Skip to main content

JYSK proširuje kategoriju Homeware (kućne potrepštine) u nekoliko zemalja

Datum:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Product Assortment , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Nove kućne potrepštine
Ovako izgleda novi prostor za Homeware u JYSKovoj prodavnici u Viborgu, Danska. Stražnji treći raspon poda je nov. Prije su bila samo dva raspona poda za Homeware.

Prodaja u kategoriji Homeware, uključujući vaze, kuhinjske dodatke i umjetne biljke, neprekidno je rasla proteklih šest godina i zbog toga je šest zemalja dodalo još više Homeware proizvoda u prodavnice.

Raspon poda
Izgrađen je dodatni raspon poda.

JYSKove prodavnice u Srednjoj, Istočnoj i Južnoj Evropi su ranije imale veći Homeware asortiman od skandinavskih zemalja, Nizozemske, Belgije, Irske i Ujedinjenog Kraljevstva. To je promijenjeno sada kada je izvršen prijelaz na zatvoreni prostor.

Prodaja Homeware proizvoda se više godina povećavala i zbog toga je donesena odluka da Danska, Švedska, Norveška, Finska, Irska i Belgija trebaju povećati količinu Homeware proizvoda u prodavnicama.

"Vidjeli smo fantastičan razvoj Homeware asortimana tokom proteklih šest godina i neprestano smo dodavali nove artikle, od kojih su najnoviji kuhinjski dodaci. Želimo zadovoljiti ovu potražnju, što je razlog zbog čega smo se prije oko godinu sastali da bismo razmotrili kako to možemo postići", kaže Katrine Kruuse, Purchasing Director for Homeware, Home Textiles and Window Dressing.

Veći izbor u 549 prodavnica

Homeware
Retail Concept Manager Henrik Fisker (četvrti zdesna).

Da bi se napravilo mjesta za više Homeware proizvoda, bilo je potrebno pronaći raspon poda od 9,5 metara u 549 prodavnica. Nimalo lak zadatak kad je prostor u prodavnicama već optimalno iskorišten.

"Morali smo analizirati ostale kategorije kako bismo napravili analizu troškova i dobiti, a rezultat je bio smanjivanje količine proizvoda u kategorijama Window Dressing (Uređenje izloga) i Home Textiles (Tekstilni proizvodi za kuću)", kaže Katrine.

Stvarno preuređenje prodavnica je izveo odjel za maloprodaju u saradnji s odjelom za razvoj maloprodaje. Oko 80 % prodavnica se moglo preurediti, ali su u Belgiji i Irskoj sve prodavnice morale biti restrukturirane, što je trajalo oko 1,5 - 2 dana s E-timovima i sasvim novim rasporedima prodavnica.

"To je bez sumnje bio najveći projekat tokom mog vremena u JYSKu. Svi menadžeri koncepta prodavnice su morali proći kroz svaki raspored prodavnice, napraviti preinake i dati upute odjelu za maloprodaju i prodavnicama. To je potrajalo mnogo sati, ali je dobra priprema dovela do nesmetanog izvođenja", kaže Henrik Fisker, Retail Concept Manager.

Dodatna prodaja

Katrine Kruuse je uvjerena da će ova promjena pomoći u pridobivanju kupaca i ostvarivanju još veće prodaje u prodavnicama.

"Homeware kategorija uvelike pomaže osigurati dodatnu prodaju. Ovdje možemo zaista pokazati da prihvatamo najnoviji trend i da možemo inspirirati naše kupce kako jednostavno obnoviti svoj dom za mali iznos", kaže Katrine.

Činjenica

Ujedinjeno Kraljevstvo i Nizozemska i dalje imaju manji Homeware asortiman, jer je odlučeno da to trenutno nije optimalno rješenje. 

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatni sprat i riječi dolaze u novu JYSK kuću (JYSK House)

- U sve prodavnice, distributivne centre i urede stiže novi važni element. 

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lijepo vrijeme, ukusna hrana i igre za sve generacije obilježile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office