Skip to main content
Hartberg

Rebrendiranje Austrije: „Ovo je nešto najbolje što nam se moglo dogoditi“

Datum: 11/04/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Prošlo je skoro godinu i po dana od kada su sve prodavnice u Austriji promenile ime iz DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK. GOJYSK.com je otišao u Austriju kako bismo čuli koji je rezultat promena iz perspektive kolega u prodavnicama.

Firstenfeld
Bianca Ringhofer, Store Manager u JYSKu Firstenfeld i Lisa Frei, Store Apprentice u JYSKu Firstenfeld.

Nakon 20 i po godina rada kompanije DÄNISCHES BETTENLAGER u Austriji, sa kojom je dobro upoznato oko 96% Austrijanaca, odlučili smo da rebrendiramo sve prodavnice u JYSK počev od 1. oktobra 2020.

Prošlo je skoro godinu i po dana od tada. Novi naziv, asortiman i radne procedure su uveliko prihvaćeni i kolege iz Austrije imaju samo reči hvale.

„Ovo je nešto najbolje što nam se moglo dogoditi“, kaže nam Bianca Ringhofer, Store Manager u JYSKu Firstenfeld, Austrija.

Sjajna podrška za JEDAN JYSK

GOJYSK.com je posetio dve prodavnice u Austriji krajem marta 2022. ubrzo nakon što su objavljeni rezultati ankete o zadovoljstvu zaposlenih. U Austriji je tačka „Vrednosti JYSKa“ osvojila 85 od 100 bodova, dok je tačka „JEDAN JYSK“ osvojila 87 od 100 bodova. Kolege u Austriji su bile složne kada je reč o izjavama poput „Moj tim podržava spajanje JYSKa i DBLa“ i „JYSKove vrednosti su i moje vrednosti“.

Sam naziv svakako nosi uzbuđenja i velike promene sa sobom, ali uopšteno rečeno, promena naziva je naišla na veoma dobar prijem.

„U trenutku promene, svi smo se pitali kako li će to proći, ali činilo nam se da je to urađeno u pravom trenutku. Rebrendiranje je urađeno jako brzo. Mislim da smo videli njegove rezultate od samog početka. Sada smo privukli mnogo više mlađih kupaca“, kaže nam Bianca.

Genserndorf
Toni Taskov, District Manager, Beate Schwanzel, Area Responsible, Sabine Nippl-Popp, Area Responsible i Melanie Kaal, Deputy Store Manager u JYSKu Genserndorf.

Više vremena za kupce

austrija

  • DÄNISCHES BETTENLAGER je otvorio prvu prodavnicu u Austriji 4. aprila 2000. i to u gradu Feklabruk.
  • Sve prodavnice DÄNISCHES BETTENLAGER u Austriji promenile su naziv u JYSK 1. oktobra 2020.

Ujedno je optimizovan radni dan. Uvođenjem inovacija MYJYSK, Click & Collect, pametnih telefona i elektronskih oznaka za rafove, dosta se dobilo na uštedi vremena i samim tim je stvoreno više prostora za posvećivanje kupcima.

„Ovo je stvarno dobra promena. Kupcima je sada mnogo lakše da steknu uvid u prodavnicu, a dosta proizvoda mogu i sami da pronađu. Takođe, sada imamo mnogo više vremena za njih“, kaže nam Melanie Kaal, Deputy Store Manager u JYSKu Genserndorf, Austrija.

Svi kupci su veoma pozitivno reagovali na rebrendiranje. Dočekale su ih novine u kategorijama robe za domaćinstvo i za kupatilo, i ujedno je mnogo više nameštaja izloženo u prodavnicama.

„Kupci su veoma uzbuđeni kada prvi put kroče u prodavnicu. Često čujemo da su nam proizvodi kvalitetniji i da izgledaju bolje. Moderniji asortiman takođe je pobrao brojne pohvale“, rekla nam je Melanie.

Hartberg

 

Latest news

Garden

JYSK želi da svi uživaju u letu

25/05/2023 - JYSK je potpuno spreman da pomogne kupcima da uživaju u letu sa sjajnim ponudama baštenskog nameštaja.

Sara

JYSK je sada sertifikovan za reciklažu

24/05/2023 - Godinama JYSK je prodavao proizvode sertifikovane prema globalnom standardu za reciklažu (Global Recycled Standard, GRS), a sada je JYSK sertifikovan kao preduzeće.

Ronja represents JYSK in new brand video

Ronja predstavlja JYSK unovom videu o brendu

22/05/2023 - Ronja je bila uzbuđena da bude deo videa koji predstavlja JYSK kao mesto za svakoga.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office