Skip to main content

Recikliranje madraca je hit u Ukrajini

Datum: 16/02/2021

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: CSR , Sales Growth

Ukrajina reciklira madrace
Plakat s ponudom od 20 % dodatnog popusta za sve kupce koji recikliraju svoj stari madrac.

Olakšavanje klijentima da odabace stare madrace na reciklažu kako bi dobili popust pri kupovini novoga pokazalo se kao prodajni hit u Ukrajini.

Kad kupci kupe novi madrac, šta urade sa starim?

U Ukrajini je grupa JYSKovih zaposlenika odlučila da pomogne kupcima po tom pitanju: Ako kupite novi madrac od nas, osigurat ćemo da vaš stari bude propisno odbačen i recikliran – osim toga, dobit ćete dodatni popust na kupovinu novog.

"Rezultati su bili zaista nevjerovatni", kaže Ievgenii Ivanytsia, Country Manager (regionalni menadžer) za JYSK Ukrajinu. "Iako je teško reći da li je ta inicijativa bila jedini razlog, doživjeli smo značajan rast prodaje novih madrada tokom naših kampanja recikliranja".

Logistika je ključna

U materijalima kampanje i na društvenim medijima JYSK Ukrajina je provodila kampanju za recikliranje madraca nekoliko puta tokom 2020. U februaru 2021. inicijativa će se nastaviti uz poboljšanu verziju kampanje.

"Najvažniji faktor uspjeha uz ovakav trud je dobro vođena i jednostavna logistika. Ako samo jedan dio lanca pukne, sve može propasti, tako da je rješenje u tome da se sve učini što jednostavnijim", objašnjava Ievgenii.

U Ukrajini kupac ima dvije opcije: donijeti stare madrace u lokalnu JYSKovu prodavnicu ili omogućiti preuzimanje kod kuće prilikom isporuke novog madraca.

Zatim JYSK preuzima zadatak što efikasnijeg rješavanja procesa.

Ievgenii Ivanytsia
Ievgenii Ivanytsia, Country Manager za JYSK Ukrajina.

Fokus na madracima

Prije kampanje za madrace JYSK Ukrajina je vodio nekoliko kampanja za recikliranje starih jastuka. Na temelju tog uspjeha, prebacili su se na ambicioznije područje madraca.

"Veoma smo zadovoljni rezultatima dosad. Smatram da kampanju trebamo provesti još nekoliko puta tako da vidimo još bolje rezultate. Tad će možda i druge JYSKove države dobiti inspiraciju i slijediti naš primjer", kaže Ievgenii.

On je siguran da su te vrste inicijativa pravi način za JYSKov napredak.

"Kupci očekuju da uradimo više po pitanju održivosti. To je veoma važno za JYSK kao brend", dodaje.

Latest news

Ville Velin

Od Retail Managera (menadžer maloprodaje) do Regional Retail Directora (regionalni direktor maloprodaje) u 10 godina

03/03/2021 - Ville Velin je prešao sjajan put u JYSKu, od Retail Managera do Country Managera (regionalni menažder) i sad do Regional Retail Directora. U januaru je proslavio svoju 10. godišnjicu u JYSKu.

Forside

JYSK memories: prvi časopis za zaposlenike, prva web-prodavnica i reklame s osobama

24/02/2021 - Otkako je 1979. u Danskoj otvorena prva prodavnica, puno toga se dogodilo u JYSKu. GOJYSK.com je zavirio u arhive i podsjetio se kako je JYSKov svijet izgledao u prošlosti.

Gold F30

Recikliranje madraca je hit u Ukrajini

16/02/2021 - Olakšavanje klijentima da odabace stare madrace na reciklažu kako bi dobili popust pri kupovini novoga pokazalo se kao prodajni hit u Ukrajini.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office