Skip to main content
JYSK employees save on energy

JYSK štedi energiju

Датум: 14/11/2022

Author: Lisette Købsted-Nielsen, Communications Consultant

Категорија:

Prevod: www.languagewire.com

JYSK preuzima odgovornost i štedi energiju širom svih zemalja. To podrazumeva smanjenje potrošnje električne energije i kontrolisanje uređaja kojima se reguliše temperatura.

NOVI KONCEPT OSVETLJENJA U PRODAVNICAMA

Kompanija JYSK je pripremila ažurirani koncept osvetljenja za prodavnice u kojima se primenjuje Store Concept 3.0.

JYSK prodavnice će biti slabije osvetljenje, ali uz ažurirani koncept, kupci će i dalje izuzetno uživati pri kupovini.

Zahvaljujući novom konceptu osvetljenja, JYSK će smanjiti potrošnju energije na osvetljenje prodavnica za najmanje 25% u poređenju sa trenutnim nivoima potrošnje.

JYSK štedi na regulaciji električne energije i temperature na svim lokacijama širom organizacije. Potrošnja na osvetljenje je smanjena gde god je moguće, veliki znakovi na distributivnim centrima su isključeni, temperatura se kontroliše u kancelarijama, prodavnicama i distributivnim centrima širom svih zemalja, a dodatno su u različitim zemljama uvedene manje inicijative uštete energije.

„Mi u kompaniji JYSK smo kao velika međunarodna organizacija svesni svoje odgovornosti. Obezbedili smo da se naši napori na uštedi energije primenjuju širom svih naših lokacija uz jasna uputstva svim zaposlenima. Osim toga, stalno istražujemo načine da učinimo još više da ubuduće štedimo na energiji“, izjavio je Jan Bøgh, President i CEO (glavni izvršni direktor i predsednik) u kompaniji JYSK.

Takmičenja u štednji

Kao jednu od više inicijativa uštete energije, JYSK održava godišnja takmičenja u Danskoj i Švedskoj.

U obe zemlje se prodavnice takmiče jedna protiv druge da na godišnjem nivou uštede najviše energije u odnosu na prethodnu godinu.

„U Danskoj takmičenje održavamo iz dva razloga. Prvi je taj što JYSK treba da preuzme odgovornost. Jednostavno, ima smisla da svako učini ono što može. Drugi je taj što su takmičenja uvek odlična alatka za uvođenje promena u ponašanje. Dakle, mi motivišemo naše zaposlene da štede energiju u prodavnicama putem takmičenja“, izjavio je Bo V. Andersen, Country Manager (menadžer u zemlji) za JYSK u Danskoj.

Pobednici takmičenja u Švedskoj u fiskalnoj 2022. godini
JYSK Ystad je pobednik takmičenja u Švedskoj u fiskalnoj 2022. godini.

U Švedskoj je sve počelo u fiskalnoj 202. godini. Tako da je takmičenje sada aktuelno treću fiskalnu godinu.

„Pokrenuli smo takmičenje kao podsticaj prodavnicama da počnu da razmišljaju u pravcu održivosti. Pošto imamo 155 prodavnica, smatramo da je važno da damo svoj doprinost održivosti. Budući da smo počeli pre energetske krize, već smo razmišljali na pravi način u vezi sa uštedom energije kada nas je pogodila kriza“, rekla je Winblad, Development Manager (menadžer za razvoj) za JYSK u Švedskoj.

Deljenje najboljih praksi

Zaposleni u prodavnicama u Danskoj pomažu jedni drugima da ne zaborave na dobre prakse uštede energije kako bi bili najbolja prodavnica.

„Redovno posećujem prodavnice širom Danske i zaposleni ozbiljno shvataju takmičenje. Žele da budu bolji. Takođe primećujem da su zaista motivisani da pomognu jedni drugima tako što jedni druge podsećaju da isključe svetlo i da ne uključuju prejako klima-uređaje“, kaže Bo.

I u Švedskoj zaposleni u prodavnicama pomažu jedni drugima da budu bolji.

„Uopštena reakcija na takmičenje je bila pozitivna. Podelili smo neke savete za uštedu energije na našoj lokalnoj Facebook stranici i smatram da je to navelo zaposlene u prodavnicama da učine više. Oni su među sobom takođe podelili svoje najbolje savete i trikove za uštedu energije“, kaže Sara.

Latest news

Aleš Kisý

Moja šesta Paraolimpijada

27/03/2024 - Pet meseci pre početka Paraolimpijskih igara u Parizu, Aleš Kisý, češki paraolimpijski osvajač medalja, priprema se za svoju šestu Paraolimpijsku igru.

Marlene and Marco ready for the DMT program.

JYSK Italija ulaže u razvoj zaposlenih

19/03/2024 - Dana 26. februara, JYSK Italija je pokrenuo prvi District Manager Trainee (DMT) program u svom sedištu u Milanu.

Two sustainability initiatives from JYSK

JYSK štedi aluminijum i prostor u kontejneru

08/03/2024 - Nove inicijative za proizvodnju i pakovanje smanjuju upotrebu aluminijuma i potreban prostor za transport.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office