Skip to main content
Black friday

1 430 000 kupaca u JYSK-u na Black Friday

Datum:

Author: Laura Sulbæk Frederiksen, Communications & Sponsorship Consultant

Kategorija: Attractive Stores , E-Business , People , Sales Growth

Još jednom, Black Friday postavlja nove rekorde u JYSK Nordicu kada se dešava dan sa najvećim prometom tokom godine, 24. novembra 2017. godine.

Ukupno 1 430 000 kupaca je navratilo u JYSK prodavnice u periodu Black Fridaya. Ovo doprinosi ostvarenju najvećeg ukupnog prometa u prodavnicama sa rastom od više od deset posto u usporedbi sa Black Fridayom prošle godine.

Niels Veien
Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital and Marketing (izvršni potpredsjednik za iskustvo korisnika, digitalne mreže i marketing) u JYSK-u je vrlo zadovoljan sa fantastičnim rezultatima na Black Friday.

"Sve u svemu, možemo biti vrlo zadovoljni sa ovogodišnjom kampanjom Black Friday u JYSK Nordicu. Ovo je peta godina za redom da poboljšavamo svoj ukupni promet i ove godine to se desilo na vrhu fantastičnog rezultata od prošle godine. Dodatni ukupni prihod kojeg imamo na Black Friday ove godine odgovara dodatnom danu otvorenja u JYSK-u," objašnjava Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital and Marketing u JYSK-u.  

Iako je trend kupovine na Black Friday za mnoge maloprodajne lance ograničen na jedan dan, JYSK je odlučio da produži mnoge izvrsne ponude tako da kupci u većini zemalja mogu kupovati od četvrtka do nedjelje.

Ogroman porast online prodaje:

Prodaja u prodavnicama se u isto vrijeme povećala, JYSK doživljava veliki porast u online prodaji gdje je ukupni prihod narastao za više od 60 posto u usporedbi sa prošlom godinom.

Skladište
JYSK-ovi distributivni centri  su se unaprijed dobro pripremili za Black Friday i pozvali dodatno osoblje da se pobrinu oko svih narudžbi kupaca.

"Prodaja kroz naše digitalne kanale je eksplodirala ove godine. Ovo je vrlo važno za naše kupce koji kupuju više online na Black Friday kada traže izvrsne ponude. Mora biti brzo i pogodno i zato su naši online kanali prodaje vrlo popularni i osiguravaju da mi u JYSK-u možemo odgovoriti na sve zahtjeve kupaca i očekivanja od toga dana," kaže Niels Veien.

Jedna od vrlo popularnih digitalnih usluga je JYSK-ova "Klikni i pokupi" gdje kupci mogu rezervirati proizvod online i pokupiti ga kasnije u svojoj lokalnoj prodavnici. Ukupno, JYSK je primio 45 posto više narudžbi ove vrste u usporedbi sa Black Fridayom prošle godine.

"Ove godine, iskusili smo veliko povećanje u narudžbama "Click & Collect" u četvrtak tokom kampanje Black Friday. Ovo pokazuje da su se kupci pripremili i da žele osigurati izvrsne ponude. Odabirom "Click & Collect" osiguravaju da su proizvodi dostupni u prodavnici, a u isto vrijeme dobiju brzu isporuku proizvoda," objašnjava Niels Veien.

Najveći profit u UK i Ukrajini

Iako Black Friday općenito postavlja rekorde u JYSK Nordicu, dvije zemlje se ističu sa posebno visokim rezultatima prodaje. 

"U UK su imali nevjerovatnu Black Friday kampanju ove godine i dostigli su ukupan prihod koji je više od 50 posto veći nego prošle godine. Ovo je nevjerovatno. Zaposlenici su postali dobri u provođenju kampanje i ove godine će stvarno vidjeti profit od velikog truda," kaže Niels Veien i pohvaljuje novog Country Managera (menadžera za državu) u JYSK-u u UK, David Ashtona, koji je počeo raditi u februaru.

"Stvarno doživljavamo korporativni duh kada se događa Black Friday i možemo ostvariti naše vrlo ambiciozne ciljeve i nastaviti ostvarivati izvrsne rezultate zahvaljujući zajedničkom trudu"
- Niels Veien, Executive Vice President Customer Experience, Digital and Marketing u JYSK-u.

Također gledajući istočno, u Ukrajini JYSK se razvija sa više od 35 posto u usporedbi sa prošlom godinom sa više od 700 kupaca dnevno u 36 prodavnica u zemlji.

Služba za korisnike
JYSK-ovi centri službi za korisnike su odgovorili na 18,615 poziva tokom Black Fridaya. Na većinu njih je odgovoreno unutar 90 sekundi.

"Ukrajinski kupci se stvarno raduju izvrsnim ponudama i JYSK ima dobru reputaciju u zemlji. Međutim, glavni razlog za uspjeh leži u duhu zaposlenika i angažmanu i glavne uprave i prodavnica gdje svi ulažu sve i vrlo su talentovani," kaže Niels Veien.

Općenito, pohvala ide svim zaposlenicima u JYSK-u.

"Svi u JYSK-u, od prodavnica do glavnih uprava, distibutivnih centara i službe za korisnike su duboko angažirani u kampanji i dobro pripremljeni unaprijed. Stvarno doživljavamo korporativni duh kada se događa Black Friday i možemo ostvariti naše vrlo ambiciozne ciljeve i nastaviti ostvarivati izvrsne rezultate zahvaljujući zajedničkom trudu", kaže Niels Veien.
 

Black Friday 2017

  • Ukupni prihod u JYSK Nordic prodavnicama povećao se za 10.2 posto u usporedbi sa prošlom godinom.
  • Ukupni prihod u online prodaji povećao se za 61 posto u usporedbi sa prošlom godinom.
  • JYSK Nordic je imao 4.3 posto više kupaca na Black Friday u usporedbi sa prošlom godinom.
  • Petak u kampanji Black Friday je bio još jednom sveukupno dan sa najvećom prodajom u historiji JYSK-a.
  • Black Friday ponude su vrijedile u četvrtak, petak, subotu i nedjelju osim u Danskoj gdje su ponude počele u petak.

 

Latest news

Maja Andrić

Majin put od Rukovoditeljice prodavnice do B2B Sales Consultanta za Bosnu i Hercegovinu

- Maja Andrić, B2B Sales Consultant za JYSK Bosnu i Hercegovinu, u JYSKu je počela raditi u januaru 2019. kao Rukovoditeljica prodavnice u Trebinju. Pet godina kasnije, i dalje svakodnevno komunicira sa kupcima – ali ovaj put su to poslovni subjekti, kojima predstavlja brojne prednosti saradnje sa JYSKovim B2B odjeljenjem.

Ultrabalaton

JYSKov tim u jednom vikendu uspješno odradio tri trke u tri države

- JYSK kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije udružili su snage i u jednom vikendu uspješno završili tri trke u tri države.

Rami Jensen

Novosti od našeg CEO-a (glavnog izvršnog direktora): Prekretnice i proslave

- Proljeće je službeno ovdje i imamo poprilično prekretnica i uspjeha za proslaviti.

Komentiraj

Sjeti se pravila ponašanja :)

About JYSK

Careers

JYSK Head Office