Skip to main content

JYSK ojačava fokus na korisničko iskustvo uz novu funkciju u upravi

Datum: 06/09/2023

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Careers & HR , Customer Service , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Od 2015. je Carsten Nørgreen Weinkouff kontinuirano radio na poboljšanju korisničkog iskustva u JYSKovim prodavnicama. Sada, u svojoj novoj ulozi kao Executive Vice President, želi provesti dodatne testove radi povećanja prodaje i komercijalne privlačnosti.

Carsten WeinkouffKad je Carsten Nørgreen Weinkouff dobio ponudu da preuzme funkciju Executive Vice Presidenta u JYSKu, nije mu trebalo dugo da pristane. Bilo je prirodno preuzeti više odgovornosti za razvoj maloprodaje, ali je u njegove odgovornosti dodana i služba za korisnike te rad s poslovnim subjektima. To su područja koja je dobro poznavao.

"Uvijek sam smatrao da se treba suočiti sa svakim izazovom. Imamo veoma kompetentne direktore, što znači da ne moram biti stručnjak za sve detalje. Moja je dužnost fokusirati se na dodatni razvoj i osigurati da idemo u pravom smjeru, uz usku saradnju s rukovoditeljima i direktorima. I konačno, želim osigurati da nastavimo istraživati nove mogućnosti i propitkivati postojeće", kaže.

Od pripravnika do izvršnog potpredsjednika

Carsten je svoju karijeru od pripravnika do izvršnog potpredsjednika gradio na starinski način, pokazujući rezultate svog rada korak po korak.

Počeo je svoju karijeru kao pripravnik u Intersportu, maloprodajnom lancu prodavnica sportske opreme, prije nego što mu je karijera krenula uzbrdo u Bestselleru, još jednom velikom danskom maloprodajnom lancu u modnoj industriji. Tu je počeo kao zaposlenik u skladištu i završio kao Regional Retail Manager (regionalni voditelj maloprodaje), dobivši globalnu odgovornost za koncept i vizualnu prezentaciju, prije nego što se 2015. pridružio JYSKu kao Store Design Manager (voditelj dizajna trgovine).

U to vrijeme je već nastala pilot prodavnica za JYSKov Store Concept 3.0, a uskoro je Carsten bio zadužen za implementaciju kao novi Retail Development Director (direktor razvoja maloprodaje). To je bio projekt koji je bio u skladu s njegovim interesima i stručnošću.

"Došao sam iz Bestsellera, gdje je svaki mali detalj u prodavnici pažljivo razmatran jer se većina prodavnica nalazila u gradskim centrima, gdje se nalaze i brojni konkurenti. JYSKove prodavnice moraju svakako sjajno izgledati, ali je najvažnije izložiti što više proizvoda. Tu sam vidio prostor za poboljšanje", dodaje.

Carsten Nørgreen Weinkouff

  • Dob: 46 godina
  • Privatni život: Živi sa suprugom Anne i njihovih troje djece
  • Interesi: Umjetnost, dizajn interijera, dizajn, arhitektura, estetika, joga, crossfit, zimske kupce i brdski biciklizam
  • Obrazovanje: Pripravništvo u prodavnici
  • Karijera:
    • Pripravnik, Intersport
    • Asistent u prodaji, Decathlon / Sportmaster
    • Voditelj projekta, Siemens Arene
    • Zaposlenik u logistici, VILA
    • Asistent u maloprodaji, VILA
    • Regionalni voditelj maloprodaje, VILA
    • Voditelj odjela maloprodaje, VILA
    • Regionalni voditelj lanca nabave. VERO MODA maloprodaja
    • Regionalni voditelj, odgovorna osoba za koncept i vizuelnu prezentaciju, VERO MODA maloprodaja
    • Store Design Manager, JYSK
    • Retail Development Director, JYSK
    • Executive Vice President Retail Development, Customer Service i Business to Business, JYSK

Najveći projekt u karijeri

Dizajniranje i implementacija Store Concepta 3.0 je najveći projekt u Carstenovoj osmogodišnjoj karijeri u JYSKu. Mogućnost uticanja na projekt i na razvoj tima je upravo ono što ga čini iznimno zadovoljnim na poslu.

"Velika mi je motivacija činjenica da mogu uticati i doprinijeti razvoju poslovanja zahvaljujući onome u šta vjerujem. Vidjeti potencijal, pripremiti se i predstaviti svoje ideje upravi, nakon čega mi oni daju "zeleno svjetlo", to je ono što zaista cijenim u JYSKovom pristupu poslovanju", nastavlja.

Eksperimentiranje je također nešto što će mu dati poticaj pri izvršavanju svoje nove uloge kao Executive Vice President.

"Naravno, ne trebamo isprobavati nove stvari bez prethodnog istraživanja, ali želim da se usudimo i da budemo hrabriji prilikom testiranja koncepata, novih funkcija i izgleda. Trebamo uvijek biti radoznali u pogledu onoga što dolazi. U isto vrijeme, također smatram da ćemo profitirati od više lokalnih prilagodbi nego što ih imamo danas, svakako bez gubitka efikasnosti", dodaje.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office