Skip to main content

„Nije sve samo u rezultatima, već i u tome kako ih ostvarujemo“

Датум: 09/07/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Категорија: Careers & HR , People

JYSK Hungary je ostvario sjajne rezultate u ovogodišnjoj anketi zadovoljstva zaposlenih (ESS). Sándor Tóth, SMT u Večešu, smatra da to pokazuje da JYSK stvarno brine o svojim zaposlenima.

Svake druge godine, anketa zadovoljstva zaposlenih u svim JYSK Nordic zemljama meri zadovoljstvo zaposlenih radom u kompaniji.

Rezultati ESS ankete pokazuju da je JYSK Hungary pokazao u proseku bolje rezultate od JYSK Nordic i da je značajno bolji od konkurencije u Mađarskoj.  

Posebno u vezi sa zadovoljstvom i motivacijom zaposlenih, JYSK Hungary je ostvario 83 poena na skali 0–100, što je poboljšanje od sedam poena u poređenju sa prethodnim merenjem. Takođe, po pitanju menadžmenta, JYSK Hungary je ostvario 90 poena u kategoriji „Country Management“ i 91 za „Immediate Manager“.

Sandór
Sándor Tóth, Store Manager Trainee (menadžer prodavnice na obuci) u Večešu

Dobra kompanijska politika

Sándor Tóth, Store Manager Trainee u prodavnici u Večešu u blizini prestonice Budimpešte, zadovoljan je rezultatima i smatra da ESS anketa predstavlja dobru kompanijsku politiku.

„Veoma smo fokusirani na brojeve i prodaju u našem svakodnevnom radu. Ali anketa pokazuje da rad u JYSKu ne čine samo rezultati prodaje, već i ljudske vrednosti. Važan je i način na koji ostvarujemo rezultate,“ kaže on.

Sandór objašnjava da je anketa odličan način da zaposleni iskaže svoje mišljenje:

„Neke stvari je teško reći licem u lice, tako da te stvari možemo da izrazimo u anketi.“

Krisztián Bojeczán, Store Manager u istoj prodavnici sa kojim Sándor blisko sarađuje, kaže da je za njega anketa dragocena za upravljanje timom.

„Znam šta moj tim želi i očekuje od mene. Mogu bolje da motivišem moje kolege jer tačno znam šta je važno zaposlenima.“

Na pravom putu

Ágnes Nyeste, HR Manager (menadžer za ljudske resurse) u Mađarskoj je ponosna na rezultate. Prošle godine je JYSK Hungary dobio nagradu Najbolji poslodavac u Mađarskoj u anketi koju je sprovela međunarodna konsultantska firma AON Hewitt u 95 kompanija. Ova nagrada, kao i impresivni rezultati ESS ankete pokazuju da JYSK ide u pravom smeru.

„Puno radimo na skandinavskom stilu menadžmenta, na primer, koristimo otvorenu komunikaciju između zaposlenih i menadžera, što nije uobičajeno u Mađarskoj. Zato sam ponosna na rezultate jer oni pokazuju da postupamo na pravi način.“

Slika u prodavnici
Sa leve strane: Sándor Tóth, Store Manager Trainee; Ágnes Nyeste, HR manager JYSK Hungary; i Krisztián Bojeczán, Store Manager.


Konstruktivne povratne informacije

ESS anketa pomaže Ágnes i njenom timu u HR odeljenju da se fokusiraju i na to šta može da se poboljša u budućnosti.

„Dobili smo mnogo otvorenih komentara u anketi, koji su bili veoma iskreni. Zaposleni su pružili detaljne povratne informacije što nam dosta pomaže jer znamo šta treba da poboljšamo“, kaže ona.

Rezultati ESS Mađarska

Latest news

JYSK Poland reaches 300 stores.

JYSK ima 300 prodavnica u Poljskoj

26/04/2024 - JYSK je 10. aprila otvorio svoju 300. prodavnicu u Poljskoj.

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office