Skip to main content

Gluvoća nije problem u distributivnom centru Homberg

Датум: 17/08/2023

Author: Michael Rotermund, Head of Communications Germany

Категорија: Careers & HR , Logistics

Prevod: www.languagewire.com

Stefan, Daniel i Christian iz distributivnog centra Homberg
Sa leve strane: Stefan, Daniel i Christian.

Daniel, Christian i Stefan, koji su zaposleni u JYSKu, imaju mnogo toga zajedničkog. Oni su kolege u distributivnom centru Homberg, prijatelji su i gluvi su. GOJYSK.com ih je posetio i razgovarao o njihovom radu u distributivnom centru JYSKa. 

Svakog dana se na hiljade ambalažnih jedinica pakuje i na desetine viljuškara juri okolo u distributivnom centru Homberg, u Nemačkoj, kako bi se proizvodi poslali kupcima. Iako su Daniel Menges, Christian Boll i Stefan Hass gluvi, nije im problem da budu deo JYSK-a.  

Stefan je „veteran“ i zaposlen je u JYSKu u Hombergu od 1996. Christian je prvo radio na obradi metala, a u Hombergu radi od 2020. godine. Daniel je stolar i u JYSKu radi od prošle godine.  

Kada je Stefan počeo da radi pre 27 godina, nije imao pristup nijednom prevodiocu za znakovni jezik. Sva uputstva su bila u pisanom obliku, ali je JYSK to brzo promenio. Sada gluve osobe mogu da koriste usluge prevodioca prilikom obuke i za dalje obrazovanje. 

„Ovo odlično funkcioniše“, kaže Stefan.  

Stefan ist bereits seit 1996 bei JYSK
Stefan radi u JYSKu od 1996.

rešenja

Kompanija pruža podršku ovoj trojici zaposlenih i tako što im obezbeđuje radnu opremu: dok kolege koje čuju dobijaju govorna uputstva od softvera kada biraju artikle koristeći funkciju „izaberi glasom“ i slušalice, njih trojica koriste ručne skenere na kojima mogu sve da pročitaju. Ako se aktivira alarm ili druga posebna situacija, dobijaju obaveštenje preka modula koji vibrira.  

Tri gluva zaposlena u istoj kompaniji je relativno retka situacija za organizacije koje nisu primarno usredsređene na ljude sa invaliditetom, a njih trojica uživaju u zajedničkom radu.  

„Napravili smo raspored pauza tako da uvek možemo da ih provodimo zajedno“, kaže Stefan.  

Christian ist leidenschaftlicher Motorradfahrer
U slobodno vreme, Christian uživa u vožnji motocikla.

Isti rad, ista plata, isto poštovanje 

Nema nikakvih razlika ni u drugim oblastima. Christian navodi da u JYSKu stalno imaju isti tretman kao i njihove kolege koje čuju.
 
„Mi smo zaposleni kao i svi drugi. Naša gluvoća ne predstavlja nikakav problem na poslu. Postoje kompanije u kojima ljudi sa invaliditetom dobijaju manje novca za svoj rad. To nije slučaj u JYSKu. Ovde važi: Jednak rad, jednaka plata, jednako poštovanje. Voleli bismo kada bi više gluvih kolega došlo u JYSK. Mogli bismo da napravimo dobar tim sa njima“, kaže on.  

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office