Skip to main content

Fouzi nastavlja sa skandinavskim stilom rukovođenja

Datum: 11/02/2019

Autor: Sandra Martinsson, PR & Communications Manager, JYSK Sverige

Fouzi Albaroudi, District Manager u JYSKu u Švedskoj
Fouzi Albaroudi je upravo započeo rad na svojoj novoj poziciji kao District Manager za severni okrug Stokholma u Švedskoj.

U vezi sa studijama globalnog menadžmenta, Fouzi Albaroudi je želeo da proučava skandinavski stil rukovođenja u praksi. Prijavio se za privremenu poziciju u JYSKu i, osam godina kasnije, još uvek je deo kompanije. Sada, kao jedan od lidera, nastavlja tradiciju skandinavskog stila rukovođenja.

Fouzi Al Baroudi ima prethodno iskustvo koje se razlikuje od mnogih drugih. Odrastao je u Siriji i studirao hemiju na univerzitetu. Pre jedanaest godina, preselio se u Švedsku, gde je zajedno sa prijateljem osnovao kompaniju.

„U Siriji i u mnogim drugim zemljama postoji potpuno drugačija kultura rukovođenja u odnosu na onu u Švedskoj. U mnogim drugim zemljama, šef donosi sve odluke bez rasprave. Ovde je drugačije“, kaže Fouzi.

Različiti pogledi na rukovođenje

Kada se Fouzijev prijatelj preselio u inostranstvo nekoliko godina kasnije, Fouzi je odlučio da se preseli u Liverpul, u Engleskoj, kako bi studirao globalni menadžment. U isto vreme, savetovano mu je da potraži posao u globalnoj skandinavskoj kompaniji kako bi bolje razumeo globalni menadžment pre nego što započne svoje studije. Prijavio se za posao u JYSKu.

FOUZI ALbaroudi

Karijera u JYSKu:

  • Store Manager Trainee (menadžer prodavnice na obuci)
  • Store Manager (menadžer prodavnice)
  • District Manager Trainee (regionalni menadžer na obuci)
  • Trenutna pozicija: District Manager, Stokholm sever, JYSK Švedska

Šta mislite da je ono što čini JYSK posebnim?

„JYSK veruje u mene. Kada sam se prijavio za posao, primetio sam da su se fokusirali na moje lične osobine, a ne na činjenicu da nemam znanje švedskog jezika. JYSK mi pomaže da ostvarim svoje ambicije i da kontinuirano razvijam i dostižem svoj pun potencijal. Moj glavni cilj je da radim sa zaposlenima u svom novom okrugu i pomognem im da se razvijaju“.

Koji je najveći uspeh u vašoj karijeri?

„Teško je istaći određeni događaj. Celu ovu pustolovinu doživljavam kao uspeh. Međutim, siguran sam da je najveći uspeh tek preda mnom“.

„Ulažemo mnogo napora u to da budemo lideri, dok u drugim zemljama, prema mom iskustvu, koriste autoritativniji stil rukovođenja. U JYSKu postoji veliko poštovanje prema svakom zaposlenom i razumevanje razlika među ljudima i toga kako se najbolje odnositi prema njima“, on kaže i dodaje.

„Pošto imam iskustva sa oba stila, mogu da iskoristim to iskustvo da se prilagodim različitim situacijama“.

Nastavak obrazovanja na daljinu

Nakon što se Fouzi pridružio JYSKu pre osam godina, situacija se ubrzano razvijala. Fouzi je promenio studijski program za program učenja na daljinu kako bi mogao da nastavi svoju novu karijeru u JYSKu. On je danas District Manager u JYSKu u Švedskoj.

„U Skandinaviji imamo stil rukovođenja koji se fokusira na ukazivanje poverenja zaposlenima u pogledu donošenja odluka i rešavanja svakodnevnih izazova. I to je dobro. Tako se stvara lojalnost i zaposleni znaju da verujemo u njih“, kaže Fouzi.

 

Latest news

tim u Irskoj

„Razlike nam pružaju mnogo tema za razgovor“

22/03/2019 - Novi tim u JYSKu u Irskoj sastoji se od ljudi različitih nacionalnosti. U februaru je održana interna multikulturalna obuka o vrednostima i rukovođenju kompanije JYSK, kako bi nove kolege mogle bolje da upoznaju JYSK i jedni druge pre otvaranja prve prodavnice 2. aprila.

Mariana Cater - Store Manager (menadžer prodavnice)

Izbor za najatraktivniju prodavnicu: upoznajte jednog od okružnih pobednika, JYSK Brașov 3

15/03/2019 - JYSK Brașov 3 je najveća prodavnica u Rumuniji. Želeli smo da znamo kako se tim iz prodavnice pripremao za takmičenje i kako su uspeli da osvoje prvo mesto u svom okrugu.

Best of #GOJYSK February 2019

Najbolje od #GOJYSK – februar 2019.

11/03/2019 - Pogledajte neke od najboljih Instagram objava prethodnog meseca.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office