Skip to main content
Black friday

1430000 kupaca u JYSKu na Black Friday

Датум: 08/12/2017

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Категорија: Attractive Stores , E-Business , People , Sales Growth

Još jednom je Black Friday postavio nove rekorde u JYSK Nordicu kao najprometniji dan za kupovinu u godini, 24. novembra 2017.

Ukupno je 1430000 kupaca posetilo JYSK prodavnice tokom Black Friday perioda. To je doprinelo postizanju najvećeg prometa u prodavnicama, sa porastom od deset procenata u poređenju sa prošlogodišnjom Black Friday akcijom.

Niels Veien
Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital and Marketing (Izvršni direktor korisničkog iskustva, digitalizacije i marketinga) u JYSKu, veoma je zadovoljan sa fantastičnim rezultatom na Black Friday.

„Sveukupno možemo da budemo veoma zadovoljni sa ovogodišnjom Black Friday kampanjom u JYSK Nordic. Ovo je peta godina za redom da poboljšavamo promet i ove godine smo premašili fantastični prošlogodišnji rezultat. Dodatni promet koji smo imali na Black Friday se podudara sa dodatnim radnim danom u JYSKu.“, objašnjava Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital and Marketing u JYSKu. 

Iako se trend kupovine na Black Friday u mnogim maloprodajnim lancima ograničava na jedan dan, JYSK je odlučio da produži mnoge odlične ponude kako bi kupci u većini zemalja mogli da kupuju od četvrtka do nedelje.

Ogromno povećanje online prodaje

Prodaja u prodavnicama se povećala, a JYSK je istovremeno doživeo i veliko povećanje u internet prodaji, gde je promet porastao za više od 60 procenata u poređenju sa prethodnom godinom.

Skladište
JYSK distributivni centri su se dobro unapred pripremili za Black Friday i pozvano je dodatno osoblje da upravlja svim porudžbinama kupaca.

„Prodaja putem digitalnih kanala je prosto eksplodirala ove godine. To je veoma važno za naše kupce koji više kupuju putem interneta na Black Friday kada traže dobre ponude. Usluga mora da bude brza i praktična i stoga su naši kanali online kupovine veoma popularni i bezbedni, kako bismo u JYSKu mogli da ispunimo potrebe naših kupaca i njihova očekivanja u vezi sa tim danom.“, kaže Niels Veien.

Jedna od veoma popularnih digitalnih usluga je JYSKov „Click & Collect“, gde kupci mogu da rezervišu proizvod preko interneta, a kasnije ga preuzmu u lokalnoj prodavnici. Ukupno gledajući, JYSK je primio 45 procenata više ovakvih porudžbina nego na Black Friday prošle godine.

„Ove godine smo doživeli veoma veliki porast „Click & Collect“ porudžbina u četvrtak tokom Black Friday kampanje. To pokazuje da se kupci pripremaju i da žele da obezbede odlične ponude. Kada izaberu „Click & Collect“ oni su sigurni da su proizvodi dostupni u prodavnicama, a istovremeno dobijaju i brzu dostavu proizvoda.“, objašnjava Niels Veien.

Maksimalni profit u UK i Ukrajini

Iako Black Friday obično postavlja rekorde u JYSK Nordicu, dve zemlje se ističu sa naročito dobrim rezultatima prodaje. 

„U UK su imali odličnu kampanju Black Friday ove godine i dostigli su promet koji je za više od 50 procenata viši nego prošle godine. To je neverovatno. Zaposleni su se izveštili u sprovođenju kampanje i ove godine će zaista osetiti profit od vrednog rada.“, kaže Niels Veien i odaje priznanje Davidu Ashtonu, novom Country Manageru (rukovodilac kompanije) za JYSK u UK, koji je počeo da radi u februaru.

„Tokom Black Friday akcije doživljavamo pravi korporativni duh i u stanju smo da dostignemo svoje veoma ambiciozne ciljeve i nastavljamo da pravimo odlične rezultate zahvaljujući zajedničkom radu.“
- Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital and Marketing in JYSK.

Takođe gledajući prema istoku, u Ukrajinu, JYSK doživljava porast od preko 35 procenata u poređenju sa prošlom godinom, sa više od 700 kupaca dnevno u 36 prodavnica u toj zemlji.

Korisnička služba
JYSKovi centri za korisničku službu su odgovorili na 18615 poziva tokom Black Friday akcije. Na većinu je odgovoreno unutar 90 sekundi.

„Kupci u Ukrajini zaista traže odlične ponude i JYSK ima dobru reputaciju u toj zemlji. Međutim, glavni razlog uspeha je u duhu zaposlenih i njihovom angažovanju kako u glavnom sedištu tako i u prodavnicama, gde su svi vrlo predani i talentovani“, kaže Niels Veien.

Zaista treba pohvaliti sve zaposlene u JYSKu.

„Svi u JYSKu, od prodavnica i glavnih sedišta, do distributivnih centara i korisničke službe, su veoma predani kampanji i dobro pripremljeni. Za vreme Black Friday akcije doživljavamo pravi korporativni duh i u stanju smo da dostignemo svoje veoma ambiciozne ciljeve i nastavljamo da pravimo odlične rezultate zahvaljujući zajedničkom radu.“, kaže Niels Veien.
 

Black Friday 2017.

  • Promet u JYSK Nordic prodavnicama se povećao za 10,2 procenta u poređenju sa prošlom godinom.
  • Promet u online prodaji se povećao za 61 procenat u poređenju sa prošlom godinom.
  • JYSK Nordic je imao 4,3 procenta više kupaca na Black Friday u poređenju sa prošlom godinom.
  • Petak tokom kampanje Black Friday je ponovo bio sve ukupno najveći prodajni dan u istoriji JYSKa.
  • Ponude za Black Friday su važile u četvrtak, petak, subotu i nedelju, osim u Danskoj, gde je ponuda počela u petak.

 

Latest news

JYSKs orchard in Croatia is open

Oko sveta: JYSK bira FSC, događaj u vrtu u Španiji i novi voćnjak u Hrvatskoj

19/04/2024 - S vremena na vreme vršimo pregled nedavnih događaja i aktivnosti iz određenih JYSKovih zemalja. Više o najnovijima pročitajte ovde.

Posjet danske ambasade JYSKu u Ljubljani

Ambasador danske ambasade posetio prodavnicu i JYSKovu kancelariju u Ljubljani

03/04/2024 - U sklopu posete Sloveniji, Erik Vilstrup Lorenzen, ambasador danske ambasade u Mađarskoj, posetio je JYSKovu kancelariju, koja se nalazi u sklopu prodavnice u BTC centru u Ljubljani.

Germany

JYSK slavi dva rođendana u jednoj godini

02/04/2024 - Ovo je 45. godina JYSKovog poslovanja, a istovremeno i 40. godišnjica JYSKa Nemačka.

Komentariši

Ne zaboravi pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office