Skip to main content
JYSK Strategy Kickoff 2021

CEO (glavni izvršni direktor) prilikom uvođenja strategije: „Store Manageri (voditelji prodavnica) su važniji od vrhovnog upravljačkog tima”

Datum: 18/05/2021

Author: Martin Fyn Aamand, Head of Communications & PR

Kategorija: Careers & HR , Strategy

Šta je JYSKovo uvođenje strategije?

  • Jednom godišnje u proljeće JYSKovi vrhovni upravljački timovi se sastaju kako bi uskladili napore i odredili smjer za novu fiskalnu godinu.
  • Fiskalna godina u JYSKu traje od septembra do kraja avgusta.

Na godišnjem uvođenju strategije JYSKov President (predsjednik) i CEO Jan Bøgh odredio je smjer za sljedeću fiskalnu godinu i istaknuo važnost Store Managera.

Dok su neki sudionici požurili iz svojih automobila u JYSK Park da bi pobjegli od jake kiše, prikaz na velikom televizijskom ekranu se podijelio na još više segmenata jer su se širom Evrope mnogi virtuelno pridružili sastanku.

Ove godine je uvođenje strategije zbog ograničenja uslijed koronavirusa održano u obliku hibridnog sastanka. Neki su lično sudjelovali na događaju u JYSK Parku, fudbalskom stadionu u Silkeborgu u Danskoj, gradu nedavno preminulog osnivača JYSKa, Larsa Larsena.

Fokus na Store Managere

Tokom svog uvodnog govora Jan Bøgh je posebno naglasio važnost Store Managera za održavanje uspješnosti JYSKa.

„Naši Store Manageri su zapravo važniji od EMT-a (izvršnog upravljačkog tima). Raspoloživost odgovarajućih Store Managera je stvarno ključna da bi JYSK bio još uspješniji. Naravno da se također nadam da i mi u EMT-u dobro obavljamo svoj posao i pomažemo vam ostvariti svoje ciljeve”, rekao je s osmijehom.

Kasnije je Jan Verhoek, Executive Vice President of HR (izvršni potpredsjednik HR-a), nastavio s istom porukom:

„Mi u JYSKu obično kažemo da Store Manager može dovesti kako do uspjeha tako i do propasti prodavnice. Zato je zaista od temeljne važnosti da naše osoblje obučavamo tako da bude stručno i profesionalno i da radi uspješne budućnosti JYSKa privlačimo odgovarajuće kandidate.”

Ovdje možete pogledati videozapis s događaja:

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office