Skip to main content

MYDEVELOPMENT pruža moć zaposlenima

Datum: 26/10/2023

Author: Martin Fyn Aamand, Communications & PR Manager, JYSK

Kategorija: Careers & HR , People , Sustainability

Prevod: www.languagewire.com

Septembra 2023, MYDEVELOPMENT je zamenio nekadašnji PDP stavljajući jači fokus na osnaživanje zaposlenih i konstantni rad na ličnom razvoju.

Šta je MYDEVELOPMENT?

  • MYDEVELOPMENT je novo ime za JYSKov godišnji proces ocenjivanja i razvoja zaposlenih.
  • Projekat je preciziran tako da zalazi dublje u ponašanje i ličnost zaposlenih kako bi im pomogao da se razvijaju u pozitivnom smeru.

Šta sadrži ime? Ako pitate Kateryna Babenko, HR Director, ime nije samo ime. Naročito kada se misli na ime JYSKovog godišnjeg procesa ocenjivanja i razvoja zaposlenih.

Septembra 2023, sa početkom nove finansijske godine, ono što se nekada zvalo PDP (skraćenica za Personal Development Plan) postalo je MYDEVELOPMENT. Beznačajna promena, možda ste pomislili. Razmislite još jednom, kaže Kateryna:

„Mnoge kolege nisu imale predstavu šta znači skraćenica PDP. Pa čak i da su znale, i dalje su koristile samo ovu skraćenicu. Za razliku od imena PDP, koje čine samo tri slova, MYDEVELOPMENT u dve spojene reči objašnjava da se to tiče mene i mog razvoja.“

Osnaživanje zaposlenih

Ključni faktor za promenu imena je prenošenje odgovornosti na JYSKove zaposlene za njihov sopstveni razvoj.

„Promena imena u MYDEVELOPMENT je signal da želimo da osnažimo zaposlene da preuzmu kontrolu nad svojim ličnim razvojem. Kroz istraživanja i radionice smo uspeli da preciziramo ovaj projekat, tako da zalazi dublje u ponašanje i ličnost zaposlenih kako bismo im pomogli da se razvijaju u pozitivnom smeru“, izjavila je Kateryna.

Na primer, ako Sales Assistant ima poteškoća sa prodajom, nećemo mu samo reći da se potrudi da proda što više. Umesto toga, menadžer i zaposleni će ispitati šta je to u ponašanju zaposlenog što dovodi do problema i pokušaće zajedno da dođu do rešenja.

Kateryna Babenko je HR Director u JYSKu
Kateryna Babenko, HR Director

Univerzum mogućnosti

Jedan od menadžera koji je praktikovao ovaj pristup je Store Manager Bogdan Antonov iz JYSKa u Ukrajini. Kroz projekat MYDEVELOPMENT, fokus mu je bio konstantno na razvoju svog tima.

„U mnogim procesima učestvujem kao menadžer koji ima sistematski pristup sedmičnim i mesečnim zadacima i želju da ih ispuni. Veliko zadovoljstvo mi pričinjava kada vidim kako se kolege otvaraju, pokazuju interesovanje i razvijaju. Za mene, stvar je u tome da primetite i pomognete im da krenu napred u pravom trenutku“, rekao je.

Luben Mishev, Retail Manager za JYSK Bugarska i Turska, smatra da je učestvovanje u projektu MYDEVELOPMENT promenilo način na koji on i njegov tim pristupaju svakodnevnom poslu i fokusiraju se na njega.

„Kada znate i shvatite zašto se ljudi ponašaju tako kako se ponašaju, otvara vam se čitav ‘univerzum’ mogućnosti za njihov razvoj, a i možete da osigurate da imate pravu osobu na pravom mestu“, objašnjava Luben.

Latest news

JYSK welcomes employees to JYSK Awards

JYSK slavi svoje zaposlene zabavama

05/12/2023 - U jesen, JYSK je pozvao zaposlene širom sveta na godišnje zabave u vreme proslava.

Helle Sofie Sagøy

Helle Sofie sanja velike snove o Parizu 2024.

03/12/2023 - GOJYSK.com se sastao sa jednim od sportista koji treniraju za Paraolimpijske igre 2024.

Rami Jensen

JYSK ostvaruje jake fiskalne rezultate na zahtevnom globalnom tržištu

30/11/2023 - U FG23, JYSK je ostvario EBIT rezultat od 3,96 milijardi DKK (531 milion EUR) i povećao svoj promet za 6,3% na 38,5 milijardi DKK (5,2 milijarde EUR).

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office