenemo još nekoliko puta da bismo videli još bolje rezultate, a onda će možda i druge JYSK zemlje dobiti inspiraciju i pratiti naš primer“, kaže Ievgenii.

Uveren je da ove vrste inicijativa predstavljaju put napretka za JYSK.

„Kupci očekuju od nas da radimo više na pitanju održivosti. To je veoma važno za JYSK kao brend“, kaže on.

Latest news

Ville Velin

Od pozicije Retail Manager do Regional Retail Director za 10 godina

03/03/2021 - Ville Velin uživa na svom putovanju u JYSKu od pozicije Retail Manager (menadžer maloprodaje), preko Country Manager (menadžer za zemlju) do sadašnje pozicije Regional Retail Director (regionalni direktor maloprodaje). On je u januaru proslavio 10 godina rada u JYSKu.

Forside

JYSKova sećanja: Prvi časopis za zaposlene, prva veb prodavnica i reklamne ličnosti

24/02/2021 - Mnogo toga se dogodilo u JYSKu od kada je otvorena prva prodavnica u Danskoj 1979. godine. Za GOJYSK.com smo pogledali arhivu da bismo videli kako je JYSKov svet izgledao u prošlosti.

Gold F30

Reciklaža dušeka povećava prodaju u Ukrajini

16/02/2021 - Olakšavanje kupcima da stare dušeke odlože na recikliranje i tako dobiju popust na kupovinu novog se dokazalo kao uspešna prodajna strategija u Ukrajini.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office