Skip to main content

JYSK je od sada još više usmeren na korisničko iskustvo sa novom pozicijom u top menadžmentu

Датум:

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Категорија: Attractive Stores , Careers & HR , Customer Service , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Od 2015. godine, Carsten Nørgreen Weinkouff kontinuirano radi na unapređenju iskustva kupaca koji kupuju u JYSK prodavnicama. U svojoj novoj ulozi izvršnog potpredsednika, on želi da preduzme dodatne napore kako bi u još većoj meri povećao obim prodaje i komercijalnu privlačnost.

Carsten WeinkouffKada mu je ponuđena pozicija izvršnog potpredsednika u kompaniji JYSK, Carsten Nørgreen Weinkouff nije morao dugo da razmišlja da bi pristao. Bilo je očekivano da će preuzeti veću odgovornost za razvoj sektora maloprodaje, ali su njegovim odgovornostima dodati i korisnička podrška i sektor Business to Business. Obe ove oblasti su za njega bile poprilična nepoznanica.

„Uvek sam smatrao da, ako ti je ponuđen izazov, treba da ga prihvatiš. Imamo veoma kompetentne direktore, a to znači da ne moram da budem specijalista za sve detalje. Moj posao je da se fokusiram na to kako da postanemo još bolji i da osiguram ispravno usmerenje u bliskoj saradnji sa našim menadžerima i direktorima. Konačno, ali ne i manje važno, želim da dam svoj doprinos u obezbeđivanju da i dalje budemo radoznali kada su u pitanju nove poslovne prilike i da testiramo postojeće“, kaže on.

Od pripravnika do izvršnog potpredsednika

Karijernu putanju od pripravnika do izvršnog potpredsednika, bez ikakvog dodatnog obrazovanja osim svog pripravničkog staža, Carsten je prešao na tradicionalan način – pokazujući rezultate, korak po korak.

Karijeru je započeo kao pripravnik u maloprodajnom lancu sportske opreme Intersport, a njegov profesionalni razvoj je uzeo još veći zamah u kompaniji Bestseller, još jednom velikom danskom lancu maloprodaje u modnoj industriji. Tu je započeo svoju karijeru kao zaposleni u magacinu, a završio kao regionalni menadžer maloprodaje, u kombinaciji sa globalnom odgovornošću za koncept i vizuelni merčendajzing, pre nego što se pridružio JYSKu 2015. godine kao menadžer dizajna prodavnice.

U to vreme, pilot prodavnica za JYSK Store Concept 3.0 je već razvijena, a Carsten je ubrzo bio zadužen za njeno uvođenje u svojstvu novog direktora za razvoj maloprodaje. To je bio projekat koji se savršeno poklapao sa njegovim interesovanjima i stručnošću.

„Došao sam iz kompanije Bestseller, gde je svaki detalj u sklopu prodavnica bio pažljivo razmatran, s obzirom na to da je većina prodavnica bila smeštena u gradskim centrima i okružena konkurentima. U JYSKu prodavnice naravno moraju da izgledaju dobro, ali najvažnije je da se izloži što veći broj proizvoda. Uvideo sam da ovde postoji prostor za unapređenje“, kaže on.

Carsten Nørgreen Weinkouff

 • Starost: 46 godina
 • Privatni život: Živi sa suprugom Anom i troje dece
 • Interesovanja: Umetnost, dizajn enterijera, dizajn, arhitektura, estetika, joga, krosfit, zimsko kupanje i planinski biciklizam
 • Obrazovanje: Pripravnički staž u prodavnici
 • Karijera:
  • Pripravnik, Intersport
  • Asistent prodaje, Decathlon / Sportmaster
  • Projektni menadžer, Siemens Arene
  • Zaposleni u sektoru logistike, VILA
  • Pomoćnik za prodaju, VILA
  • Menadžer maloprodaje na nivou zemlje, VILA
  • Šef maloprodaje, VILA
  • Menadžer lanca na nivou zemlje. VERO MODA Retail
  • Regionalni menadžer, odgovoran za koncept i vizuelni merčendajzing, VERO MODA Retail
  • Store Design Manager (menadžer za dizajn prodavnice), JYSK
  • Retail Development Director (direktor za razvoj maloprodaje), JYSK
  • Executive Vice President Retail Development, Customer Service and Business to Business (izvršni potpredsednik za razvoj maloprodaje, korisničku podršku i Business to Business), JYSK

Najveći projekat u karijeri

Najveći projekat u kome je Carsten učestvovao tokom osam godina koje je proveo u JYSKu je dizajn i uvođenje koncepta Store Concept 3.0. Njegovo zadovoljstvo poslom koji obavlja na visokom nivou drži mogućnost da učestvuje i u ovom projektu i u razvoju svog tima.

„Imati uticaj i doprineti onome u šta verujete da biste unapredili poslovanje za mene je velika motivacija. Videti potencijal, pripremiti i predstaviti svoje ideje menadžmentu i dobiti odgovor „Hajde da probamo“, nešto je što zaista cenim u pristupu poslu u JYSKu“, kaže Carsten.

Eksperimentisanje je takođe nešto što će podsticati u svojoj novoj ulozi izvršnog potpredsednika.

„Naravno, ne bi trebalo da isprobavamo novine bez prethodnog istraživanja, ali bih voleo da se usudimo da budemo hrabriji u ispitivanju novih koncepata, funkcija i prostornih rasporeda. Uvek treba da budemo radoznali kada je su u pitanju sledeći koraci. Istovremeno, takođe verujem da ćemo imati više koristi od prilagođavanja na lokalnom nivou nego što je to slučaj danas, naravno bez gubitaka u pogledu efikasnosti“, kaže on.

Latest news

JYSK Farum with new strategy poster

Dodatna osnova i reči sele se u novi JYSKov dom

- U svim prodavnicama, distributivnim centrima i kancelarijama stiže važan novi element. 

Jovana Milanović

Jovanina karijerna priča - od prodavačice do rukovoditeljke prodavnice za manje od dve godine

- Jovana Milanović je u JYSKu počela da radi 2022. godine kao prodavačica, a danas je rukovoditeljka JYSK prodavnice Zvezdara u Beogradu.

JYSK Family day

JYSKov dan za druženje i zabavu – brojni zaposleni i njihove porodice uživali su u JYSK Family dayu

- Lepo vreme, ukusna hrana i igre za sve generacije obeležile su ovogodišnji JYSK Family day, u kojem su širom Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije uživali brojni JYSKovi zaposleni i njihove porodice.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office