Skip to main content

DM 3.0: „Sjajno je kada District Manager (oblasni menadžer) blisko sarađuje sa nama“

Датум: 29/01/2020

Author: Mikkel Barkler, Communications & PR

Категорија: Attractive Stores , People , Strategy

Pogledajte još fotografija sa putovanja u Gdanjsk, Poljska.

Više vremena provedenog u prodavnicama i više digitalnih rešenja su neka od novosti u vezi sa DM 3.0 ulogom koja je u potpunosti implementirana u decembru 2019.

Odlična saradnja koje imaju District Manager i Store Manager (menadžer prodavnice) je bitna da bismo klijentima pružili atraktivne i dobro vođene prodavnice. Da bismo dodatno poboljšali ovu saradnju, odeljenje maloprodaje je nedavno redefinisalo ulogu koju ima District Manager.

Da bismo videli šta ova nova definicija zapravo znači u svakodnevnom životu, GOJYSK.com je posetio Gdanjsk u Poljskoj. Ovde smo pratili kako District Manager Alia El-Azzeh ostvaruje svoju ažuriranu ulogu u svakodnevnim aktivnostima.  

District Manager Alia sada ima više vremena da posećuje prodavnice
District Manager Alia sada ima više vremena da posećuje prodavnice.

Lične povratne informacije i Skype pozivi

Prvo mesto je JYSK prodavnica u Gdanjsku. Kada smo ušli u prodavnicu, dobrodošlicu nam je poželela Store Manager Ewa Adamska koja radi za JYSK skoro 20 godina.

Kada su Alia i Ewa obišle Attractive Store, dobijam priliku da nam Ewa nešto kaže o ažuriranoj DM ulozi.

„Drago mi je što DM Alia i ja možemo više da budemo u kontaktu. Činjenica da je prisutnija u prodavnici je dobra za mene i moje zaposlene jer sada lakše možemo da dobijemo povratne informacije od osobe koja nas dobro poznaje“, kaže Ewa.

Jedna od novih dodatnih izmena ažurirane DM uloge je korišćenje Skype poziva između poseta prodavnici.

„Skype pozivi nam pomažu da ostvarimo bolju komunikaciju između Campaign and Follow-ups jer nam omogućavaju da neprekidno procenjujemo KPI (ključni indikatori performansi) na koji treba da se fokusiramo“, kaže Ewa i dodaje:

„I neki drugi Store Manager može da nam se pridruži u Skype pozivima, što znači da možemo da delimo najbolje prakse iz pojedinačnih prodavnica.“

Store Manager Ewa (levo) i District Manager Alia (desno) tokom Attractive Store posete
Store Manager Ewa (levo) i District Manager Alia (desno) tokom Attractive Store posete.

Lakše uočavanje potencijala

Dok smo na putu do sledećeg zadatka, Alia i ja imamo vremena da razgovaramo o tome šta ona misli o svojoj novoj ulozi.

„Od kada sam počela da radim u JYSKu, pokušavala sam da nađem više vremena za posete prodavnicama, zato mi se jako dopada ovaj novi fokus na češći kontakt s osobljem naših prodavnica. To mi omogućava i da bolje upoznam neke od naših kupaca, što je plus za mene“, kaže Alia.

Sledeća prodavnica koju Alia ima u rasporedu je jedna od prvih u Poljskoj. Nedavno je preuređena na osnovu našeg novog koncepta prodavnice. Usput mi Alia objašnjava kako koristi svoj telefon za Campaign and Follow-up i Attractive Store posete. 

„Tako mogu lakše i brže da proveravam prethodnu posetu prodavnici što mi pruža preciznije povratne informacije, jer sada imam bolji pregled potencijala prodavnice.“

District Manager Alia je zadovoljna tokom Campaign and Follow-up
District Manager Alia proverava oznake za cene tokom Campaign and Follow-up.

Korak bliže novom konceptu prodavnice

Bilo je mračno i hladno kada smo stigli kasno popodne u prodavnicu koja je upravo bila preuređena. Ali, Deputy SM (zamenik menadžera prodavnice) Mikolaj Placzek nas je dočekao u toploj i prijatnoj prodavnici. 

Nakon preuređenja prodavnice, pojavili su se novi izazovi. Izazovi o kojima Mikolaj i Alia sada redovnije mogu lično da razgovaraju.   

„Nakon što je naša prodavnica preuređena, ponekad imamo pitanja u vezi s novim konceptom. Budući da je Alia češće u našoj prodavnici, već bolje razumemo novi koncept“, kaže Mikolaj i dodaje:

„Mislim da je dobro da DM blisko sarađuje sa nama jer možemo lakše da komuniciramo o stvarima koje se događaju u prodavnici, ali na ličnijem nivou.“

Deputy Store Manager Mikolaj Placzek proverava da li je sve na svom mestu
Deputy Store Manager Mikolaj Placzek proverava da li je sve na svom mestu.

Od strategije do aktivnosti

Retail Operational Director (operativni direktor maloprodaje) Michael Olesen
Retail Operational Director (operativni direktor maloprodaje) Michael Olesen

Odluka da se obnovi DM uloga je pokrenuta na maloprodajnom seminaru u Bukureštu u septembru 2019. i sada je potpuno implementirana. Retail Operational Director Michael Olesen veruje da je važno da se i dalje prilagođava.

„DM uloga u JYSKu je uvek bila važan deo povezivanja strategija i svakodnevnog poslovanja naših prodavnica. Ažurirana verzija uloge omogućava da naš DM bude više dostupan u prodavnicama i olakšava fokusiranje na lični razvoj osoblja prodavnice“, kaže Michael.  

On veruje da je važno da naš DM bude više dostupan osoblju prodavnice da bi samim tim bio bliži kupcima.  

„Jedna od novih inicijativa je Campaign and Follow-up koja se obavlja najmanje jednom svake dve nedelje. Ova nova aktivnost omogućava da bolje razumemo koliko često naš DM treba da poseti prodavnicu. Mislim da smo pronašli dobro rešenje kako bismo bili bliži našem osoblju i kupcima“, kaže Michael. 

 

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office