Skip to main content

Fouzi nastavlja sa skandinavskim stilom rukovođenja

Datum: 11/02/2019

Author: Sandra Martinsson, Communications Manager, JYSK Sverige

Kategorija:

Fouzi Albaroudi, distriktschef hos JYSK Sveirge
Fouzi Albaroudi je upravo započeo svoje novo radno mjesto kao District Manager za Stockholm North u Švedskoj.

Fouzi Albaroudi je želio proučiti skandinavski stil rukovođenja u stvarnom životu u sklopu svojih studija globalnog menadžmenta. Prijavio se za privremeno radno mjesto u JYSKu, a osam godina kasnije i dalje je dio kompanije. Sada kao jedan od rukovodilaca, nastavlja tradiciju skandinavskog stila rukovođenja.

Fouzi Al Baroudi ima biografiju koja se razlikuje od mnogih drugih. Odrastao je u Siriji i studirao hemiju na univerzitetu. Prije jedanaest godina preselio se u Švedsku i on i njegov prijatelj su zajedno osnovali kompaniju.

„U Siriji i u mnogim drugim zemljama postoji potpuno drugačija kultura rukovođenja u odnosu na onu u Švedskoj. U mnogim drugim zemljama, šef donosi sve odluke bez rasprave. Ovdje je drugačije," kaže Fouzi.

Različiti pogledi na rukovođenje

Kada se Fouzijev prijatelj preselio u inostranstvo nekoliko godina kasnije, Fouzi je odlučio da se preseli u Liverpool u Engleskoj kako bi studirao globalni menadžment. U isto vrijeme, savjetovano mu je da traži zaposlenje u globalnoj skandinavskoj kompaniji kako bi bolje razumio Gglobalni menadžment prije nego što počne sa studijama. Prijavio se za posao u JYSKu.

FOUZI ALbaroudi

Karijera u JYSKu:

  • Store Manager Trainee (pripravnik za rukovodioca trgovine)
  • Store Manager (rukovodioc trgovine)
  • District Manager Trainee (pripravnik za regionalnog menadžera)
  • Trenutno radno mjesto: District Manager, Stockholm North, JYSK Sweden

Šta mislite da je posebno u JYSKu?

“JYSK vjeruje u mene. Kada sam se prijavio za posao, primjetio sam da su se fokusirali na moje lične karakteristike, a ne na činjenicu da mi nedostaje poznavanje švedskog jezika. JYSK pomaže u postizanju mojih ambicija i neprestano se razvijam i dostižem svoj puni potencijal. Moj primarni cilj je da radim sa zaposlenima u mom novom okrugu i pomognem im da se razviju.”

Koji je najveći uspjeh u vašoj karijeri?

„Teško je izdvojiti određeni događaj. Cijelo ovo putovanje vidim kao uspjeh. Ali siguran sam da me najveći uspjeh čeka u mojoj budućnosti.

„Mnogo rada ulažemo u razvijanje rukovodilaca, dok se, po mom iskustvu, u drugim zemljama koristi više autoritativni stil rukovođenja. Sa JYSKom postoji veliko poštovanje prema svakom zaposlenom i razumijevanje različitosti ljudi i kako se najbolje nositi sa njima“, kaže i nastavlja.

„Pošto imam iskustva sa oba, mogu iskoristiti to iskustvo da se prilagodim različitim situacijama."

Nastavak obrazovanja na daljinu

Nakon što se Fouzi pridružio JYSKu prije osam godina, stvari su se kretale velikom brzinom. Fouzi je zamijenio studije za program na daljinu kako bi mogao nastaviti svoju novu karijeru u JYSKu. Danas, on je District Manager u JYSK Sweden.

„U Skandinaviji imamo stil rukovođenja koji se fokusira na upravljanje izazovima. To je dobra stvar. Kreira lojalnost i zaposleni znaju da mi u njih vjerujemo“, kaže Fouzi.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office