Skip to main content
Hartberg

Rebrendiranje Austrije: “Ništa se bolje nije moglo dogoditi”

Datum: 11/04/2022

Author: Anders Græsbøll Buch, Communications Consultant, JYSK

Kategorija: Attractive Stores , Sales Growth

Prevod: www.languagewire.com

Sad je prošla jedna i pol godina otkako su sve prodavnice u Austriji promijenile naziv iz DÄNISCHES BETTENLAGER u JYSK. Portal GOJYSK.com je posjetio Austriju da bi saznao kako se promjena odvila iz ugla kolega iz prodavnice.

Fürstenfeld
Bianca Ringhofer, Store Manager u prodavnici JYSK Fürstenfeld i Lisa Frei, Store Apprentice u prodavnici JYSK Fürstenfeld.

Nakon 20 i pol godina uz DÄNISCHES BETTENLAGER u Austriji i poznavanje brenda kod oko 96 posto austrijskog stanovništva, odlučeno je da se sve prodavnice rebrendiraju u JYSK uz stupanje na snagu 1. oktobra 2020.

Sada je prošla godina i pol, uspostavljeni su novi naziv, asortiman i radne procedure, a sveukupni dojam kolega iz austrijskih prodavnica je jasan.

“Ništa se bolje nije moglo dogoditi”, kaže Bianca Ringhofer, Store Manager u prodavnici JYSK Fürstenfeld, Austrija.

Izvrsna podrška za ONE JYSK

Portal GOJYSK.com je posjetio dvije prodavnice u Austriji krajem marta 2022., odmah nakon što su objavljeni rezultati ankete Employee Satisfaction Survey. U Austriji je tačka “JYSK Values” dobila 85 od 100 bodova, a “ONE JYSK” 87 od 100. Ovdje su se austrijske kolege složile s izjavama kao što su “Moj tim podržava spajanje JYSKa i DBLa” i “Poistovjećujem se s JYSKovim vrijednostima”.

Sama promjena naziva je naravno bila uzbudljiva i s mnogo promjena, ali je promjena naziva uglavnom prihvaćena pozitivno.

“Za vrijeme promjene smo naravno razmišljali “Kako će to ići?”, ali se trenutak činio pogodan, a rebrendiranje se vrlo brzo završilo. I smatram da smo od početka vidjeli rezultate. Sada privlačimo mnogo više mlađih kupaca”, kaže Bianca.

Gänserndorf
District Manager Toni Taskov, Area Responsible Beate Schwanzel, Area Responsible Sabine Nippl-Popp i Deputy Store Manager Melanie Kaal u prodavnici JYSK Gänserndorf.

Više vremena za kupce

Austrija

  • DÄNISCHES BETTENLAGER otvara svoju prvu prodavnicu u Austriji u Vocklabrucku 4.aprila 2000.
  • Sve prodavnice DÄNISCHES BETTENLAGER u Austriji mijenjaju naziv u JYSK 1. oktobra 2020.

Radno vrijeme je također optimizirano. Uvođenje sistema MYJYSK, Click & Collect, pametnih telefona i elektroničkih naljepnica za police je uštedilo mnogo vremena na zadacima i dovelo je do povećanja vremena za kupce.

“Zaista to cijenim. Sada je kupcima mnogo lakše dobiti pregled prodavnice, a mnogo proizvoda pronađu sami. Ali također imamo mnogo više vremena da im pomognemo”, kaže Melanie Kaal, Deputy Store Manager u prodavnici JYSK Gänserndorf, Austrija.

A rebrendiranje je također dovelo do isključivo pozitivnih reakcija kupaca. Posebno doživljavaju poboljšavanje kategorija kućanskog pribora i kupatila kao i mnogo više izloženog namještaja u prodavnicama.

“Kupci su veoma uzbuđeni kada prvi put uđu u prodavnicu. Čujemo da su mnogi proizvodi bolji i da izgledaju bolje. Moderniji asortiman također dobiva mnogo pohvala”, kaže Melanie.

Hartberg

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ove godine bit će 45 godina otkako JYSK posluje, a istovremeno JYSK Njemačka slavi 40. godišnjicu.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office