Skip to main content

Recikliranje madraca je hit u Ukrajini

Datum: 16/02/2021

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Sustainability , Sales Growth

Ukrajina reciklira madrace
Plakat s ponudom od 20 % dodatnog popusta za sve kupce koji recikliraju svoj stari madrac.

Olakšavanje klijentima da odabace stare madrace na reciklažu kako bi dobili popust pri kupovini novoga pokazalo se kao prodajni hit u Ukrajini.

Kad kupci kupe novi madrac, šta urade sa starim?

U Ukrajini je grupa JYSKovih zaposlenika odlučila da pomogne kupcima po tom pitanju: Ako kupite novi madrac od nas, osigurat ćemo da vaš stari bude propisno odbačen i recikliran – osim toga, dobit ćete dodatni popust na kupovinu novog.

"Rezultati su bili zaista nevjerovatni", kaže Ievgenii Ivanytsia, Country Manager (regionalni menadžer) za JYSK Ukrajinu. "Iako je teško reći da li je ta inicijativa bila jedini razlog, doživjeli smo značajan rast prodaje novih madrada tokom naših kampanja recikliranja".

Logistika je ključna

U materijalima kampanje i na društvenim medijima JYSK Ukrajina je provodila kampanju za recikliranje madraca nekoliko puta tokom 2020. U februaru 2021. inicijativa će se nastaviti uz poboljšanu verziju kampanje.

"Najvažniji faktor uspjeha uz ovakav trud je dobro vođena i jednostavna logistika. Ako samo jedan dio lanca pukne, sve može propasti, tako da je rješenje u tome da se sve učini što jednostavnijim", objašnjava Ievgenii.

U Ukrajini kupac ima dvije opcije: donijeti stare madrace u lokalnu JYSKovu prodavnicu ili omogućiti preuzimanje kod kuće prilikom isporuke novog madraca.

Zatim JYSK preuzima zadatak što efikasnijeg rješavanja procesa.

Ievgenii Ivanytsia
Ievgenii Ivanytsia, Country Manager za JYSK Ukrajina.

Fokus na madracima

Prije kampanje za madrace JYSK Ukrajina je vodio nekoliko kampanja za recikliranje starih jastuka. Na temelju tog uspjeha, prebacili su se na ambicioznije područje madraca.

"Veoma smo zadovoljni rezultatima dosad. Smatram da kampanju trebamo provesti još nekoliko puta tako da vidimo još bolje rezultate. Tad će možda i druge JYSKove države dobiti inspiraciju i slijediti naš primjer", kaže Ievgenii.

On je siguran da su te vrste inicijativa pravi način za JYSKov napredak.

"Kupci očekuju da uradimo više po pitanju održivosti. To je veoma važno za JYSK kao brend", dodaje.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office