Skip to main content

JYSK proširuje kategoriju Homeware u nekoliko zemalja

Датум: 03/11/2023

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Product Assortment , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Novi pribor za domaćinstvo
Evo kako izgleda novo odeljenje Homeware u JYSKovoj prodavnici u Viborgu, Danska. Sada se prostire i na treću prostornu celinu u pozadini. Pre toga su postojale samo dve Homeware prostorne celine.

Prodaja u kategoriji Homeware, uključujući vaze, dodatke za kuhinju i veštačke biljke, neprekidno je rasla tokom proteklih šest godina, zbog čega je šest zemalja odlučilo da doda još više Homeware proizvoda u prodavnice.

Obuhvaćene prostorne celine
Izgrađena je dodatna prostorna celina.

JYSK prodavnice u Centralnoj, Istočnoj i Južnoj Evropi su ranije imale veći Homeware asortiman u odnosu na skandinavske zemlje, Holandiju, Belgiju, Irsku i Ujedinjeno Kraljevstvo. Sada to više nije tako zbog prelaska na stvari za zatvoreni prostor.

Prodaja Homeware artikala je u porastu duži niz godina, te je zbog toga doneta odluka da Danska, Švedska, Norveška, Finska, Irska i Belgija povećaju količinu Homeware proizvoda u prodavnicama.

„Svedoci smo fantastičnog razvoja kategorije Homeware tokom proteklih šest godina, te neprekidno dodajemo nove artikle, među kojima su odnedavno i dodaci za kuhinju. Želimo da zadovoljimo ovu potražnju i zato smo pre otprilike godinu dana seli kako bismo napravili plan kako da to postignemo“, izjavila je Katrine Kruuse, Purchasing Director za Homeware, Home Textiles i Window Dressing.

Veći izbor u 549 prodavnica

Homeware
Retail Concept Manager Henrik Fisker (broj četiri zdesna).

Da bi se napravilo mesta za još Homeware proizvoda, bilo je potrebno pronaći prostor za celinu od 9,5 m u 549 prodavnica. To nije jednostavan zadatak imajući u vidu da je prostor u prodavnicama već optimalno iskorišćen.

„Morali smo da proučimo druge kategorije kako bismo napravili analizu troškova i koristi, te smo na osnovu dobijenih rezultata smanjili količinu proizvoda u kategorijama Window Dressing i Home Textiles“, objašnjava Katrine.

Preuređenje je zapravo sprovelo odeljenje Retail u saradnji sa Retail Developmentom. Skoro 80% prodavnica je moglo da se preuredi samostalno, dok su u Belgiji i Irskoj sve prodavnice morale da se restrukturiraju, što je u proseku trajalo 1,5–2 dana zajedno sa E-Teamovima i potpuno novom mapom prodavnice.

„Ovo je nesumnjivo najveći projekat otkako sam u JYSKu. Svi Store Concept Manageri su morali da prođu posebno kroz svaku mapu prodavnice, naprave novi raspored i daju instrukcije odeljenju maloprodaje i prodavnicama. Potrošeno je dosta sati, ali sva ta dobra priprema je rezultirala glatko sprovedenom izvedbom“, rekao je Henrik Fisker, Retail Concept Manager.

Dodatna prodaja

Katrine Kruuse je uverena da će ova promena dovesti do lakšeg pridobijanja kupaca i još većeg rasta prodaje u prodavnicama.

„Kategorija Homeware umnogome pomaže da se obezbedi dodatna prodaja. Ovde možemo stvarno da pokažemo da smo usvojili najnoviji trend i možemo da inspirišemo svoje kupce kako da lako obnove svoje domove sa malo novca“, tvrdi Katrine.

Činjenica

Ujedinjeno Kraljevstvo i Holandija su zadržale manji Homeware asortiman, jer se smatra da u ovom trenutku proširenje nije optimalno rešenje. 

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office