Skip to main content

Pogledajte kako ESS pomaže u unapređenju radne sredine u Ukrajini

Датум: 25/03/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Категорија: Attractive Stores , Careers & HR , People

Na osnovu rezultata ankete o zadovoljstvu zaposlenih (ESS), značajne inicijative učinile su radni dan boljim za zaposlene u prodavnicama u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine.

Rezultati ESS ankete

Zadovoljstvo i motivacija:

  • JYSK Nordic: 77
  • JYSK Ukrajina: 78

Radni uslovi: 

  • JYSK Nordic: 77
  • JYSK Ukrajina: 79

Svake druge godine, u svim zemljama u kojima posluje JYSK Nordic, sprovodi se međunarodna anketa o zadovoljstvu zaposlenih. Svrha ankete je dobijanje informacija o tome šta zaposleni misle o radu u JYSKu.

Rezultati nedavne ankete pokazuju da su zaposleni u JYSKu znatno motivisaniji i zadovoljniji od tržišnog proseka, pri čemu je JYSK dobio ocenu 77 od 100. Takođe, u pogledu radnih uslova, JYSK Nordic je dobio 77 od 100 bodova.

Pored merenja zadovoljstva zaposlenih u pogledu JYSKa, anketom se takođe prikupljaju povratne informacije i komentari zaposlenih. I pored toga što su rezultati dobri, direktne povratne informacije koje se dobijaju od zaposlenih izuzetno su korisne kako bi se situacija dodatno poboljšala.

Milena
Milena Shymanskaya, Country HR Manager (menadžer za ljudske resurse u zemlji) u JYSKu u Ukrajini.

Poboljšanja u Ukrajini

Ukrajina je postigla rezultat od 79 od 100 bodova u kategoriji „Radni uslovi“ i jedna je od zemalja u kojoj su pokrenute mnoge aktivnosti na osnovu povratnih informacija iz ankete kako bi se radni život učinio još boljim.

GOJYSK.com je posetio pet prodavnica u glavnom gradu Kijevu, zajedno sa Milenom Shymanskayom, Country HR Manager za Ukrajinu, kako bi saznao više informacija o poboljšanjima.

„Zaista smo srećni što smo sproveli te promene u našim prodavnicama. Neke promene su veće od drugih, ali sve one pomažu da radni dan bude bolji i bezbedniji za naše kolege u prodavnicama, a to nam je zaista važno“, kaže Milena i nastavlja:

„Dobrobit naših zaposlenih je, naravno, veoma važna. Zato cenimo povratne informacije koje dobijamo u anketi i nastojimo da ispunimo što više želja i ideja u pogledu poboljšanja“.

U nastavku teksta možete videti neke od mnogih inicijativa koje su realizovane u prodavnicama.

#1


1. poseta prodavnici – Mathilda, „moj lični asistent“

Igor Yaremko je Sales Leader (vođa prodaje) u jednoj od JYSK prodavnica u Kijevu. On nam s ponosom pokazuje novu elektronsku dizalicu za palete nazvanu Mathilda, koja je znatno olakšala proces transporta paleta iz kamiona u prodavnicu. Prodavnica se nalazi oko 200 metara od mesta gde se roba isporučuje, a trasa kroz tržni centar u kome se nalazi prodavnica je uska i krivudava.

„Dizalicu za palete zovem Mathilda – ona je poput mog ličnog asistenta. Veoma je korisna kada primamo robu svake nedelje, a možemo je takođe koristiti i u našem skladištu, koje je vrlo usko. To nam je mnogo efikasnije i brže“, kaže Igor.

#2


2. poseta prodavnici – prostor za skladištenje od poda do plafona

Mathilda je takođe naziv za „ličnog asistenta“ u jednoj drugoj prodavnici, u kojoj je Artur Kalitin Logistics Responsible (odgovorni službenik za logistiku). Ovde postoji vrlo ograničena površina za skladište i zato su police napravljene od poda do plafona, zbog čega je teško dohvatiti proizvode na najvišim policama. Zato je prodavnica dobila elektronsku dizalicu kao pomoć.

„Mašina je veoma bezbedna za upotrebu za svakog, čak i za naše kolege koji se plaše visine. Stopala i šake morate postaviti na određena mesta pre početka rada. Upotreba je veoma intuitivna“, objašnjava Artur, dok pokazuje kako lako prikuplja pakete sa najviših polica koristeći Mathildu.

#3


3. poseta prodavnici – bezbedno istovarivanje

U jednoj drugoj JYSK prodavnici u predgrađu Kijeva koje se naziva Hatne, mobilni daljinski upravljač čini prijem robe bezbednijim. Prodavnica napolju ima platformu koja se može podići na isti nivo na kome se nalazi kamion i koja se koristi prilikom istovara paleta iz kamiona.

„Platforma lako postaje klizava kada je vreme hladno ili kada pada kiša, a ranije smo morali da se penjemo i silazimo da bismo podesili visinu platforme. Sada je to mnogo lakše i bezbednije zahvaljujući mobilnom daljinskom upravljaču jer mogu da upravljam platformom dok stojim na njoj“, kaže Alexander Panchenko, Store Manager (menadžer prodavnice).

#4


4. poseta prodavnici – prva 3.0 prodavnica u Ukrajini

Ova prodavnica je nedavno obnovljena i prva je prodavnica 3.0 u Ukrajini. Osim novog impresivnog izgleda, prodavnica je takođe dobila novu kuhinju sa sudoperom.

„Stvarno je lepo što imamo prostor u kome možemo zajedno da ručamo. Takođe je sada mnogo efikasnije kada imamo sudoperu u prodavnici. Ranije smo morali da izlazimo iz prodavnice i koristimo javne toalete u tržnom centru da bismo oprali ruke, na primer nakon raspakivanja robe“, kaže Denis Grunin, Sales Leader.

#5


5. poseta prodavnici – rekonstrukcija prve prodavnice u Ukrajini

Poslednja prodavnica koju smo posetili je zapravo prva JYSK prodavnica u Ukrajini, koja je otvorena 2004. godine. Ovde smo se sastali sa Olgom Symonenko, koja je od samog početka zaposlena u JYSKu u Ukrajini. Ona je danas Store Manager i u njenoj prodavnici su realizovana određena poboljšanja u skladištu kako bi procesi bili pametniji. Pored toga, napolju, gde se palete istovaruju iz kamiona, krov je produžen.

„U Ukrajini pada dosta snega i rukovanje paletama može biti teško kada je sneg svuda unaokolo. Zato smo želeli da napolju, gde primamo robu, veća površina bude pokrivena“, kaže Olga.

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office