Skip to main content
One day in JYSK hero photo

Jedan dan u JYSKu: Četiri kolege dijele svoj radni dan (august 2019.)

Datum: 16/08/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Careers & HR , People

Sa više od 23.000 kolega u mnogim različitim zemljama, ne postoje dva ista radna dana u JYSKu. Zamolili smo četiri JYSKove kolege da podijele fotografije svog radnog dana na GOJYSK.com.

Ispod ćete upoznati:

  • My Ohlander iz JYSK Ängelholma u Švedskoj
  • Anna Lozko iz Centra za korisnike u JYSK Ukraine
  • Emil Krakowski iz distributivnog centra Radomsko u Poljskoj
  • Patricia Ciolac iz glavne kancelarije JYSK Romania


My iz JYSK Ängelholma u Švedskoj

Ime: My Ohlander
Radno mjesto: Deputy Store Manager (zamjenica rukovodioca prodavnice) u JYSK Ängelholm u Švedskoj

JSE_1

Moj radni dan često započinje upoznavanjem sa najnovijim informacijama ispred računara. Provjeravam najnovije vijesti, informacije i zadatke na MYJYSKu.  

JSE_2

Sljedeće što radim je održim jutarnji sastanak sa timom gdje prolazimo kroz svakodnevno planiranje i pripremim ih razgovorom.  

JSE_3

Mislim da je važno učestvovati u svim poslovima u prodavnicama, i to pruža veliku raznolikost tokom radnog dana za obavljanje različitih zadataka.

JSE_4

Volim prodavati i premašiti očekivanja kupaca. Fokusiranje na kupce je zaista važno za mene i moj tim. 

Anna iz Centra za korisnike u JYSK Ukraine

Ime: Anna Lozko
Radno mjesto: Customer Service Manager (rukovodioc korisničke službe)

JUA_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Odgovorna sam za korisničku podršku i našu internetsku prodaju u JYSK Ukraine. Štaviše, vodim sjajan tim sa šest ljudi koji mi pomažu u pružanju najbolje usluge kupcima i ostvarenju naših ciljeva.

JUA_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Svako jutro započinjem s voditeljicom našeg tima službe za korisnike, Alinom. Pratimo rezultate tima dan ranije i kreiramo novi plan za taj dan. Prednost dajemo glavnim ključnim pokazateljima uspješnosti (KPI) na koje se moramo fokusirati i pokušati pronaći određene akcije koje nam mogu pomoći da postignemo cilj i budemo bolji iz dana u dan. Zatim imamo sastanak tima i razgovaramo o stvarima.

JUA_3

Svakodnevno provodim i neko vrijeme baveći se pozivima korisnika, e-porukama i zahtjevima s društvenih medija. Pomaže mi da razumijem glavne potrebe i probleme kupaca s kreiranjem narudžbi na mreži, isporukama, uslugama u prodavnici ili nečim drugim. Moj zadatak kao Customer Service Manager je otkloniti ove probleme i olakšati interakciju između JYSKa i naših kupaca.

JUA_4

Nadalje, da bih postigao glavne ciljeve, moram motivirati svoj tim. Da biste to učinili, vrlo je važno razumjeti motivacijske faktore svakog člana tima. Svi smo vrlo ambiciozni i volimo zajedno postići ciljeve. Kada ih i postignemo, volimo da to proslavimo i zabavimo se. 
Svaki dan u Korisničkoj službi je drugačiji i sviđa mi se. Pomaže mi da postanem kompetentnija i iskusnija te da pružam visokokvalitetnu uslugu našim kupcima.

Emil iz distributivnog centra Radomsko u JYSK Poland

Ime: Emil Krakowski
Radno mjesto: Team Leader (vođa tima), preuzimanje u distributivnom centru Radomsko u Poljskoj

JPL_1

Svaki je dan drugačiji, ali standardni radni dan započinje kratkim susretom s vođom tima iz prethodne smjene. Ove sastanke koristimo za ažuriranja i informisanje o zadacima i prioritetima za taj dan.

JPL_2

Zatim se sastajem sa timom prije nego što započne smjena. Dajem informacije o prioritetima za tekući dan, broju narudžbi, broju roba za pakiranje, organizacijskim pitanjima i pitanjima zdravlja i sigurnosti.

JPL_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Tokom dana, šetam se skladištem kako bih provjerio red, radno okruženje i sigurnost na radnom mjestu. Važan dio mog dana je razgovor sa zaposlenima i pružanje podrške njima.
Na kraju radnog dana susrećem se s timom i zahvaljujem im na dobrom radu, pružam povratne informacije o provedbi plana, pružam komentare i informacije kojima rezimiramo dan.

JPL_4

Moja posljednja odgovornost radnog dana je predati dužnosti narednom vođi tima.

Patricia iz glavne kancelarije JYSK Romania

Ime: Patricia Ciolac
Radno mjesto: Accountant (računovođa)

JRO_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Ujutro sam odgovoran za evidentiranje transakcija s bankovnih izvoda. Važno je imati trenutni izvod s informacijama u stvarnom vremenu, kojem se može pristupiti u bilo kojem trenutku ako je potrebno.

JRO_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Ostale svakodnevne aktivnosti uključuju provjeru neautomatskih faktura robe i njihovu registraciju. Takođe razgovaramo sa glavnim dobavljačima u kompaniji kada imamo razlike u isporuci.

JRO_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

Arhiviranje dokumenata je još jedna svakodnevna aktivnost. Važno je obavljati ga kontinuirano, jer bi u protivnom dokumenti ubrzo bili u haosu.

JRO_4

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

Postoje kupci koji robu plaćaju direktno na naš bankovni račun. Da bi uzeli robu iz prodavnice, kupci moraju prvo platiti račune. Stoga je svakodnevna komunikacija sa mojim kolegama iz maloprodaje zaista važna za posao. Takođe, tu sam da im ponudim podršku koja im je potrebna u vezi s prijemom robe.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office