Skip to main content
Office

„Moj posao je da postavim BtB na mapu“

Датум: 04/11/2019

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: People , Sales Growth , Strategy

Kao deo nove strategije, Business-to-Business (BtB) treba da bude više uključen i dugoročno da čini veći deo poslovanja u JYSKu. Povećana online vidljivost i veći fokus na prodaju poslovnoj zajednici u prodavnicama deo su formule uspeha.

Više od godinu dana je prošlo od kada se Rene Hartung pridružio JYSKu kao Head of Business-to-Business (rukovodilac za B2B). Proveo je vreme upoznajući se sa poslovanjem i, posebno, praveći plan kako da proširi BtB aktivnosti, tako da dugoročno ova oblast čini veći deo prometa u JYSKu.

Rene
Rene Hartung, Head of Business-to-Business u JYSKu.

„Moj posao je da postavim BtB na mapu interno i eksterno. Zajedno sa mojim timovima sam odgovoran za kreiranje još relevantnijeg i bolje ciljanog koncepta za poslovnu zajednicu. Imamo širok asortiman i veliki izbor proizvoda, koji mogu da se koriste u mnogim industrijama i kompanijama“, kaže Rene Hartung. 

To važi, na primer, za industriju turizma, gde JYSKova stručnost za proizvode za spavanje poput kreveta, dušeka, jorgana i jastuka igra ključnu ulogu. Kupci mogu da budu od hotela do kampova i pansiona sa uslugom doručka, kaže Rene Hartung.

To mogu da budu kupci iz javnog sektora, na primer, učenički domovi, institucije ili Crveni krst, koji je ukrasio domove za privremeni smeštaj JYSKovim proizvodima u Danskoj.

Fino podešavanje i pojednostavljivanje

Da bismo obezbedili dobru osnovu za širenje BtB koncepta na još veći broj kupaca u poslovnoj zajednici i još veći broj zemalja u JYSKu, koncept treba fino podesiti. Svi poslovni kupci sada dobijaju fiksni procenat na trenutne cene, jednostavno online prijavljivanje, mogućnost da dobiju profesionalnu pomoć i pouzdanu isporuku.

„Imamo širok asortiman i veliki izbor proizvoda, koji mogu da se koriste u mnogim industrijama i kompanijama.“
– Rene Hartung | Head of Business-to-Business.

„Suština je da bolje obavljamo posao i pružamo kupcima najbolje moguće usluge. Sjajno korisničko iskustvo stvara preduslove za još veći broj narudžbina u budućnosti“, kaže Rene.

Online marketing i sjajne ponude

Više poslovnih kupaca u JYSKu predstavlja cilj za BtB odeljenje. Da bismo to postigli, tri specifične stvari su u fokusu. Jedna od njih je povećanje online marketinga za BtB koncept.

„Kada gledate JYSK online, većina ljudi misli na dekoraciju njihovih privatnih kuća a ne na dekoraciju, na primer, hotelskih soba, vikendica ili sličnog. Želimo to da promenimo“, kaže Rene Hartung i nastavlja:

spavaća soba
JYSKova stručnost za proizvode za spavanje poput kreveta, dušeka, jorgana i jastuka igra ključnu ulogu u odnosu sa poslovnim kupcima u industriji turizma.

„Štaviše, želimo da se fokusiramo na činjenicu da imamo neke sjajne ponude i da smo veoma konkurentni po cenama, a da istovremeno nudimo profesionalne savete. U našem BtB odeljenju, ali i kada kupci posete naše prodavnice u kojima mogu da vide, dodirnu i isprobaju sve naše proizvode pre nego što ih naruče“, kaže on.

Fokus na prodaju u prodavnicama

Samim tim, treća oblast koja je u fokusu obuhvata mrežu prodavnica, kao i stručnost i uslužnost zaposlenih u prodavnicama u oblasti BtB prodaje. To znači, između ostalog, da je BtB prodaja postala deo obuke M-Learning, tako da su zaposleni u prodavnicama obučeni i za prodaju poslovnim kupcima.

Zaposleni
Zaposleni u prodavnicama se sada obučavaju za prodaju poslovnim kupcima preko obuke M-Learning (mobilno učenje).

„Kako danas stoje stvari, neke prodavnice su otkrile BtB prodaju i predstavljaju snažne, lokalne JYSKove ambasadore sa dobrim kontaktima u lokalnoj poslovnoj zajednici i zaista sjajno pridobijaju kupce u prodavnicama kroz ovaj kanal prodaje. Nadamo se da mogu da inspirišu i druge prodavnice“, kaže Rene.

„Neke prodavnice su otkrile BtB prodaju i predstavljaju snažne, lokalne JYSKove ambasadore sa dobrim kontaktima u lokalnoj poslovnoj zajednici(...)“
– Rene Hartung | Head of Business-to-Business

U Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, tri od pet zaposlenih rade u BtB odeljenju u svakoj od zemalja. Ovde je koncept potpuno formalizovan. To nije slučaj sa svim zemljama u kojima JYSK posluje, pa je zato deo posla poboljšanje načina na koji BtB funkcioniše.

„Nadamo se da ćemo ostvariti znatno veći udeo u prometu u svakoj od zemalja u budućnosti. U isto vreme bismo želeli da budemo važan deo cele JYSKove porodice“, kaže Rene koji je upravo zaposlio prve saradnike u Poljskoj i Finskoj.   

Novi BtB katalog

  • Katalog je ispunjen novim inspirativnim fotografijama čija ciljna publika su BtB kupci
  • Distribuira se u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj
  • Primaoci su postojeći i potencijalni BtB kupci u svim JYSKovim prodavnicama u ove tri zemlje.
  • Pogledajte novi katalog ovde (na danskom)

 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office