Skip to main content
Office

„Moj je posao staviti B2B na mapu”

Datum: 04/11/2019

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: People , Sales Growth , Strategy

Kao dio nove strategije, poslovanje Business-to-Business (B2B) mora biti više uključeno i na duže staze činiti veći dio poslovanja u kompaniji JYSK. Povećana onlajn vidljivost i uvećano fokusiranje na prodaju poslovnoj zajednici u prodavnicama dio je formule uspjeha.

Prošlo je više od godine kako se Rene Hartung pridružio kompaniji JYSK kao šef Business-to-Business odjela. Vrijeme je provodio upoznajući poslovanje i posebno, praveći plan proširenja B2B aktivnosti, tako da na duže staze ova oblast uzme veće učešće u poslovnom obrtu kompanije JYSK.

Rene
Rene Hartung, šef Business-to-Business odjela u kompaniji JYSK.

„Moj je posao staviti B2B na mapu kako interno tako i vani. Zajedno sa mojim timovima, odgovoran sam za kreiranje još relevantnijeg i usmerenijeg koncepta za poslovnu zajednicu. Mi imamo širok asortiman i veliki izbor proizvoda, koji se mogu koristiti u mnogim oblastima i kompanijama", kaže Rene Hartung. 

Ovo se na primjer odnosi na oblast turizma, u kojoj stručnost kompanije JYSK iz oblasti spavanja uz proizvode kao što su kreveti, madraci, deke i jastuci igra ključnu ulogu. Prema Reneu Hartungu, klijenti mogu biti svi, od hotela do kampova i pansiona za noćenje sa doručkom.

To takođe mogu biti klijenti iz javnog sektora, na primjer, dopunske škole, ustanove Crvenog krsta, koje su opremile objekte za privremeno stanovanje u Danskoj proizvodima kompanije JYSK.

Fino podešavanje i pojednostavljenje

Kako bi se osigurala dobra osnova za širenje B2B koncepta na još više klijenata u poslovnoj zajednici i još više država u kojima JYSK posluje, koncept je fino podešen. Svi poslovni klijenti sada dobijaju fiksirani postotak popusta na trenutačne cijene, jednostavnu onlajn prijavu, mogućnost da dobiju profesionalni savjet i pouzdanu isporuku.

„Mi imamo širok asortiman i veliki izbor proizvoda, koji se mogu koristiti u mnogim oblastima i kompanijama.”
- Rene Hartung | Šef Business-to-Business odjela u kompaniji JYSK.

„U osnovi radi se isključivo o boljem poslovanju i davanju što boljih usluga našim klijentima. Sjajno iskustvo klijenta je to što stvara preduslove za još više porudžbi u budućnosti", kaže Rene.

Onlajn marketing i sjajna ponuda

Cilj B2B odjela je još poslovnih klijenata za JYSK. Da bi se ovo postiglo, tri posebne stvari su u fokusu. Jedna od njih je povećani onlajn marketing B2B koncepta.

„Kada pogledate JYSK onlajn, većina ljudi misli o opremanju privatnih kuća a ne o opremanju na primjer hotelskih soba, vikendica i sličnog. Želeli bismo da to promijenimo", kaže Rene Hartung i nastavlja:

spavaća soba
Stručnost kompanije JYSK iz oblasti spavanja uz proizvode kao što su kreveti, madraci, deke i jastuci igra ključnu ulogu kod poslovnih klijenata iz oblasti turizma.

„Pored toga željeli bismo istaći činjenicu da imamo sjajnu ponudu i veoma smo cjenovno konkurentni dok istovremeno nudimo profesionalne savjete. Unutar našeg B2B odjela ali isto tako kada klijenti posjete naše prodavnice, gdje mogu vidjeti, dodirnuti i isprobati sve naše proizvode, prije no što uspostave porudžbu", kaže on.

Fokus na prodaju u prodavnicama

Stoga, treća oblast fokusa je uključenje mreže prodavnica i stručnost i usluga zaposlenih iz prodavnica u B2B prodaj. Ovo znači, između ostalog, da je B2B prodaja postala dio programa M-Learning, tako da su zaposleni u prodavnicama takođe obučeni za prodaju poslovnim klijentima.

Zaposleni
Zaposleni u prodavnicama su preko programa M-Learning (mobilno učenje) sada obučeni za prodaju poslovnim klijentima.

„Danas su neke prodavnice uistinu otkrile B2B prodaju i snažni su lokalni ambasadori kompanije JYSK uz dobar kontakt sa lokalnom poslovnom zajednicom i zaista su dobri u osvajanju klijenata u prodavnicama kroz taj kanal. Nadajmo se da mogu inspirisati druge prodavnice", kaže Rene.

„Neke prodavnice su uistinu otkrile B2B prodaju i snažni su lokalni ambasadori kompanije JYSK uz dobar kontakt sa lokalnom poslovnom zajednicom"
- Rene Hartung | Šef Business-to-Business odjela

U Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, tri do pet zaposlenih radi u B2B odjelu u svakoj državi. Ovde je koncept potpuno formalizovan. To nije slučaj u svim državama gdje JYSK posluje i zbog toga je dio posla i poboljšanje B2B poslovanja.

„Nadamo se da ćemo u budućnosti činiti zanačajno veći udio poslovnog obrta u svakoj državi. U isto vrijeme željeli bismo da budemo relevantan dio cjelokupne JYSK porodice", kaže Rene, koji je upravo zaposlio prve radnike u Poljskoj i Finskoj.   

Novi B2B katalog

  • Katalog je pun novih inspirativnih fotografija usmerenih ka B2B klijentima
  • Distribuira se u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj
  • Primaoci su trenutni i potencijalni B2B klijenti u svim prodavnicama kompanije JYSK iz ove tri države.
  • Pogledajte novi katalo ovdje (na danskom)

 

Latest news

Jan Bøgh

Novosti od našeg direktora: Dobro došli nazad

21/05/2020 - Jan Bøgh srdačno dočekuje kolege koji su imali neplanski prekid rada zbog korona virusa i zatvaranja mnogih prodavnica.

Charlotta Lindborg

Charlotta istražuje nove mogućnosti u Njemačkoj

18/05/2020 - Nakon šest godina kao HR Manager (menadžer ljudskih resursa) za JYSK Švedska, Charlotta Lindborg je preuzela novu ulogu unutar JYSKa kao Head of HR (šefica odjela za ljuske resurse) za DÄNISCHES BETTENLAGER u Njemačkoj.

ESS 2020

Veliko zadovoljstvo zaposlenika u JYSKu

14/05/2020 - Tokom januara 2020. provedena je anketa za zaposlenike u 20 različitih država na temu zadovoljstva rada u JYSKu. Rezultat je svrstao JYSK među najbolje ocijenjene kompanije u pogledu zadovoljstva zaposlenika.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office