Skip to main content
Office

„Moj je posao staviti B2B na mapu”

Datum: 04/11/2019

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: People , Sales Growth , Strategy

Kao dio nove strategije, poslovanje Business-to-Business (B2B) mora biti više uključeno i na duže staze činiti veći dio poslovanja u kompaniji JYSK. Povećana onlajn vidljivost i uvećano fokusiranje na prodaju poslovnoj zajednici u prodavnicama dio je formule uspjeha.

Prošlo je više od godine kako se Rene Hartung pridružio kompaniji JYSK kao šef Business-to-Business odjela. Vrijeme je provodio upoznajući poslovanje i posebno, praveći plan proširenja B2B aktivnosti, tako da na duže staze ova oblast uzme veće učešće u poslovnom obrtu kompanije JYSK.

Rene
Rene Hartung, šef Business-to-Business odjela u kompaniji JYSK.

„Moj je posao staviti B2B na mapu kako interno tako i vani. Zajedno sa mojim timovima, odgovoran sam za kreiranje još relevantnijeg i usmerenijeg koncepta za poslovnu zajednicu. Mi imamo širok asortiman i veliki izbor proizvoda, koji se mogu koristiti u mnogim oblastima i kompanijama", kaže Rene Hartung. 

Ovo se na primjer odnosi na oblast turizma, u kojoj stručnost kompanije JYSK iz oblasti spavanja uz proizvode kao što su kreveti, madraci, deke i jastuci igra ključnu ulogu. Prema Reneu Hartungu, klijenti mogu biti svi, od hotela do kampova i pansiona za noćenje sa doručkom.

To takođe mogu biti klijenti iz javnog sektora, na primjer, dopunske škole, ustanove Crvenog krsta, koje su opremile objekte za privremeno stanovanje u Danskoj proizvodima kompanije JYSK.

Fino podešavanje i pojednostavljenje

Kako bi se osigurala dobra osnova za širenje B2B koncepta na još više klijenata u poslovnoj zajednici i još više država u kojima JYSK posluje, koncept je fino podešen. Svi poslovni klijenti sada dobijaju fiksirani postotak popusta na trenutačne cijene, jednostavnu onlajn prijavu, mogućnost da dobiju profesionalni savjet i pouzdanu isporuku.

„Mi imamo širok asortiman i veliki izbor proizvoda, koji se mogu koristiti u mnogim oblastima i kompanijama.”
- Rene Hartung | Šef Business-to-Business odjela u kompaniji JYSK.

„U osnovi radi se isključivo o boljem poslovanju i davanju što boljih usluga našim klijentima. Sjajno iskustvo klijenta je to što stvara preduslove za još više porudžbi u budućnosti", kaže Rene.

Onlajn marketing i sjajna ponuda

Cilj B2B odjela je još poslovnih klijenata za JYSK. Da bi se ovo postiglo, tri posebne stvari su u fokusu. Jedna od njih je povećani onlajn marketing B2B koncepta.

„Kada pogledate JYSK onlajn, većina ljudi misli o opremanju privatnih kuća a ne o opremanju na primjer hotelskih soba, vikendica i sličnog. Želeli bismo da to promijenimo", kaže Rene Hartung i nastavlja:

spavaća soba
Stručnost kompanije JYSK iz oblasti spavanja uz proizvode kao što su kreveti, madraci, deke i jastuci igra ključnu ulogu kod poslovnih klijenata iz oblasti turizma.

„Pored toga željeli bismo istaći činjenicu da imamo sjajnu ponudu i veoma smo cjenovno konkurentni dok istovremeno nudimo profesionalne savjete. Unutar našeg B2B odjela ali isto tako kada klijenti posjete naše prodavnice, gdje mogu vidjeti, dodirnuti i isprobati sve naše proizvode, prije no što uspostave porudžbu", kaže on.

Fokus na prodaju u prodavnicama

Stoga, treća oblast fokusa je uključenje mreže prodavnica i stručnost i usluga zaposlenih iz prodavnica u B2B prodaj. Ovo znači, između ostalog, da je B2B prodaja postala dio programa M-Learning, tako da su zaposleni u prodavnicama takođe obučeni za prodaju poslovnim klijentima.

Zaposleni
Zaposleni u prodavnicama su preko programa M-Learning (mobilno učenje) sada obučeni za prodaju poslovnim klijentima.

„Danas su neke prodavnice uistinu otkrile B2B prodaju i snažni su lokalni ambasadori kompanije JYSK uz dobar kontakt sa lokalnom poslovnom zajednicom i zaista su dobri u osvajanju klijenata u prodavnicama kroz taj kanal. Nadajmo se da mogu inspirisati druge prodavnice", kaže Rene.

„Neke prodavnice su uistinu otkrile B2B prodaju i snažni su lokalni ambasadori kompanije JYSK uz dobar kontakt sa lokalnom poslovnom zajednicom"
- Rene Hartung | Šef Business-to-Business odjela

U Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, tri do pet zaposlenih radi u B2B odjelu u svakoj državi. Ovde je koncept potpuno formalizovan. To nije slučaj u svim državama gdje JYSK posluje i zbog toga je dio posla i poboljšanje B2B poslovanja.

„Nadamo se da ćemo u budućnosti činiti zanačajno veći udio poslovnog obrta u svakoj državi. U isto vrijeme željeli bismo da budemo relevantan dio cjelokupne JYSK porodice", kaže Rene, koji je upravo zaposlio prve radnike u Poljskoj i Finskoj.   

Novi B2B katalog

  • Katalog je pun novih inspirativnih fotografija usmerenih ka B2B klijentima
  • Distribuira se u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj
  • Primaoci su trenutni i potencijalni B2B klijenti u svim prodavnicama kompanije JYSK iz ove tri države.
  • Pogledajte novi katalo ovdje (na danskom)

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office