Skip to main content

„Ne radi se samo o rezultatima, već i kako smo došli do njih“

Datum: 09/07/2018

Author: Benedicte Loft Mortensen, Communications & CSR Consultant

Kategorija: Careers & HR , People

JYSK u Mađarskoj postigao je izvrsne rezultate u anketi ispitivanja zadovoljstva zaposlenih (ESS) ove godine. Prema Sándoru Tóthu, SMT (Store Manager Trainee) u Vecsésu, to pokazuje da JYSK stvarno brine o zaposlenima.

Svake druge godine anketa o zadovoljstvu zaposlenika u svim JYSK Nordic zemljama mjeri koliko su zadovoljni zaposleni u radu u kompaniji.

Rezultati ESS ankete pokazuju da je JYSK u Mađarskoj postigao bolje rezultate od JYSK Nordic prosjeka i znatno bolje od mađarskih konkurenata.  

Eposebno kada su u pitanju zadovoljstvo i motivacija zaposlenih, JYSK u Mađarskoj je postigao 83 poena na skali od 0-100, što je napredak od sedam bodova u odnosu na prethodna mjerenja. Takođe u pogledu upravljanja, JYSK u Mađarskoj postigao je 90 poena u kategoriji „Country Management“ i 91 za „Immediate Manager“.

Sandór
Sándor Tóth, Store Manager Trainee (niži rukovodilac prodavnice) u Vecsésu.

Dobra politika kompanije

Sándor Tóth, Store Manager Trainee u prodavnici u Vecsésu, nedaleko od glavnog grada Budimpešte zadovoljan je rezultatima i smatra da je provođenje ESS ankete dobra politika kompanije.

„Veoma smo fokusirani na brojeve i prodaju u našem svakodnevnom radu. Ali anketa pokazuje da rad u JYSK-u nije samo rezultat prodaje, već i ljudskih vrijednosti. Važan je i način na koji dolazimo do rezultata“, kaže on.

Objašnjava da je anketa izvrstan način da izrazite svoje mišljenje kao zaposleni:

„Neke stvari može biti teško reći licem u lice, ali možemo ih iznijeti u anketi.“

Krisztián Bojeczán, koji je Store Manager (Rukovodilac prodavnice) u istoj prodavnici i blisko sarađuje sa Sándorom, kaže da mu je anketa korisna kada rukovodi timom.

„Znam šta moj tim želi i očekuje od mene. I mogu bolje da motivišem svoje kolege jer znam tačno šta je važno za zaposlene.“

Na pravom putu

Ágnes Nyeste, HR Manager (rukovodilac službe ljudskih resursa) u Mađarskoj, ponosna je na rezultate. Prošle godine JYSK Hungary-ju je dodijeljena nagrada Najbolji poslodavac u Mađarskoj u anketi sa 95 kompanija koju je provela AON Hewitt, međunarodna konsultantska firma. Ova nagrada zajedno sa impresivnim rezultatima ESS-a pokazuje da se JYSK kreće u pravom smjeru.

„Puno radimo sa skandinavskim stilom rukovođenja, na primjer otvorena komunikacija između zaposlenih i rukovodilaca, što u Mađarskoj nije uobičajeno. Zato sam ponosna na rezultate, jer to pokazuje da radimo stvari ispravno.“

Fotografija iz prodavnice
Sa lijeva: Sándor Tóth, Store Manager Trainee; Ágnes Nyeste, HR manager JYSK u Mađarskoj; i Krisztián Bojeczán, Store Manager.


Konstruktivne povratne informacije

Anketa ESS takođe pomaže Ágnes i njenom timu u HR-u da se fokusira na ono što se može poboljšati u budućnosti.

„Dobili smo puno otvorenih komentara u anketi, koji su bili veoma iskreni. Zaposleni su bili otvoreni kada su davali povratne informacije i to nam je zaista korisno, tako da znamo šta da poboljšamo“, kaže ona.

Rezultati ESS HU

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta paraolimpijada

27/03/2024 - Preostalo je 5 mjeseci do početka Paraolimpijskih igara u Parizu i Aleš Kisý, češki paraolimpijski nosilac medalje, se priprema za svoju šestu paraolimpijadu.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenika

19/03/2024 - JYSK Italija je 26. septembra pokrenuo prvi program District Manager Trainee (DMT) u Glavnom uredu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi na aluminiju i kontejnerskom prostoru

08/03/2024 - Nove inicijative proizvodnje i pakovanja smanjuju upotrebu aluminija i potrebni transportni prostor.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office