Skip to main content

Pogledajte kako ESS pomaže u poboljšanju radnog okruženja u Ukrajini

Datum: 25/03/2019

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Attractive Stores , Careers & HR , People

Na osnovu rezultata ankete o zadovoljstvu zaposlenih (ESS), značajne inicijative su učinile radni dan boljim za zaposlene u prodavnicama u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine.

Rezultati ESS ankete

Zadovoljstvo i motivacija:

  • JYSK Nordic: 77
  • JYSK Ukraine: 78

Radni uslovi: 

  • JYSK Nordic: 77
  • JYSK Ukraine: 79

Svake druge godine sprovodi se međunarodna anketa o zadovoljstvu zaposlenih u svim zemljama JYSK Nordica. Svrha ankete je da sazna šta zaposleni misle o radu u JYSKu.

Rezultati nedavne ankete pokazuju da su zaposleni u JYSKu značajno motiviraniji i zadovoljniji od tržišnog prosjeka, ocjenjujući JYSK ocjenom 77 od 100. Takođe, u pogledu radnih uslova, JYSK Nordic je dobio ocjenu 77 od mogućih 100.

Pored mjerenja nivoa zadovoljstva zaposlenih JYSKom, istraživanje takođe prikuplja povratne informacije i komentare zaposlenih. I dok su rezultati dobri, direktne povratne informacije od zaposlenih su visoko cijenjene da bi stvari bile još bolje.

Milena
Milena Shymanskaya, Country HR Manager (rukovodilac ljudskih resursa za zemlju) u JYSK Ukraine.

Poboljšanja u Ukrajini

Ukrajina je postigla 79 od ukupno 100 poena u kategoriji „Radni uslovi“ i jedna je od zemalja u kojima su pokrenute mnoge akcije na osnovu povratnih informacija iz ankete kako bi se radni život učinio još boljim.

GOJYSK.com je posjetio pet prodavnica u glavnom gradu Kijevu, zajedno sa Country HR Managerom za Ukrajinu, Milenom Šimanskom, da čuje više o poboljšanjima.

“Zaista smo sretni da implementiramo ove promjene u naše prodavnice. Neke od promjena su veće od drugih, ali sve one pomažu da radni dan bude bolji i sigurniji za naše kolege u prodavnicama, a to nam je zaista važno”, kaže Milena i nastavlja:

„Dobrobit naših zaposlenih je, naravno, veoma važna. Stoga cijenimo povratne informacije koje smo dobili u anketi i nastojimo da ispunimo što više želja i ideja za poboljšanje.

Ispod možete vidjeti neke od mnogih inicijativa koje su implementirane u prodavnicama.

#1


Posjeta prodavnici br. 1 - Mathilda, "moj lični asistent"

Igor Yaremko je Sales Leader (voditelj prodaje) u JYSK prodavnici u Kijevu. On ponosno demonstrira Mathildu - novi elektronski podizač paleta koji je znatno olakšao proces transporta paleta iz kamiona u prodavnicu. Prodavnica se nalazi na oko 200 metara od mjesta gdje se roba isporučuje, a trasa kroz trgovački centar u kojem se nalazi prodavnica je uska i sa zavojima.

„Podizač paleta zovem Mathilda - on je kao moj lični asistent. Vrlo je koristan kada primamo robu svake sedmice, a možemo ga koristiti i u našem skladištu, gdje je vrlo usko. On je za nas mnogo efikasniji i manje uzima vremena”, kaže Igor.

#2


Posjeta prodavnici br. 2 - Prostor od poda do plafona

Mathilda je i ime "ličnog asistenta" u drugoj prodavnici u kojoj je Artur Kalitin Logistics Responsible (odgovoran za logistiku). Ovdje postoji vrlo ograničena površina za skladište i stoga su police građene od poda do plafona, zbog čega je teško doći do proizvoda na najvišim policama. Zbog toga je prodavnica dobila elektronski lift da im pomogne.

„Mašina je veoma bezbjedna za upotrebu za sve, čak i za naše kolege koje se boje visine. Vaše noge i ruke moraju biti postavljene na određena mjesta prije nego što se pokrene. I veoma je intuitivan za upotrebu“, objašnjava Artur, dok pokazuje kako lako sakuplja pakete sa najviših polica koristeći Mathildu.

#3


Posjeta prodavnici br. 3 - Sigurno istovarivanje

U drugoj JYSK prodavnici u Hatneu, koja se nalazi u predgrađu Kijeva, mobilni daljinski čini prijem robe sigurnijim. Spolja, prodavnica ima platformu koja se može podići na isti nivo kao i kamion koji se koristi za istovar paleta iz kamiona.

“Platforma lako postaje klizava kada je hladno ili kada pada kiša, a prije smo morali skakati na i s nje kako bismo podesili visinu platforme. Sada, mobilni daljinski upravljač čini je mnogo lakšom i sigurnijom, jer mogu da kontrolišem platformu dok stojim na njoj“, kaže Alexander Panchenko, Store Manager (rukovodilac prodavnice).

#4


Posjeta prodavnici br. 4 - prva 3.0 prodavnica u Ukrajini

Ova prodavnica je nedavno obnovljena i prva je prodavnica 3.0 u Ukrajini. Pored novog impresivnog izgleda, prodavnica je dobila i novi kuhinjski prostor sa sudoperom.

“Stvarno je lijepo što imamo prostor u kojem možemo ručati zajedno. I sada je mnogo efikasnije kada imamo sudoper unutar prodavnice. Ranije smo morali da napustimo prodavnicu i koristimo javne toalete u trgovačkom centru da operemo ruke, na primjer, nakon raspakivanja robe“, kaže Denis Grunin, Sales Leader.

#5


Posjeta prodavnici br. 5 - promjena izgleda prve prodavnice u Ukrajini

Posljednja prodavnica koju posjetimo je prva JYSK prodavnica u Ukrajini, koja je otvorena 2004. godine. Ovdje se susrećemo s Olgom Symonenko, koja je od početka u JYSK Ukraine. Danas je ona Store Manager (rukovodilac prodavnice) i u njenoj prodavnici imaju neka poboljšanja u skladištu kako bi procesi bili pametniji. Isto tako, vani gdje kamioni istovaruju palete, krov je produžen.

„U Ukrajini dosta pada snijeg i može biti teško upravljati paletama kada je svuda snijeg. Zato smo poželjeli da se pokrije veća površina na otvorenom, gdje primamo našu robu”, kaže Olga.

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK sa 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Širom svijeta: JYSK bira FSC, vrtni događaj u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - Povremeno dajemo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz nekih od država u kojima JYSK posluje. Ovdje možete pogledati najnovije vijesti.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posjetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posjete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posjetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office